maritbet girişmaritbet
Balayı tatilinde rota yurt dışına çevrildi!

Balayı tatilinde rota yurt dışına çevrildi!

Düğün sezonunun başlamasıyla tur şirketleri çiftlere, çok sayıda balayı paketi sunuyor. Yurt dışını tercih eden çiftlerin gözdesi ise Maldivler.

Düğün sezonunun başlamasıyla tur şirketleri, balayı tatiline çıkacak çiftler için yurt içi ve yurt dışı turlarını içeren çok sayıda seçenek sunuyor. Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, son yıllarda çiftlerin balayı için en fazla yurt dışını tercih ettiğini söyledi.

AVRUPA'DA PRAG İLK SIRADA

Balayında kültür turu isteyen çiftlerin ilk tercihinin Prag olduğunu belirten Özkar, "Balayı için yaz dönemi geldiğinde, yurt dışı turları sıklıkla tercih edilmeye başlanıyor ve bir balayı seyahat trafiği başlıyor. Yurt dışı turlarından en çok tercih edilen seçeneklerden biri Orta Avrupa'nın masal kenti Prag. Çok tercih edilmesinin iki sebebi var. Birincisi romantizmiyle ün salmış Paris'e kıyasla çok daha romantik bir şehir olması ve ikinci önemli sebep de yaz döneminde muhteşem iklim koşulları ile sıcaktan bunalmadan Avrupa'da seyahat edilebilecek en ideal destinasyonlardan biri olması" ifadelerini kullandı.

SON 3 YILDA TALEP ARTTI

Uzakdoğu meraklısı çiftlerin ise ilk tercihlerinin Tayland ve Singapur olduğunu dile getiren Özkar, söz konusu lokasyonlarda otel ve tur fiyatlarının düşük olduğunu söyledi. Özkar, ekonomik Uzakdoğu tatillerinde turistlerin çok iyi hizmet alabileceğini kaydetti. Uzak destinasyonlar arasında Maldivler'in de iyi bir seçenek olduğuna dikkati çeken Özkar, "Özellikle Türk Hava Yolları'nın 8 saatlik direkt uçuşu ile ulaşılabildiğinden bu yana Maldivler'e talep son 3 yılda ciddi derecede arttı. Maldivler'in direkt uçuş sayesinde maliyetinin bir nebze daha düşmesi de tercih sebeplerinin başında geliyor" dedi.

AH O GEMİDE BEN DE OLSAYDIM!

Sarp Özkar, gemi turlarında her yıl yüzde yüze yakın bir büyüme gerçekleştiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: Gemi firmaları, balayı yapan çiftlere yüzde 10'a varan ekstra indirimler veriyor. Bazı gemi şirketleri, odalarına meyve sepeti ve küçük jestler de yapıyor. Bunların yanında gemi turlarının yurt dışı diğer turlara nazaran en önemli artılarından biri de 7 günde 5-6 ülke gezebiliyor olmaları. Her sabah yeni bir limana uyanıyorlar, böylelikle yol yorgunluğu yaşamıyorlar. Gemide jazz bardan canlı popüler müziğe, Broadway şovları kalitesinde gece animasyon gösterileri. 3 öğün yiyeceğin ücretin içine dahil olması en çok tercih edilen yanları. Gemi turlarında balayı çiftlerinin en çok tercih ettiği rota İtalya, İspanya ve Fransa'yı da içeren Akdeniz turları.

LEZZET TURLARI TAM GAZ

 Özkar, balayı ve kültür turlarında Akdeniz'in tercih edilme nedeninin ise bu bölgenin lezzetleri olduğunu söyledi. Tatilcilerin Akdeniz mutfağının en güzel lezzetlerini yerinde tatmayı istediklerini anlatan Özkar, bunun yanı sıra deniz kıyılarından giderek, sıcak havada denizden kopmadan zaman zaman güneşlenip, zaman zaman da denize girme imkanı yakaladıklarını ifade etti.

‘HER ŞEY DAHİL'İ SEVİYORUZ

Balayı tatilinde Kıbrıs'ın da halen en büyük cazibe merkezi olduğunu dile getiren Özkar, buradaki tercihin en önemli nedeninin "her şey dahil" hizmet ve otel kalitesi olduğunu aktardı. Özkar, balayı paketlerinde fiyat aralığının hemen her bütçeye uygun olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: Balayı çiftlerini uygun tur paketlerine yönlendiriyoruz. Ayrıca kişiye özel seyahat departmanımız da var. Standart dışında program yapmak isteyen, özel tercihleri olan balayı çiftlerimize de kişiye özel organizasyon yaparak özel seyahat deneyimleri yaşatıyoruz. Balayı seyahatleri için tur paketlerimiz 199 avrodan başlıyor, 2 bin avroya varan paketlerimiz de bulunuyor. Seyahatinde Kıbrıs'ı tercih edenlere ise gecelik 77 liradan başlayan fiyatlarla konaklama imkanları sunuyoruz.

(AA)

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ercan Havalimanı'nın uluslararası uçuşlarda kullanılacağı günler uzak değil"
  • 20.07.2023 17:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ercan Havalimanı'nın uluslararası uçuşlarda kullanılacağı günler uzak değil"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ercan Havalimanı Yeni Terminal ve Pisti'nin ...

Ercan Havalimanı'nın yeni terminali ve pisti hizmete girecek
  • 20.07.2023 14:10

Ercan Havalimanı'nın yeni terminali ve pisti hizmete girecek

KKTC'nin prestijli projelerinden Ercan Havalimanı'nın yeni terminali ve pisti KK ...

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali
  • 20.07.2023 11:39

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da yapımı tamamlanan havalimanı ...

THY, Maldivler’e uçuş sayısını iki katına çıkardı!
  • 05.07.2022 09:51

THY, Maldivler’e uçuş sayısını iki katına çıkardı!

Dünyanın en fazla noktasına uçan Türk Hava Yolları (THY) tropikal cennet Maldivl ...

Tatilsepeti’nden Maldivler’e davet!
  • 30.09.2021 10:32

Tatilsepeti’nden Maldivler’e davet!

Türkiye’nin önde gelen turizm portalı Tatilsepeti, seyahatseverleri vizesiz seya ...

46 yıl sonra açılan Kıbrıs Kapalı Maraş ziyaretçi akınına uğruyor!
  • 27.08.2021 13:14

46 yıl sonra açılan Kıbrıs Kapalı Maraş ziyaretçi akınına uğruyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sınırları içinde bulunan ve 46 yıl sonra bi ...