maritbet girişmaritbet
TOKİ ve Meram Belediyesi kentsel dönüşümle 600 konut yapacak!

TOKİ ve Meram Belediyesi kentsel dönüşümle 600 konut yapacak!

Meram Belediyesi tarafından yapılacak Çaybaşı Mahallesi 3. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde anlaşmalar tamamlanarak eski evlerin yıkımı gerçekleşti

Yaklaşık 43 bin metrekarelik alanda uygulanacak Çaybaşı 3. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'yle 600 konutun yapılacağını belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, "Çaybaşı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabını oluşturan Mesnevi Konutları'nın anahtar teslimini 2010 yılında gerçekleştirmiştik. Vatandaşlarımıza bu bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının devam edeceği vaadinde bulunmuştuk. Bu doğrultuda ikinci etapta ise 26 bin metrekarelik alanda 250 konutluk Reyhanpark Konutları'nın temelini attık ve inşaatı hızlı bir şekilde sürüyor. Üçüncü etapta ise 43 bin metrekarelik alanda yaklaşık 600 konutun temelini yakın bir zamanda atacağız.' diye konuştu.

3 YILDA 6 BİN KONUT

3 yıl içinde toplamda 6 binin üzerinde konut inşaatını başlattıklarını hatırlatan Başkan Kalaycı, "Belediyemiz ve TOKİ işbirliğiyle Konya'nın en büyük ve ülkemizin de en önemli kentsel dönüşüm projelerinden birini Yenice - Hacı İsa Efendi Mahallelerinde hayata geçiriyoruz. 'Konevi Konutları' ismini taşıyan ve toplamda 2 bin 624 konutun yapılacağı kentsel dönüşüm projesinde ilk etabın inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu etapta 100, 150 ve 200 metrekarelik konutlardan oluşan 23 bloğun yapımında sona yaklaşıldı. Tamamı arsa sahiplerine verilecek bu konutların alanı 110 bin metrekaredir. Bu etaptan sonra 2. etabın ihalesi yapılacak ve 1404 konutla birlikte toplam 2 bin 624 konut yapılacak.' dedi. Meram Belediyesi öncülüğünde Gödene Mahallesi'nde kurulan Seyirtepe Konutları'nda ise 672 konutun inşaatı devam ediyor. Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, şehrimizin ilk uydu kenti olan Gödene'deki konutlaşma çalışmalarına dikkat çekerek, 'Belediyemiz öncülüğündeki Seyirtepe Yapı Kooperatifi tarafından ilk etapta 15, ikinci etapta 25 blok olmak üzere toplam 1200 daireden oluşacak 40 blok yapılmaktadır.' dedi.

KÜÇÜK KOVANAĞZI'NDA 2 FARKLI KONUT

Meram Belediyesi öncülüğünde Küçük Kovanağzı Mahallesi'nde 'Serra Park' ve 'Güven Park' adlarıyla 2 ayrı konut hamlesi başlatıldı. Şehir merkezine yaklaşık 2 kilometre mesafede yapımı devam eden 376 dairelik Serra Park Konutları; 6 katlı, asansörlü, kaloriferli, doğalgazlı, ısı ve su yalıtımlı ve deprem yönetmeliğine uygun ve site anlayışı ile inşa ediliyor. Yaklaşık 60 bin metrekarelik alanı kapsayan bu projede yeşil alan oranı yüzde 80. Yine Küçük Kovanağzı Mahallesi'nde kurdukları 620 konutluk Güvenpark Konutları'nda da inşaatın hızla devam ettiğini belirten Başkan Kalaycı, 'Bu konutlardaki yeşil alan oranı da yüzde 79,5'dur. Bu da yeşil alana verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Güvenpark Yapı Kooperatifi'nde 23 blok 147 metrekare, 3 blok da 115 metrekarelik konutlardan oluşacak.' dedi.
 
Yenişafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor
  • 29.01.2026 14:06

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ, İzmir Seferihisar Camiikebir Mahallesi'nde tamamladığı konutları teslimata ...

İzmir'in ilk millet bahçesi vatandaşların hizmetine açılıyor
  • 16.01.2026 10:42

İzmir'in ilk millet bahçesi vatandaşların hizmetine açılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Adana Kozan'da 487 sosyal konutun teslimatı devam ediyor
  • 15.01.2026 15:26

Adana Kozan'da 487 sosyal konutun teslimatı devam ediyor

TOKİ, Adana'nın Kozan İlçesi Şevkiye Mahallesi'nde inşa ettiği sosyal konutların ...

TOKİ 2025 yılında 1 milyona yakın talebe yanıt verdi
  • 08.01.2026 15:34

TOKİ 2025 yılında 1 milyona yakın talebe yanıt verdi

TOKİ, 2025 yılı içerisinde iletişim kanallarından gelen 976 bin 332 soruya çözüm ...

TOKİ 40 şehirde 531 gayrimenkulu satışa çıkarıyor
  • 19.12.2025 11:27

TOKİ 40 şehirde 531 gayrimenkulu satışa çıkarıyor

TOKİ 89 konut ve 442 iş yerini açık artırma ile satışa çıkarıyor. ...