maritbet girişmaritbet
Costa Fascinosa, Gezi Parkı olayları nedeniyle Marmaris Limanı'na demir attı!

Costa Fascinosa, Gezi Parkı olayları nedeniyle Marmaris Limanı'na demir attı!

Costa Fascinosa, Gezi Parkı olayları nedeniyle İstanbul ve İzmir'i rotasından çıkararak Marmaris Limanı'na demir attı

İtalyan yolcu gemisi Costa Fascinosa, Gezi Parkı olayları nediyle İstanbul ve İzmir'i rotasından çıkartarak Marmaris'e geldi.

Sabah saatlerinde Marmaris Limanı'na yanaşan gemide çoğu İtalyan, Fransız ve ABD'li yaklaşık 3 bin 500 yolcu bulunduğu belirtildi. Gümrük işlemlerinin ardından gemiden inen yolcular için liman işletmeciliği tarafından tören düzenlendi. Halk oyunları gösterisi ve çiçeklerle karşılanan turistlere yöreye özgü ikramlar yapıldı. 

Turistlerin bazıları ilçe merkezini gezerken, bazıları ise günlük turlara katılarak çevredeki tarihi ve doğal özelliklere sahip yerleri ziyaret etti. Gemi dolayısıyla Marmaris Kapalı Çarşısı'nda da hareketlilik yaşandı. Çarşı'da alışveriş yapan turistler, hediyelik eşyalara ilgi gösterdi. 

Marmaris Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Şükrü Tugay, yaptığı açıklamada, Costa Fascinosa'nın normalde İstanbul'a yapması gereken seferini, olaylar nedeniyle Marmaris'e çevirdiğini söyledi. Kruvaziyer firmasının, İstanbul ve İzmir'deki eylemlerin turizm faaliyetlerine engel olmasından çekindiklerine işaret eden Tugay, "Costa Fascinosa, Türkiye'ye gerçekleştirdiği bir önceki seferinde yine İstanbul ve İzmir'i iptal ederek Kuşadası'na gelmiş, daha sonra Atina'ya gitmişti. Bu sefer Kuşadası'nı da iptal ederek sadece Marmaris'i rotasına dahil etti. Geri dönüşünde de İzmir'i iptal ederek Atina'ya gidecek" dedi.   

Bu kadar çok turistin limana ve ilçelerine geldiği için memnun olduklarını ifade eden Tugay, ancak geminin diğer Türk limanlarını pas geçmesine üzüldüklerini dile getirdi. Tugay, "İçimiz kan ağlayarak bu gemileri kabul ediyoruz. Yabancı ülkelere gidecek gemilerin limanımıza gelmesini tercih ediyoruz. Bu olayın tek teselli edici yanı, İstanbul'u iptal eden bir gemi, rakip bir ülkeye gideceğine Türkiye'deki başka bir limana geldi" diye konuştu.

Levent Kişi, Tuncer Çetinkaya/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Turkeybuild İstanbul’un 48’inci buluşması başladı
  • 27.04.2026 16:16

Turkeybuild İstanbul’un 48’inci buluşması başladı

Türkiye’nin yapı ve inşaat sektörüne özel olarak organize edilen ilk ihtisas fua ...

İstanbul’da 100 bin konut için kura heyecanı
  • 27.04.2026 09:35

İstanbul’da 100 bin konut için kura heyecanı

TOKİ tarafından gerçekleştirilen “500 Bin Sosyal Konut Projesi”nin İstanbul ayağ ...

Lüks villa projesi Big Country’de yaşam başladı
  • 22.04.2026 14:04

Lüks villa projesi Big Country’de yaşam başladı

Akyapı’nın İstanbul Büyükçekmece’de hayata geçirdiği, deniz ve göl manzaralı 126 ...

Davet ve düğünler için yeni bir adres: Sapphire Bosphorus
  • 21.04.2026 13:25

Davet ve düğünler için yeni bir adres: Sapphire Bosphorus

Sapphire Bosphorus, zarif atmosferi ve Boğaz’a uzanan konumuyla, düğün organizas ...

İhlas Gayrimenkul’ün Ispartakule’deki yeni projesi Bizim Evler 12 satışa çıktı
  • 15.04.2026 17:07

İhlas Gayrimenkul’ün Ispartakule’deki yeni projesi Bizim Evler 12 satışa çıktı

Türkiye’de gayrimenkul sektörünün lokomotif kurumları arasında yer alan ve bugün ...

THY ve Galataport ikinci kez güçlerini birleştiriyor
  • 13.04.2026 17:07

THY ve Galataport ikinci kez güçlerini birleştiriyor

Türk Hava Yolları ile Galataport İstanbul, kruvaziyer turizminin en prestijli bu ...