maritbet girişmaritbet
TOKİ, yeni Urfa projesini tanıttı

TOKİ, yeni Urfa projesini tanıttı

TOKİ, Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm kapsamında 120 iş yeri, 34 dükkan ve 58 konut inşa edecek. Projenin ihalesi gerçekleşti.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Şanlıurfa'da “Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında inşa edilecek 120 iş yeri, 34 dükkân ve 58 konutun ihalesi yapıldı.

28 Ağustos 2018, Salı günü gerçekleştirilen ihale kapsamında iş yeri, dükkân ve konutların yanı sıra altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor.

TOKİ ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında imzalanmış olan muhtelif tarihli protokoller kapsamında başlatılan “Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” ile şehir merkezinde yaklaşık 37,5 ha alanda bulunan köhnemiş, fonksiyonunu yitirmiş yapıların bulunduğu alanların, yenilerek kente kazandırılması amacıyla alanda hak sahipleri ile konut ve iş yeri karşılığı uzlaşma görüşmeleri yürütüldü.
Uzlaşma görüşmeleri akabinde kentsel tasarım projesine göre 1. etap kapsamında 3 bölüm halinde planlama yapıldı. 2015 yılında ihalesi gerçekleştiril 1. etap 1. bölümde; 6 adet işyeri, 88 adet ofis ve 463 adet dükkânın inşaatları tamamlanma aşamasına geldi.

Bugün gerçekleştirilen 1.etap 2.bölüm; 120 adet işyeri ve 8 adet dükkân ile 1.etap 3. bölüm; 58 adet konut ve 26 adet dükkân ihalesi ile “Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında 1.etap çalışmaları tamamlanmış olacak.
Modern mimari tarzda inşa edilecek projeyle; sosyal donatıları, peyzajı, otoparkları ile çağdaş, güvenli bir çalışma ve yaşam alanı oluşturuldu.

TOKİ, plansız yapılaşma sonucunda şehir merkezlerinde kalan ve imajını bozan, şehrin dokusunu tehdit eden, sağlıksız, ihtiyaca cevap veremeyen sanayi sitelerinde de kentsel dönüşüm projeleri uygulayarak şehirlerimizi arındırmaya devam ediyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ’nin 64 ilde satacağı konutların örnek daire görselleri yayında!
  • 08.06.2026 10:56

TOKİ’nin 64 ilde satacağı konutların örnek daire görselleri yayında!

TOKİ 64 ilde 20 bin daireyi satışa çıkarıyor. Satışa çıkarılacak konutların örne ...

10 soru ve cevapta TOKİ açık satış kampanyası
  • 05.06.2026 17:02

10 soru ve cevapta TOKİ açık satış kampanyası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ’nin 64 ili kapsa ...

TOKİ'den kurasız ev sahibi olma fırsatı: 64 ilde 20 bin konut!
  • 04.06.2026 14:56

TOKİ'den kurasız ev sahibi olma fırsatı: 64 ilde 20 bin konut!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren To ...

Adana Çukurova'da 980 sosyal konut teslim ediliyor
  • 04.06.2026 13:31

Adana Çukurova'da 980 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ'nin Adana Çukurova'da inşa ettiği 980 sosyal konut hak sahiplerine tes ...

Sarıgazi Mahallesi'nde sosyal konutlar tamamlandı
  • 24.05.2026 23:27

Sarıgazi Mahallesi'nde sosyal konutlar tamamlandı

TOKİ tarafından İstanbul Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi'ndeki konutlar tamamlanar ...