maritbet girişmaritbet
Dilek Holding Çeşme Sheraton ile sezon uzattı!

Dilek Holding Çeşme Sheraton ile sezon uzattı!

İstanbul'da 2 yeni şehir oteli açmaya hazırlanan Çeşme Sheraton'ın sahibi İskender Dilek, "Her şey dahil sistemi Türk turizmine zarar veriyor" dedi

 

İstanbul'da 2 yeni şehir oteli açmaya hazırlanan Çeşme Sheraton'ın sahibi İskender Dilek, "Her şey dahil sistemi Türk turizmine zarar veriyor" dedi...
 
Beş yıl önce başlattığı "promosyon tatil" fırsatıyla bugüne kadar beş bin 750 kişiyi yurtdışına yolladı Sheraton Çeşme'nin sahibi İskender Dilek. O Tahtakale'de boynunda bir tabela ile kırılmaz tarak satarak tanışta ticaretle. Londra'da işletme okurken garsonluk da yaptı. Orada ilk kuyumcu mağazası açan Türk oldu. 2000 yılında ağabeyiyle birlikte Çeşme'de turizm sektörüne girdi ve yaptığı promosyonlarla fark yarattı.
 
Şimdiyse İstanbul'da iki otel yatırımı yapıyor. Sheraton Çeşme'nin de bünyesinde bulunduğu Dilek Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek son yıllarda şehir otelciğinin daha cazip olduğunu söylüyor. İşte söyleşimiz:
 
Turizmde beklentinizi buldunuz mu? 
 
İyi ki girmişiz bu sektöre. Bizim için en önemli etken otelin yeriydi. 7 yıl önce şehir otelciliği cazip değildi. Ama artık önemli. Bu şartlar altında memnunuz. Biz pazarlamada bir imkansızı gerçekleştirdik. 2 ay sezonu olan bir yere 12 ay hareketlilik getirdik. Bugün Çeşme'de bir canlılık varsa bunu Sheraton Çeşme'ye borçludur. Sadece biz değil esnaflar, otelciler ve restoranlar da bunu söylüyor.
 
Sizin için 'Promosyonun dahi çocuğu" yorumlan yapılıyor. Promosyon tatil fikri nasıl ortaya çıktı?
 
Aslında en ucuz oteliz. Biz 2001'de oteli açtığımızda sektör yarım pansiyondu. Daha sonra Antalya'da oteller her şey dahile döndü. Şu anda bizim sezondaki sataş fiyatlarımız Antalya'daki ultra her şey dahil ile eş değerde. Ama verdiğimiz hediye ile otelimizi bir araya getirdiğinizde belki Türkiye'nin en ucuz oteliyiz. Bizim ilk promosyonumuz rent a car ile başladı. Havaalanıyla Çeşme arası epey uzun. Araba tutsa 140 TL. Bir de dönüşü var. Zaten kışın insanlar 2-3 günlüğüne geliyor. Biz de gelen müşterilerimize havaalanında kiralık araç verelim dedik. Temmuz ve Ağustos ayı hariç 7 yıldır devam eden bir promosyondur. İkinci en büyük hamlemiz Roma oldu. Yazın 5 gece konaklayana 2 gece 3 gün uçak dahil Roma kampanyası verdik. 5 yıl oldu ve kampanyalar devam ediyor. Şu ana kadar 5 bin 750 kişiye ulaştık. Siz her şey dahil olayına değil. Biz hâlâ yarım pansiyondayız. Öyle de kalacağız.
 
İstanbul'da 160 milyon dolarlık iki yatırımınız var. Şehir otelciliğine yönelmeye ne zaman karar verdiniz?
 
Şu anda İstanbul'da otel yatarımı çok cazip. 2005'ten itibaren İstanbul'da otelcilik anlayışı çok değişti. Doluluklar, fiyatlar ve gayrimenkul değeri olarak çok ilerledi, İstanbul'da kendinizi çok fazla yıpratmanıza da gerek yok. Çeşme'de bir şeyi satarken tırnaklarınızla mücadele ediyorsunuz. İstanbul'da otelin pazarlanması daha farklı. İş dünyasına hitap ediyorsunuz.
 
İki otelin yeri çok önemli. Biri Pera'da diğeri Şişli'deki projeler ne aşamada?
 
Şişli'deki Radisson Blu Şişli Oteli mayıs 2013'te açılacak. Pera'daki otelimiz de Şubat 2013'te açılacak.
 
İstanbul ayrı dünya
 
İstanbul'da birçok otel var. Rekabet için şimdiden bir planınız var mı? Turizm sektöründe İstanbul ayrı bir dünya oldu. Esas lokomotif güneydeki resort otelciliği ve İstanbul. İstanbul'un kendi dinamikleri var. Promosyona ihtiyaç olmaz. Ama biz dolulukların müsait olduğu tarihlere kimi nasıl çekerim diye düşünürüz.
 
2012 yılı için manzara nasıl görünüyor?
 
Turizm şu anda oldukça iyi Yurtiçi ve yurtdışı için olumsuz bir hava yok. Sadece turizm olarak değil ekonomide daha başarılı diyebilirim.
 
30 bin TL'ye bir ay otelde kal, 20 gün dünyayı dolaş
 
Bu yıl dünya turu için 4 ayrı program hazırladık. Hepsinde şartlar ayrı. 30 bin TL'ye 1 ay otelimizde konaklayana 20 günlük dünya turu hediye ediyoruz. Bu 30 günü yılda ikiye de bölebilirsiniz. Dünya turunda 5 kıta 15 ülke var. Ama siz bu ülkelerin içinde seçici de olabilirsiniz. Fiyat yüksek gelebilir ama 1 ay 2 kişi süitte konaklıyorsunuz. Siz bunu kullanmayıp dünya turuna kendiniz gitmeye kalksanız sadece uçak bileti 20 bin TL. Bu pakette 2 kişilik dünya turu bileti, 5 yıldızlı otelde 15 gün konaklama, cruise, seyahat sigortası bunların değeri 35 bin TL. Dünya turunu da 2 yıl içinde istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
 
Her mevsim promosyon
 
Dünya turunun dışında yeni ve ilginç bir kampanyadan da bahseden İskender Dilek şunları söyledi: "6 gece otelimizde kalan herkesi 3 gece 4 gün Miami-Bahamalar ya da Paris-Nice veya Amsterdam'a gönderiyoruz. Orada da 5 yıldızlı otelde konaklıyorsunuz. Böyle bir tura vereceğiniz para otele verdiğiniz parayla eş değerdir. Her mevsim ve tarihte gitme şansınız var."
 
Hande ZEYREK/Sözcü

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı
  • 09.05.2024 11:07

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı

Emlak Katılım, Bursa'da Demirtaş, İstanbul'da Tuzla Sanayi, Bayrampaşa, Beylikdü ...

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu
  • 25.04.2024 16:52

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları, ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı d ...

Kartal Muhcı, 22,5 saat süren teleferik kurtarma operasyonunu anlatıyor!
  • 17.04.2024 12:59

Kartal Muhcı, 22,5 saat süren teleferik kurtarma operasyonunu anlatıyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Arama ve Kurtarma Daire Başkanı Ka ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...