maritbet girişmaritbet
Doğu Karadeniz turları doğa, tarih ve kültürü bir arada sunuyor

Doğu Karadeniz turları doğa, tarih ve kültürü bir arada sunuyor

Amasya’dan Batum’a uzanan Doğu Karadeniz turları, yerli ve yabancı turistlere doğa, tarih ve kültürü bir arada sunuyor

Dünyaca tanınan Sümela Manastırı, Uzungöl, Fırtına Vadisi ve Ayder Yaylası gibi tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra keşfedilmeyi bekleyen saklı cennet Kamilet Vadisi, Mençuna Şelalesi ve Karagöl, ziyaretçilerini adeta büyülüyor

Amasya'dan Batum'a uzanan Doğu Karadeniz turları, yerli ve yabancı turistlere doğa, tarih ve kültürü bir arada sunuyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, "sisler ülkesi" Karadeniz, doğa, tarih ve kültürü bir arada yaşamak isteyen yerli ve yabancı turistlere Amasya'dan Batum'a uzanan, genellikle 5 gün ile bir hafta arasında değişen unutulmaz bir tatil fırsatı veriyor.

Doğaya ve doğa sporlarına gönül verenler, iş ile şehir yaşantısının stresinden uzaklaşmak isteyenlerin tercihlerinin başında yer alan Doğu Karadeniz, bozulmamış doğal yapısı, rafting ve trekking parkurları, yaylaları, festivalleri ve tarihi eserleriyle ziyaretçilerini bekliyor.

Yaz aylarında bölgeye ilgi artarken, Ramazan Bayramı tatilinin de eklenmesiyle bölgedeki tesisler yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.  

Doğu Karadeniz turlarının başlangıç noktası olan Amasya'da Hititlerden Osmanlılara kadar uzanan çeşitli medeniyetlerin izlerini görmek mümkün. Harşena Kalesi, Kral Kaya Mezarları, Etnografya Müzesi, Kızlar Sarayı ile tarihin izlerini taşıyan Amasya, ortasından geçen Yeşilırmak ve onun etrafında sıralanan Yalıboyu evleriyle ziyaretçilerine mistik bir atmosfer sunuyor. 

Sevdaları tarihe mal olmuş Ferhat ile Şirin'den, dünyanın ilk coğrafyacısı olarak bilinen Strabon'a kadar birçok ismin yaşadığı Amasya, çok sayıda Osmanlı sultanının da şehzadelik dönemlerini geçirdiği için Şehzadeler Kenti olarak biliniyor.

Amasya'dan Samsun'a devam eden turlara katılanlar, burada özellikle Atatürk'ün Bandırma Vapuru'na büyük ilgi gösteriyorlar. Samsun'dan sonra Ordu'da ise özellikle teleferikle ulaşılan Boztepe, turistlere farklı bir ortam sunuyor.

Sümela Manastırı en gözde mekanlardan

Trabzon'da yer alan dünyaca ünlü Sümela Manastırı, turların en gözde ve vazgeçilmez mekanı konumunda. Maçka ilçesinin Altındere köyü sınırlarındaki Altındere Vadisi'ne hakim Karadağ'ın eteklerinde sarp bir kayalık üzerinde kurulan Sümela Manastırı, halk arasında "Meryem Ana" olarak da anılıyor. Varlığını 13. yüzyıldan itibaren sürdüren manastır, yerli ve yabancı turistlerin ilk ziyaret ettiği mekanların başında yer alıyor. 

Son yıllarda Arap turistlerin büyük ilgi gösterdiği Trabzon'a 99, Çaykara ilçesine 19 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden bin 90 metre yükseklikte bulunan Uzungöl ise yeşili, yöreye uygun tarzda yapılmış eski ahşap evleri, trekking, kuş gözlemciliği ve botanik amaçlı turlarla ilgi çekiyor.

Rize, rafting, yürüyüş ve dağcılıkla ilgilenenler için farklı seçenekler ortaya koyuyor. Fırtına Vadisi, Ayder Yaylası, Kaçkar Dağları ve yaylalar, öncelikli tercih edilen yerler arasında bulunuyor.

Saklı cennet: Kamilet Vadisi

Artvin ise Doğu Karadeniz turlarının son yıllardaki gözdesi konumunda. Yeşil doğası ve tarihi eserleriyle Artvin, yerli ve yabancı turistler için Doğu Karadeniz'de görmeden dönülmeyecek yerler arasında bulunuyor.

Arhavi ilçesindeki Kamilet Vadisi'nde yer alan Mençuna Şelalesi son yıllarda yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Yeşilin binbir tonunu barındıran Kamilet Vadisi, el değmemiş yaşlı ormanları, bitki çeşitliliği, dereleri, yaban hayatı, tarihi köprüleri ve doğa harikası şelalesiyle yerli ve yabancı turistler tarafından Türkiye'nin saklı cenneti olarak tanımlanıyor. Vadi içinde 18. yüzyılda Osmanlılar tarafından yapılan Çiftekemer Köprüsü bulunuyor. Artvin'de Borçka ilçesi yakınlarındaki Karagöl ise doğal güzelliği ile ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

Doğu Karadeniz turlarında Batum'a olan ilgi de her geçen yıl artıyor. Sarp Sınır Kapısından Gürcistan'a pasaportsuz, kimlikle geçiş yapılıyor. Batum'da özellikle Batum Botanik Parkı büyük ilgi görürken, park saatlerce gezmeyle bitmiyor.

Doğu Karadeniz'de yayla turları da büyük ilgi görürken, zamana göre turistler çay ve fındık bahçelerini de ziyaret ediyor.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bosch EasyControl Akıllı Oda Kumandası ile tasarruf imkanı!
  • 26.04.2021 11:50

Bosch EasyControl Akıllı Oda Kumandası ile tasarruf imkanı!

Bosch Termoteknoloji EasyControl akıllı oda kumandası kendiliğinden öğrenme özel ...

Malatya Havalimanı terminal binasının temeli 6 Şubat'ta atılacak
  • 25.01.2021 16:43

Malatya Havalimanı terminal binasının temeli 6 Şubat'ta atılacak

AK Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Havalimanı yeni terminal bi ...

Ağustos ayında konut fiyatları en çok Amasya'da arttı!
  • 22.09.2020 14:46

Ağustos ayında konut fiyatları en çok Amasya'da arttı!

REIDIN Emlak Endeksi 2020 Ağustos Ayı Sonuçları'na göre, Amasya’da metrekare baş ...

İstanbul Havalimanı’nda taksicilere Covid-19 denetimi
  • 14.08.2020 16:28

İstanbul Havalimanı’nda taksicilere Covid-19 denetimi

İstanbul Havalimanı’ndaki taksiciler, Arnavutköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipl ...

Amasya Çevre Yolu Cumartesi günü açılıyor
  • 23.07.2020 13:52

Amasya Çevre Yolu Cumartesi günü açılıyor

11,3 kilometrelik Amasya Çevre Yolu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video ...

Ayasofya Camisi’nde hazırlıklar aralıksız sürüyor!
  • 18.07.2020 10:54

Ayasofya Camisi’nde hazırlıklar aralıksız sürüyor!

Vali Yerlikaya, "Ayasofya Camisi’nin ibadete açılması için yapılan hazırlıklarım ...