maritbet girişmaritbet
TOKİ, yeni Urfa projesini tanıttı

TOKİ, yeni Urfa projesini tanıttı

TOKİ, Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm kapsamında 120 iş yeri, 34 dükkan ve 58 konut inşa edecek. Projenin ihalesi gerçekleşti.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Şanlıurfa'da “Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında inşa edilecek 120 iş yeri, 34 dükkân ve 58 konutun ihalesi yapıldı.

28 Ağustos 2018, Salı günü gerçekleştirilen ihale kapsamında iş yeri, dükkân ve konutların yanı sıra altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor.

TOKİ ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında imzalanmış olan muhtelif tarihli protokoller kapsamında başlatılan “Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” ile şehir merkezinde yaklaşık 37,5 ha alanda bulunan köhnemiş, fonksiyonunu yitirmiş yapıların bulunduğu alanların, yenilerek kente kazandırılması amacıyla alanda hak sahipleri ile konut ve iş yeri karşılığı uzlaşma görüşmeleri yürütüldü.
Uzlaşma görüşmeleri akabinde kentsel tasarım projesine göre 1. etap kapsamında 3 bölüm halinde planlama yapıldı. 2015 yılında ihalesi gerçekleştiril 1. etap 1. bölümde; 6 adet işyeri, 88 adet ofis ve 463 adet dükkânın inşaatları tamamlanma aşamasına geldi.

Bugün gerçekleştirilen 1.etap 2.bölüm; 120 adet işyeri ve 8 adet dükkân ile 1.etap 3. bölüm; 58 adet konut ve 26 adet dükkân ihalesi ile “Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında 1.etap çalışmaları tamamlanmış olacak.
Modern mimari tarzda inşa edilecek projeyle; sosyal donatıları, peyzajı, otoparkları ile çağdaş, güvenli bir çalışma ve yaşam alanı oluşturuldu.

TOKİ, plansız yapılaşma sonucunda şehir merkezlerinde kalan ve imajını bozan, şehrin dokusunu tehdit eden, sağlıksız, ihtiyaca cevap veremeyen sanayi sitelerinde de kentsel dönüşüm projeleri uygulayarak şehirlerimizi arındırmaya devam ediyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da
  • 10.11.2025 11:00

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Kon ...

Yüzyılın konut projesi’ne başvurular bugün başlıyor
  • 10.11.2025 10:03

Yüzyılın konut projesi’ne başvurular bugün başlıyor

TOKİ tarafından 81 ilde 500 bin sosyal konutun inşa edileceği “Yüzyılın Konut Pr ...

500 bin sosyal konut için başvurular başlıyor
  • 06.11.2025 11:45

500 bin sosyal konut için başvurular başlıyor

Ev Sahibi Türkiye sloganıyla TOKİ tarafından gerçekleştirilen 500 bin sosyal kon ...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı
  • 03.11.2025 10:35

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Yüzyılın projesinde konutlar işte böyle olacak!
  • 27.10.2025 14:15

Yüzyılın projesinde konutlar işte böyle olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep T ...

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!
  • 24.10.2025 15:54

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd ...