maritbet girişmaritbet
Baran Group, Amisos'u oteller zincirine dönüştürme yolunda!

Baran Group, Amisos'u oteller zincirine dönüştürme yolunda!

2006'da işletmesini aldığı Amisos Otel'in ardından bu yıl beş yıldızlı Grand Deluxe Amisos'u hizmete açan Baran Group, inşasına başladığı üçüncü yatırım ile oteller zinciri hayalini gerçekleştirme yolunda ciddi bir adım attı

 

2006'da işletmesini aldığı Amisos Otel'in ardından bu yıl beş yıldızlı Grand Deluxe Amisos'u hizmete açtıklarını kaydeden Baran Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Baran, "İnşasına başladığımız üçüncü yatırım ile oteller zinciri hayalini gerçekleştirme yolunda ciddi bir adım attık" dedi. Baran, Samsun dışındaki yatırımlarının da devam edeceğini, hedeflerinin Güney Ege olduğunu ifade etti. 
 
Samsun'da 2006 yılında inşasını yaptığı bir otelin işletmesini alarak turizmciliğe adın atan Baran Group, şimdi de oteller zinciri hayalini gerçekleştiriyor. Bu yıl hizmete açtığı beş yıldızlı Grand Deluxe Amisos ile özellikle iş dünyasına hizmet vermeyi planlayan firma, Samsun'daki üçüncü otel yatırımını ise 2013 sonunda tamamlayacak. 
 
Baran Group'un faaliyetlerine 1980'lerde inşaatla başladığını dile getiren Baran Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Baran, piyasaya ilk olarak Baran İnşaat adıyla girdiklerini belirtti. 2006 yılına kadar inşaat sektöründe iyi çalışmalara imza atan firmalarının aynı yıl Samsun meydanındaki Amisos Otel'in inşaatına başladığını hatırlatan Baran, "Otel bittikten sonra işletmesini şirket olarak devraldık. Böylece turizm sektörüne giriş yapmış olduk. 2011 yılında da yeni yatırımlarımıza başladık. 1.5 yıl gibi kısa bir sürede Grand Deluxe Amisos'u bitirdik ve bu yıl içinde hizmete açtık. Diğer otelimizi de 2013 yılı sonunda tamamlayacağız. Böylece otellere zinciri hayalimizi gerçekleştirmek üzere bir adım daha atmış olacağız" dedi. 
 
'Amisos' isimli otellerinin hayata geçen ikinci halkasının 5 yıldızlı, yatırımına yeni başlanan üçüncü halkanın ise dört yıldızlı olacağım ifade eden Baran, "Bu iki otel için toplam yatırım tutarımız 42 milyon TL. Bu yıl hizmete açılan Grand Deluxe Amisos 5 yıldızlı otelimizde 107 oda, 12 süit, 1 kral dairesi ve 2 engelli odası bulunuyor. Ayrıca otelimizde en büyük sinema düzeninde 550 kişilik kongre salonu da bulunuyor" diye konuştu. 
 
Bunların dışında 550 kişilik toplantı salonu ve 70 kişilik VIP salonun da otelin bünyesinde olduğunu dile getiren Baran, Steak House restoran, sauna, fitness ve tuz odası (sağlık odası) gibi alternatifleri ile müşterilerine geniş bir yelpaze ile hizmet verdiklerini açıkladı. 
 
Tuz odasının doğal bir tedavi çeşidi olduğunu, sinüzit hastalıklarına ve çocukların astım, bronşit gibi hastalıklarına iyi geldiğini dile getiren Baran, "Bu odamızı aslında deneme amaçlı yaptık ve çok faydalı olduğunu gördük. Ayrıca Karadeniz'deki otellerde böyle bir oda yapılmadığı için bu bölgede tek olduğumuzu söyleyebilirim" şeklinde konuştu. 
 
Otelleri ile iş dünyası ve üst düzey kesime hitap ettiklerini belirten Mahmut Baran, "Herkesin ihtiyaçlarına özel hizmetler sunma gayreti içindeyiz. Müşterilerimizin kendilerini ofislerinde hissedebilmeleri için toplantı salonlarında telefon, faks ve yazıcı makineleri de bulunacak. 5 yıldızlı otelimiz 25 milyon TL'lik bir bütçeye sahip. Toplam personel sayısı ise 60" bilgisini verdi. 
 
Grand Deluxe Amisos'u kurdukları Atakum ilçesinin her daim gelişen bir ilçe olduğunu belirten Baran, "Sahilin olması, Sinop karayolunun üzerinde olması ve 1 seneye yakın bir zamanda açılacak olan İstanbul yolu üzerinde olması bize büyük avantaj sağlıyor" dedi. 
 
Yeni yatırımın inşasına başladı 
 
2013 sonu gibi 4 yıldızlı yeni otellerini Samsun'a kazandıracaklarını vurgulayan Baran, bu otellerinde ise sadece konaklama hizmeti ile kahvaltı hizmeti verileceğini bildirdi. 17 milyon TL'lik bu yatırımlarının inşaatına başladıklarını kaydeden Mahmut Baran, "Tuz odasını başka restoranlarda hem kafe hem de sağlık hizmeti verecek şekilde genişleteceğiz" dedi. 
 
Hizmet kalitelerini üst seviyelere çıkarmayı başardıklarını aktaran Mahmut Baran, her sezon otellerinin yüzde 90-95 oranında doluluğa ulaştığını kaydetti. 2013 yılı sonunda hizmete açacakları yeni otelleri ile birlikte toplam 3 otele sahip olacaklarını söyleyen Baran, bu 3 oteldeki toplam yatak sayısının 525 olacağını vurguladı. 
 
Samsun dışı yatırımlarının da devam edeceğini açıklayan Baran, İstanbul'da inşaatlarının faaliyete girmek üzere olduğunu dile getirdi. Yeni otel yatırımlarını Güney Ege Bölgesi'nde gerçekleştireceklerini ifade eden Mahmut Baran, "Bu otel yatırımımızı Bodrum'da veya Akdeniz tarafında düşünüyoruz. Bodrum'da butik otel tarzındaki otellere büyük ihtiyaç var. Mutaassıp ve muhafazakar aileye hitap eden bir otel düşünüyoruz" dedi. Baran, 5 yıldızlı olması planlanan bu yatırımları ile ilgili araştırmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi. 
 
'Samsunluyuz diyenden daha Samsunluyuz' 
 
Aslen Mardinli olduklarını dile getiren Mahmut Baran, Samsun'a 1960 yılında geldiklerini kaydetti. Bütün yatırımlarını Samsun'a yaptıklarını vurgulayan Baran, "Samsunluyuz diyenden daha Samsunluyuz" dedi. 
 
Baran Group olarak, Samsun'daki otel ihtiyacı doğrultusunda yatırımlarına başladıklarını söyleyen Mahmut Baran, "2006 yılında açtığımız ilk Amisos Otelinden sonra Samsun'da 7-8 tane otel açıldı. Fakat bu otellerin binası başlangıçta otel olarak tasarlanmamıştı. Bizim en büyük avantajımız hizmet kalitemiz. Buraya gelen müşterileri misafirimiz olarak görüyoruz" diye konuştu.
 
Emel ÜNAL/Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Samsun 8. İnşaat Fuarı açıldı
  • 02.05.2024 15:38

Samsun 8. İnşaat Fuarı açıldı

8. kez düzenlenen Samsun İnşaat Fuarı'na 31 ülkeden 2 bin üzerinde sektör temsil ...

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Samsun Şehir Hastanesi inşaatı devam ediyor
  • 20.07.2023 15:35

Samsun Şehir Hastanesi inşaatı devam ediyor

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç Samsun Şehir Hastanesi ile ilgili bilg ...

Samsun'da ilçeler ile il merkezi arasında tek dolmuşla ulaşım dönemi başladı
  • 30.12.2022 10:06

Samsun'da ilçeler ile il merkezi arasında tek dolmuşla ulaşım dönemi başladı

Samsun Büyükşehir Belediyesince yapılan ve ilçelerden kent merkezine tek dolmuşl ...

Karadeniz Bölgesi'nin ilk Bilim Merkezi ve Planetaryum inşası sürüyor
  • 13.07.2022 09:29

Karadeniz Bölgesi'nin ilk Bilim Merkezi ve Planetaryum inşası sürüyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen "Bilim Merkezi ve Planetaryu ...

Samsun'da elektrikli otobüsler kullanılacak
  • 13.07.2021 11:01

Samsun'da elektrikli otobüsler kullanılacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, elektrikli otobüslerin Türkiye ...