maritbet girişmaritbet
Gloria Olympic Arena Antalya'da açılıyor!

Gloria Olympic Arena Antalya'da açılıyor!

Türkiye'nin en kapsamlı spor kompleksi olarak adlandırılan Gloria Olympic Arena'nın 2014 yılında Antalya'da açılacağı açıklandı

Türkiye'nin en kapsamlı spor kompleksi olarak adlandırılan Gloria Olympic Arena'nın 2014 yılında Antalya'da açılacağı açıklandı. Özaltın Holding'e ait Gloria Hotels & Resort'un, Antalya Belek'te 105.000 m2 alan üzerine kurulacak olan Türkiye'nin en kapsamlı spor kompleksi projesi Gloria Olympic Arena'nın temelinin Nisan 2013'te atılacağı belirtildi.

Antalya'da Gloria Hotels Resort'ta düzenlenen basın toplantısında yapılan açıklamada, grubun Ekim 2014'te hizmete açılması planlanan dünya standartlarındaki projesinin, Türkiye turizm ve spor camiasına büyük değer katacağı ileri sürüldü.Özaltın Holding, Gloria Hotels & Resorts ile öncülüğünü yaptığı Türk misafirperverliği ve hizmet kalitesine, yeni projesi Gloria Olympic Arena ile yeni bir boyut kazandıracağını belirten Nuri Özaltın, yaptığı açıklamada, "Gloria Olympic Arena, Antalya havalimanına 25 dakika, Gloria otellerine 5 km uzaklıkta, Belek belde merkezine yürüme mesafesinde, 105.000m2 alan üzerine konumlanacak." dedi.Büyük turnuva ve yarışmalara ev sahipliği yapacak donanım ve teknolojik alt yapıya sahip, olimpiyatlara hazırlanan sporculara kamp imkanı sunan, sporcuların yanı sıra spor tutkunu her yaştan misafire spor ve tatil deneyimini bir arada yaşatacak olan tesislerin önemine dikkat çeken Nuri Özaltın, şunları söyledi:

"Dünya standartlarındaki dev tesis, Türkiye spor turizmine büyük katkı sağlayacak. Gloria Olympic Arena, 6.200 m2 'lik kapalı alandan oluşan kapalı mekan spor tesislerinde; atletizm, yüzme, jimnastik, boks, eskrim, judo, güreş, hentbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, badmington, dans ve halter sporları için salonlar; açık alanında ise bir adet olimpik olmak üzere farklı özellik ve donanımlarda toplam 3 adet havuz, koşu parkurları, atletizm sahaları, kumsal sporları sahaları, tenis kortları, tırmanma duvarları, çok amaçlı açık spor sahası ve çok amaçlı açık yeşil sahalar ile hizmet sunacak.Tesisin bünyesinde bulunacak 1600 seyirci kapasiteli atletizm stadyumu ise, atletizm sporcuları için eğitim alanı olarak kullanılmasının yanı sıra, turnuvalara ev sahipliği yapacak. Yüksek teknik standartlarda donatılacak Gloria Olympic Arena, bünyesinde bulunacak butik konaklama tesisi ve sağlık merkezi ile profesyonel sporcuların tüm kamp ihtiyaçlarına cevap verecek."Antalya'nın futbol ve golf sporunun gözde kamp merkezi olduğuna da vurgu yapan Özaltın,"Antalya'da, Ekim 2014'te hizmete açılacak Gloria Olympic Arena ile tüm spor branşlarının yapılabildiği gözde bir destinasyon olacak. Özaltın Holding, yine Antalya Belek'te bulunan ve hizmet kalitesiyle öne çıkan Gloria Hotels & Resorts ile Türkiye'deki ilk 45 delikli golf sahaları, ilk Thalasso Terapi ve Spa gibi birçok ilke imza atmıştır. Yeni projesi Gloria Olypic Arena ile de Türkiye turizmindeki öncü ve yenilikçi duruşunu taçlandıracaktır." diye konuştu.

Nuri Özaltın, 2013 Nisan'nda temelini atmanın heyecanını yaşadıklarını söylediği Gloria Olimpik Arena'nın tanıtımını ise projenin yöneticileri ve aynı zamanda torunları olan Elif Özdemir ve İrem Özaltın'a yaptırdı. Nuri Özaltın son olarak ise Özaltın ve Gloria markalarının başarılarının nesilden nesile büyümeye devam edeceği iddiasında da bulundu.Nuri Özaltın'ın torunları Elif Özdemir ve İrem Özaltın ise, projenin temeli, inşaat süresi ve projede yer alan spor alanları hakkında bilgi verdiler. Antalya'nın olimpiyat adaylaığı için de iddialı olduklarını söylediler.

İbrahim Acar/Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri
  • 29.04.2024 12:02

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri

Türkiye'de birçok antik kent bulunuyor. Bu kentlerden tüm dünyada bilinen kentle ...

Kartal Muhcı, 22,5 saat süren teleferik kurtarma operasyonunu anlatıyor!
  • 17.04.2024 12:59

Kartal Muhcı, 22,5 saat süren teleferik kurtarma operasyonunu anlatıyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Arama ve Kurtarma Daire Başkanı Ka ...

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...