maritbet girişmaritbet
TOKİ’den 24 ilde 229 arsa ihalesi!

TOKİ’den 24 ilde 229 arsa ihalesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 24 ilde bulunan 229 arsasını ihale yoluyla satacak.

Pandemi döneminde TOKİ tarafından yapılan ve rekor kıran konut ile arsa satış ihalesinden sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yeni bir arsa ihalesi daha gerçekleştiriliyor.

TOKİ, mülkiyetine ait 24 ildeki 229 arsayı ihale yoluyla satışa çıkardı. Muhammen bedelleri toplam 4 milyar 674 milyon 424 bin TL olan taşınmazların genişlikleri ise, yaklaşık 1 milyon 418 bin 364 metrekare alandan oluşuyor. Konut, ticaret, turizm tesis alanı, sanayi alanı ve plansız niteliğindeki 229 arsa; Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Mersin, Muş, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak, Van ve Yalova’da konumlanıyor. 

Satışa çıkarılan arsalar arasında Ankara’da konut ve plansız alanlar, Antalya’da turizm tesis alanı, İzmir’de sanayi alanı, Kocaeli’nde ticaret, Konya’da kentsel gelişim, Uşak’ta konut ve Tekirdağ’da lojistik tesis alanı bulunuyor.

KDV’den muaf yüzde 25 peşinat 48 ay vade

Taşınmazların ihale sonrası ödemesi ise, KDV’den muaf olarak, yüzde 25 peşinat ile 48 ay vadeli olacak şekilde yapılacak.

Satışa sunulan taşınmazların ihalesi 28 Aralık Perşembe günü saat 10:30’da TOKİ Küçükçekmece İstanbul Hizmet Binası ve Ankara Bilkent Otel Konferans Merkezinde gerçekleştirilecek.  

İhalenin detayları için tıklayın

  • Etiketler:

Yorum Yaz