maritbet girişmaritbet
TOKİ, Van’daki deprem konutlarının yüzde 89’unu tamamladı!

TOKİ, Van’daki deprem konutlarının yüzde 89’unu tamamladı!

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere özel uçakla Van'a gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van Ferit Melen Havaalanı'nda Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Van milletvekilleri ve kurum amirleri tarafından karşılandı

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere özel uçakla Van'a gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van Ferit Melen Havaalanı'nda Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Van milletvekilleri ve kurum amirleri tarafından karşılandı. Buradan Bostaniçi beldesine gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, TOKİ tarafından depremzedeler için yaptırılan konutlarda incelemelerde bulunarak ilgili müteahhit firma yetkilisinden brifing aldı. Ardından gazetecilere bir açıklama yapan Beşir Atalay, yaşanan deprem felaketinin ardından ilk inşaatı başlayan konutları incelediklerini söyleyerek, "Bizim o zaman inşaatlar başlarken bir sözümüz vardı. İnşallah ağustos ayının sonunda konutları teslim edeceğiz diye. Konutlar yüzde 89 oranında gerçekleşmiş. Gördüğünüz gibi yeni bir mahalle doğmuş oldu. Erek Dağı'nın dibinde Van'a kuşbakışı ile bakan güzel bir yerde bu konutlarımız bitiyor. Başbakanımızın programına göre ağustosun sonunda ilk teslimleri yapmak niyetindeyiz. Burada ve Erciş'te en az 3 bin konutun teslimini ağustos sonunda yapmaya hazırız. Diğerleri ile ilgili de inşallah tamamını depremin yıl dönümü olan 23 Ekim'de dağıtmış olacağız" dedi. 

  Van'ın su problemini kökten çözdüklerini de ifade eden Atalay, mevcut su şebekesinde de yenilenme çalışmasının yapıldığını söyledi. Atalay, "Şamran suyunun daha büyük borularla taşınması, Van ilimizin içme ve kullanma suyu sıkıntısı çekmemesi için tedbir alıyoruz. İmar planı ile ilgili yeni tedbirler alınıyor. Van depremi Türkiye'yi büyük acılara boğdu. 23 Ekim ve 9 Kasım unutulmaz tarihler. Van zor bir yıl yaşadı. Bu inşaatlar eksi 20 derecede bile devam etti. Devletimizin imkanları var, güçlü bir yapımız var. Duamız, dileğimiz ülkemize Allah afet vermesin, olduğu zamanda bütün Türkiye tek yürek oluyor ve onun çarelerini buluyor. Şimdi de onu yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 

  Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) Van'ın can damarı olduğunu ve ilk günden beri oraya özel bir ağırlık verdiklerini kaydeden Atalay, tekrar üniversitenin hızlı bir şekilde eğitime başlamasını sağladıklarını söyledi. Üniversite hastanesini de açtıklarını ifade eden Atalay, üniversitede eğitimin yürümesi için hiçbir sorun olmadığını belirtti. 

  İran'da meydana gelen depreme de değinen Atalay, "Komşumuzda da bir deprem oldu. Daha çok köyleri etkilemiş. Resmi kaynaklara göre şu an 250 civarında ölü var. Enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Talep edilirse yardıma hazırız. Van ili olarak bunu biliyoruz. İran'da çok ciddi yardım getirmişti. Arama kurtarma ekibi ve Kızılay yardımlarını sınırda bekletiyoruz. Talep olursa İran'a göndermeye hazırız" şeklinde konuştu. 

  Atalay, daha sonra beraberindekilerle birlikte Van Valiliği'ne geçti. Burada da Vali Münir Karaloğlu ile bir süre görüşen Beşir Atalay, bir otelde sivil toplum kuruluşlarıyla yapılacak toplantıya katılmak üzere valilik binasından ayrıldı. 

Türkiye Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum, deprem bölgesinin inşa ve ihya sürecini paylaştı
  • 21.02.2023 17:00

Bakan Kurum, deprem bölgesinin inşa ve ihya sürecini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgelerinde i ...

VAN'DA KONTEYNIRLAR TESLİM
  • 03.01.2012 13:33

VAN'DA KONTEYNIRLAR TESLİM

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay 613 konteynır'ın anahtar teslim töreni için git ...

TOKİ, Van'da 250 konut inşa edecek
  • 15.05.2017 13:53

TOKİ, Van'da 250 konut inşa edecek

Van'ın Gürpınar Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda belirlen ...

TOKİ'nin Van'daki 248 konutuna büyük ilgi!
  • 03.11.2016 17:39

TOKİ'nin Van'daki 248 konutuna büyük ilgi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi TOKİ) tarafından Van'da hayata geçirilen Van'dak ...

Van'da TOKİ konutlarına 2 bin 906 kişi başvurdu
  • 14.05.2016 14:08

Van'da TOKİ konutlarına 2 bin 906 kişi başvurdu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Van'da hayata geçirilen TOKİ 4 ...

TOKİ, 95 bin liraya konut satıyor!
  • 03.07.2015 16:54

TOKİ, 95 bin liraya konut satıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Van Kevenli’de toplam 48 konu ...