maritbet girişmaritbet
Antalya yerli turiste pahalı geldi!

Antalya yerli turiste pahalı geldi!

Antalya otelleri geçen yıla göre yüzde 20’ye varan oranda fiyatlarını artırınca, tatil için erken rezervasyon yaptıran yerli turistin tercihi Ege’deki oteller oldu

Antalya otelleri geçen yıla göre yüzde 20'ye varan oranda fiyatlarını artırınca, tatil için erken rezervasyon yaptıran yerli turistin tercihi Ege'deki oteller oldu

Bu yıl seyahat acenteleri tarafından erkene alınarak aralık ayında başlatılan erken rezervasyon kampanyası biterken, yaklaşık 500 bin kişi fiyat bakımından yaz dönemine göre neredeyse yarı yarıya avantaj sağlayan kampanyadan faydalandı. 2011 yılına göre tatil fiyatlarını yüzde 20'ye varan oranda artıran Antalya'daki otellere rağbet etmeyen yerli tatilcilerin tercihi daha ucuz durumda bulunan Ayvalık- Fethiye bandındaki Ege Bölgesi otelleri oldu.

 

ANTALYA YÜZDE 5'İ AŞAMADI

Tatilcilerin yer tercihlerini değerlendiren ETS Turizm İç Turlar Müdürü Suat Özbek, turizmin başkenti olarak bilinen Antalya'daki otellerde bu yıl 2011'in yaz dönemine göre yüzde 20'yi bulan fiyat artışları nedeniyle buraya yönelik rezervasyon yüzde 5 ile sınırlı kaldığını söyledi. Fiyatların pahalı olması nedeniyle Antalya'nın bu yıl fazla tercih edilmediğini anlatan Özbek, “Buna rağmen Ege Bölgesi'ndeki fiyatlar oldukça uygundu. Bu da Ayvalık ve Fethiye bandını içeren Ege otellerindeki rezervasyonları yüzde 45'e ulaştırdı” dedi. Suat Özbek, yerli turistin fazla artmaması nedeniyle Avrupa ve Rusya pazarlarından beklenen turistin gelmemesi durumunda Antalya'daki turistik tesislerde boşluk olarak ciddi anlamında sıkıntılar olabileceğini düşündüklerini de söyledi. Suat Özbek, ETS Turizm olarak yerli turistin ilgisinin fazla olması nedeniyle geçen yıla göre yüzde 19'luk artış yakaladıklarını belirtti. Özbek bunun da toplam 180 bin kişilik yaz rezervasyonu anlamına geldiğini sözlerine ekledi.

 

‘Ege'de sosyal yaşam daha cezbedici oldu

Jolly Tur İç Turizm Müdürü Can Mergen de Ege Bölgesi otellerindeki artışın Antalya'nın üzerinde gerçekleştiğini  belirterek, “Bu yıl Türk tatilciler içerisinde Ege Bölgesi'ne yapılan erken rezervasyonun oranı yüzde 35 olarak gerçekleşti. Bu tercihte Antalya'daki otellerin konaklama fiyatlarında ortaya çıkan artışın yanı sıra Ege Bölgesi'ndeki  sosyal yaşamın fazlalığı ortaya çıktı” diye konuştu. Türkiye'de erken rezervasyonla önemli ölçüde avantajlı tatile çıkan  kesimin yanı sıra tatillerini önceden planlamayan bir kitle olduğuna dikkat çeken Mergen, Jolly Tur olarak yaz boyunca indirimlerini devam ettireceklerini sözlerine ekledi.

Ünsal Ereke / Gazete Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye’nin 65. yat limanı Gazipaşa’da açıldı
  • 11.11.2025 18:00

Türkiye’nin 65. yat limanı Gazipaşa’da açıldı

208 yat kapasiteli Gazipaşa Yat Limanı Türkiye’nin 65. yat limanı olarak hizmete ...

Sığınak yönetmeliği güncellendi
  • 07.11.2025 11:39

Sığınak yönetmeliği güncellendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 ay süren çalışmalar kapsamın ...

Antalya-Alanya Otoyolu'na 1,7 milyar avro kaynak
  • 08.10.2025 11:31

Antalya-Alanya Otoyolu'na 1,7 milyar avro kaynak

Antalya-Alanya Otoyolu'nun yüzde 30’u öz sermaye ile yapılırken kalan kısmına ba ...

V Mall Ağrı karma yaşam projesinin temelleri atıldı
  • 30.06.2025 13:38

V Mall Ağrı karma yaşam projesinin temelleri atıldı

Ağrı Valiliği ve Ağrı İl Özel İdaresi’nin destekleriyle İsra Holding tarafından ...

İstanbul'da kira yardımı 5 bin 500 liradan 8 bin liraya çıkıyor
  • 23.12.2024 10:19

İstanbul'da kira yardımı 5 bin 500 liradan 8 bin liraya çıkıyor

Bakan Kurum, kentsel dönüşümde kira yardımı artışıyla ilgili açıklama yaptı. Bun ...

Build4U Fuarı 2025'te Antalya'da düzenlenecek
  • 31.10.2024 17:07

Build4U Fuarı 2025'te Antalya'da düzenlenecek

Bina, Teknolojileri ve Malzemeleri Fuarı, sektör paydaşlarını Antalya'da buluştu ...