maritbet girişmaritbet
Doğu Ekspresi hakkında bilmeniz gerekenler!

Doğu Ekspresi hakkında bilmeniz gerekenler!

Bembeyaz ve büyülü bir doğu yolculuğu istiyorsanız rotanızı Kars’a çevirebilirsiniz. Özellikle mükemmel bir hafta sonu kaçamağı arıyorsanız Doğu Ekspresi tam size göre. 

Doğu Ekspresi ile ilgili yaşanan en büyük sorunların başında biletler yer alıyor. Artık 2 tane Doğu Ekspresi olduğu için istediğiniz zamanda bilet bulmanız mümkün. Hadi gelin şimdi #öncetürkiyeyikeşfet diyen Neredekal.com editörlerine kulak verelim ve bu keyifli yolcuğun detaylarına inelim.

DOĞU EKSPRESİ EN ÇOK HANGİ ZAMANLARDA TERCİH EDİLİYOR?

Doğu Ekspresi ile Kars’a yolculuk yapmak için en uygun zaman hiç şüphesiz kış ayları. Doğanın bembeyaz ve sakin olduğu bu dönemde Kars’a tren yolculuğu yapmak içinizde derin bir huzur oluşturuyor. 

Günde bir sefer ve her gün gerçekleşen tren yolculuğu sayesinde dilediğiniz zaman Kars’a gitmek ve oradan dönmek size kalıyor. Tam tamına 24 saat süren Kars yolculuğu boyunca keyifli kareler yakalayabilir ve geçtiğiniz güzergahların tadını çıkarabilirsiniz. Ankara - Kars istikametinde gerçekleşen bu keyifli yolculukta mola için farklı duraklar bulunuyor. Kars’a giden iki tane tren seçeneği olduğu için varış süresi ve mola yerleri gibi pek çok detay değişiklik gösteriyor. 

Turistik Doğu Ekspresi ile 1 gün 8 saatlik bir yolculuk sizi bekliyor. Bildiğiniz Doğu Ekspresi ise 24 saatte Kars’a ulaşmış oluyor. Her iki trenin de mola yerleri ve süresi farklı olduğu için varış süresi aynı olmuyor. 

HANGİ VAGONU TERCİH ETMELİSİNİZ?

Doğu Ekspresi ile keyifli bir Kars yolculuğu yapmanın ilk şartı elbette vagonlar. Hangi vagon hangi avantaj ve dezavantajları sunuyor diyorsanız işte size birkaç tüyo; 

Doğu Ekspresi için belirlenen trenlerde vagonlar otobüs gibi standart değil. Bu sayede konfor seviyesine göre farklı alanlarda yolculuk yapabiliyorsunuz. Tabi konfor tercihinize göre vagonlara ödeyeceğiniz ücret de değişiyor. 

ÖRTÜLÜ KUŞETLİ VAGONLARDA RAHATLIĞI DENEYİMLEYİN

TCDD Taşımacılık ana hat trenlerinden bazılarında yer alan örtülü kuşetli vagonlar daha rahat bir alan sunuyor. Bu vagonlarda yataklı vagonlara kıyasla daha fazla kişi yolculuk yapabiliyor. Eğer 4 kişilik bir grupla gidecekseniz bu vagonlar tam size göre. Örtülü kuşetli vagonlar içerisinde sunulan hizmetler genellikle belli bir standarda sahip. Sarsıntısız ve keyifli bir Kars yolculuğu için gereken detayları örtülü kuşetli vagonlarda bulabilirsiniz. 

PULMAN VAGON İLE EKONOMİK BİR YOLCULUK YAPIN

Pulman vagonlar standart olarak her yerde görebileceğiniz bir seçenek. Kars keşfi bütçenizin büyük bir çoğunluğunu yol masraflarına ayırmak istemezseniz pulman vagonları tercih edebilir ve Kars’a daha ekonomik bir şekilde yolculuk yapabilirsiniz. 

YATAKLI VAGONLARLA KONFORLU BİR DENEYİM YAŞAYIN

Doğu Ekspresi’nin tadını çıkarmak ve belli bir bütçe ayırmak istiyorsanız yataklı vagonlar tam size göre. İçerisinde iki adet yatak, bir mini buzdolabı ve lavabo bulunan vagonlar deyim yerindeyse raylar üzerinde bir otel odası gibi. Diğerlerine kıyasla çok daha konforlu olan yataklı vagonlar aynı zamanda fazla yer kaplıyor, dolayısıyla da daha az bir bilet kapasitesine sahip. Bu nedenle Kars’a yataklı vagonlarda gitmek istiyorsanız çok önceden bilet almanızda fayda var. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Doğu Ekspresi, 6 ayda 215 bin yolcuyu ağırladı
  • 22.07.2022 16:22

Doğu Ekspresi, 6 ayda 215 bin yolcuyu ağırladı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ'nin en uzun rotala ...

Doğu Ekspresi, uygun bilet fiyatları nedeniyle büyük ilgi gördü
  • 30.04.2022 10:38

Doğu Ekspresi, uygun bilet fiyatları nedeniyle büyük ilgi gördü

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ'nin en uzun rotala ...

 Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!
  • 03.02.2022 14:23

Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!

Kovid-19 salgını nedeniyle ara verilen seferlerine yeniden başlayan Turistik Doğ ...

Turistik Doğu Ekspresi yeniden seferlere başladı!
  • 18.12.2021 09:39

Turistik Doğu Ekspresi yeniden seferlere başladı!

Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında ara verilen sefer ...