maritbet girişmaritbet
Almanya, 4 il için seyahat kısıtlamasını kaldırdı

Almanya, 4 il için seyahat kısıtlamasını kaldırdı

Almanya, pandemi sonrasında Türkiye’nin turizm sektörünü olumsuz etkileyen seyahat kısıtlamasını 4 il için kaldırdı.

Türkiye ile Almanya arasında süren görüşmeler sonrasında turizm sektörünü olumsuz etkileyen seyahat kısıtlandırılmasının kaldırılması için mutabakata varıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Almanya ilk etapta Türkiye'nin 4 ilinde seyahat kısıtlamalarını kaldırdı. Buna göre Antalya, Muğla, Aydın ve İzmir'den Almanya'ya dönüşlerde yapılacak PCR testleri Alman yetkililer tarafından kabul edilecek ve tekrar 14 günlük bir karantina uygulamasına gerek kalmayacak. Havalimanlarında PCR testlerini yaptıran ziyaretçilerin test sonuçları uçakları Almanya'ya indiğinde yetkililere anında ulaştırılacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sağlık Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe'nin Almanya ziyaretinde Türkiye'nin salgınla mücadele kapsamında turizm bölgelerinde aldığı etkin tedbirler Alman yetkililere anlatılarak seyahat kısıtlamalarının kaldırılması istenmişti. Almanya'ya güvenli turizm sertifikasyonu, pandemi sigortası, güvenli tatil bölgeleri ve gelişmiş sağlık altyapıları konularında güvence verilmesi, Alman yetkililerin kısıtlamaların bir bölümünün kaldırılması noktasında etkili oldu. Alman vatandaşlarının da tatillerini Türkiye'de geçirme isteklerini değerlendiren Almanya, 4 il için yeşil ışık yaktı.

ACENTALARINDAN TAM NOT

Türkiye'nin diplomatik girişimlerinin sonuç verdiği Alman yetkililerle yapılan görüşmede 11 Mart'tan bu yana Antalya'da toplam vaka sayısının 500'ün, Aydın ve Muğla'da ise 300'ün altında olduğunu vurgulanmış, özellikle Antalya'da günlük vaka sayılarının 5'i geçmediği ifade edilmişti. Görüşmelerde, Türkiye'de güvenli turizm sertifikasyonunda yer alan 132 kriteri yerine getiren 500'e yakın otelin sertifikayı aldığı ve bu sayının kısa süre içerisinde 2 bine çıkacağı belirtilmişti. Türkiye'nin daveti üzerine de İzmir ve Kuşadası'na gelen Alman turizm acentelerine de güvenli tatil seçenekleri tanıtılmıştı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan, "Almanya'dan Türkiye'ye turist yollayan acentelerin temsilcilerini buraya getirerek sağlık ve güvenlik sistemimizi yerinde incelemelerini sağladık. Avrupa Birliği'nden bile daha güvenli bir turizm altyapısına sahip olduğumuzu belirttiler" diyerek ilk sinyali vermişti.

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara yeni stadyumuna kavuşuyor
  • 16.06.2026 13:52

Ankara yeni stadyumuna kavuşuyor

19 Mayıs Stadyumu'nun 2026-2027 sezonu başında kapılarını açarak uluslararası bü ...

Başkent'in yeni havalimanı açıldı
  • 15.06.2026 17:15

Başkent'in yeni havalimanı açıldı

Ankara Havalimanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla kullanıma aç ...

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor
  • 15.06.2026 10:00

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor

TOKİ Açık Satış bugün başlıyor. 64 şehirde 20 bin konut, uygun ödeme koşulları i ...

İstanbul-Ankara YHT seferleri yarım saat kısalacak
  • 11.06.2026 15:24

İstanbul-Ankara YHT seferleri yarım saat kısalacak

İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı’nda seyahat süresi 4 saat 7 dakikadan 3 ...

İncek Loft’ta 100 konut ve ticari alanlar satışta
  • 10.06.2026 10:49

İncek Loft’ta 100 konut ve ticari alanlar satışta

Ankara’nın gelişen yaşam merkezlerinden İncek’te, Akfen İnşaat’ın bünyesinde bul ...

TOKİ’nin 64 ilde satacağı konutların örnek daire görselleri yayında!
  • 08.06.2026 10:56

TOKİ’nin 64 ilde satacağı konutların örnek daire görselleri yayında!

TOKİ 64 ilde 20 bin daireyi satışa çıkarıyor. Satışa çıkarılacak konutların örne ...