maritbet girişmaritbet
TOKİ Van’daki konutları Ağustos’ta teslim edecek!

TOKİ Van’daki konutları Ağustos’ta teslim edecek!

Erdoğan Bayraktar: 15 bine yakın insan oradaki inşaatlarda çalışıyor. Bunların büyük bir bölümü Van'ın yerlisi. Ağustos sonu itibariyle orada anahtar vermeye başlayacağız

TOKİ Van'daki konutları Ağustos'ta teslim edecek!

Bayraktar, çeşitli etkinliklere katılmak üzere geldiği Kayseri'de, Vali Mevlüt Bilici'yi ziyaret etti.

 Kayseri'de gecekondu sorunu olmadığını belirten Bayraktar, ''Kayseri ve Kayserili, Anadolu'nun ortasında, sanayideki baş döndürücü gelişmeyle parmak ısırtmakta. Nüfus bakımından, ihracat ve sanayi bakımından büyük bir şehir. Türkiye'nin her tarafında sanayinin gelişmesini teşvik eden bir il'' dedi.

-Van'daki konutlar-

Van'da yaşanan depremin ardından başlatılan konut yapım çalışmalarının hızla sürdüğünü ifade eden Bayraktar, şu bilgileri verdi:

''Van'da müthiş bir çalışma var. TOKİ olarak, devlet olarak 15 binin üzerinde konut yapıyoruz. 10 binin üzerinde Van merkezde, 5 binin üzerinde de Erciş'te konut yapılmakta. Vatandaşlara da evini yapana yardım metoduyla 5 binin üzerinde konut yapacağız. Bunun birinci aşama ihalesi tamamlandı. Vatandaşa 12 proje verdik, 6'sı beğenildi. Herkesin beğendiği projeye göre ruhsatlarını biz vereceğiz, inşaatlarını yaptıkça kendilerine para ödeyeceğiz. İnşaatları projelerine göre yapmaları konusunda çok sıkı denetleyeceğiz. Van'daki halk, eski evinin olduğu yerde ev yapmak istiyor. Biz de talep doğrultusunda evini yapana yardım edeceğiz.''

-Anahtarlar Ağustos sonu teslim edilecek-

Baharla birlikte Van'da ekonomik bir canlanma yaşandığına işaret eden Bayraktar, Van'dan göç ederek sadece devlet misafirhanelerine yerleştirilen 35 bin kişi bulunduğunu, bunların büyük bölümünün geri döndüğünü söyledi.

Van'da yaklaşık 45'in üzerinde müteahhidin şantiyesi bulunduğunu ifade eden Bayraktar, ''Bu şantiyeler harıl harıl çalışıyor. Van'a bir hareket geldi. Oradaki insanlar iş buluyorlar. 15 bine yakın insan oradaki inşaatlarda çalışıyor. Bunların büyük bir bölümü Van'ın yerlisi. Ağustos sonu itibariyle orada anahtar vermeye başlayacağız. Bunlar etap etap kışa kadar devam edecek ama ilk anahtarları ağustosun sonu gibi vermeye başlayacağız'' dedi.

-2B Yasası-

2B Yasası'nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak yürürlüğe girdiğini anımsatan Bakan Bayraktar, ''Maliye Bakanlığımız, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğümüz çalışmalarına devam ediyor. Bunların tebliğini illere göndereceğiz. Talep ettiği sürece vatandaşlara, orman vasfını kaybetmiş alanlarda kullanıcılarına, bedelin yüzde 70'i üzerinden vadeli satış yapılacak. Peşin olursa yüzde 20 daha indirim olacak. O bedel üzerinden vatandaşlara satış yapmak suretiyle bir rahatlık getirmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

Haber 7

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 11.02.2013 09:10

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, emlak sektörünü emlaktasondakika'y ...