maritbet girişmaritbet
Fethiye’ye ilk beş yıldızlı otel geliyor

Fethiye’ye ilk beş yıldızlı otel geliyor

Turizm, inşaat ve mücevherat alanındaki yatırımlarıyla tanınan Özyer Grup, yaklaşık 10 milyon dolar maliyetle Fethiye merkezde beş yıldızlı ilk oteli yapacak. Yıl sonuna doğru inşaatı başlayacak otel, 50 dönüm üzerine inşa edilecek ve 500 odalı olacak

Kaynak: Kezban GEBETAŞ / Hürriyet Emlak

 

Güney Ege'deki tatil beldesi Fethiye, beş yıldızlı ilk oteline kavuşuyor. Ege ve Akdeniz'de otel ve villa projeleriyle adından söz ettiren Özyer Grup, Fethiye merkezde beş yıldızlı otel yatırımı yapacak. Öğrendiğimize göre Fethiye merkeze yakın Çalış mevkiinde 105 dönüm civarında arazi satın alan grup, bunun yaklaşık 50 dönümüne otel yapacak. Toplam 40 dönüm kapalı alan üzerine kurulacak otelin 3.5 kat olacağı belirtiliyor. Aslında Fethiye'de imar 25.50 yani 2 kat.
 
Fakat kot ve meyil farkından dolayı turistik tesislere bodrum ve çatı eklenebiliyor. Bu nedenle otelin 3.5 katı bulacağı ifade ediliyor. Otelde 250'si normal 250'si suit olmak üzere toplam 500 oda olacak. Maliyeti 10 milyon doları bulacağı söylenen otelin inşaatına, sezonu sonunda, inşaat yasağının kalkmasının hemen ardından, ekim ayı gibi başlanacağı belirtiliyor.

2-2.5 yıl sonra hizmete girecek
Sonbahara doğru inşaatı başlayacak otel 2-2.5 yıl içinde hizmete girecek. Hemen belirtelim, Özyer Grubu'nun Fethiye'de üç yıldızlı iki oteli daha bulunuyor. Hizmete girecek beş yıldızlı otelle, grup otel sayısını üçlemiş olacak. Grubun otel yatırımı yapacağı arazinin bir kısmı Fethiye'nin dünyaca ünlü Çalış Plajının hemen yanında, denize sıfır mesafede;bir kısmı da plaja uzanan yamaçların üzerinde, ormanlık arazinin hemen yanında yer alıyor. Öğrendiğimize göre yaklaşık 3.5 ay önce otelin yapılacağı 105 dönüm araziyi satın alan grup, imarla ilgili epey sıkıntılı bir süreç yaşamış. Zira yaklaşık 100 dönüm civarındaki arazinin bir kısmı 2-B yani orman vasfındaymış. Bu sebeple 100 dönümün yaklaşık 40 dönümü ormanlık alan olarak terk edilmiş.

Kuyumculuktan otel zincirlerine…
Özyer Grup, 1948 yılında atın sektöründe faaliyet gösteren küçük bir aile şirketi olarak kuruldu. Kuyumculuk sektöründe Gold Center mağazalarıyla büyüyen grup, ardından turizm, inşaat, finans, basın ve medya  alanında şirketler kurarak farklı sektöre yöneldi.  Fethiye, Antalya, Marmaris, Bodrum ve Didim çevresinde otel ve villa projeleri bulunan grubun, Fethiye'de üç yıldızlı Hotel Asena Beach, Hotel Asena Village'la Antalya-Lara'da beş yıldızlı  Hotel Lara Beach oteli bulunuyor. Grubun en yeni şirketi Artev Homes, Bodrum yarımadası ve Didim'de 4 yatak odalı lüks villalarla 2 yatak odalı modern apartlardan oluşan projeler yürütüyor. Hanel Houses isimli şirketi ise Türkiye'nin güneybatısında villa ve apart projeleri gerçekleştiriyor. Özyerler, Fethiye'deki Kanal F, Gerçek Fethiye Gazetesi, FRT TV'nin de sahibi.
  • Etiketler:

Yorum Yaz