TOKİ Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinin ihale tarihi açıklandı

TOKİ Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinin ihale tarihi açıklandı

TOKİ Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinin ihale tarihi belli oldu. İhale 18 Temmuz'da düzenlenecek.

Yaklaşık olarak 60 hektarlık alanda inşa edilecek olan Tozkoparan dönüşüm projesi adına ihale tarihi açıklandı.  Söz konusu bu TOKİ Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi için 18 Temmuz 2018 tarihinde ihaleye çıkılacağı ifade edildi.

Kentsel dönüşüm projesinin heyecan içerisinde beklendiği İstanbul'un Güngören İlçesi Tozkoparan Mahallesi için ihale tarihi açıklandı. Elde edilen bilgilere göre Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi için 18 Temmuz 2018 Çarşamba günü ihaleye çıkacak.

Söz konusu projenin ihalesi yayınlanırken, ihalede İstanbul Avrupa Yakası'nda yer alan Güngören ilçesi Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ve bu projede hayata geçirilecek olan 224 adet konut, altyapı ve çevre düzenleme çalışmaları için 18 Temmuz 2018 Çarşamba günü saat 14:30'da ihale gerçekleştirilecek.

Önümüzdeki 5 senelik süre zarfı içerisinde 1 milyon 200 bin konut üretmeyi hedefleyen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) an itibari ile 54 farklı şehirde toplamda 72,5 milyon metrekare büyüklüğüne sahip alanda 191 adet kentsel dönüşüm projesine imza attı.

Daha önce gerçekleştirilen ihale iptal edildi

İstanbul'un Güngören ilçesi Tozkoparan Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm ve çevre düzenleme işi için 5 Mart tarihinde TOKİ tarafından ihale gerçekleştirilmiş ve ihalede en fazla 23 milyon 520 bin TL teklif vererek kazanan Evyap olmuştu. Fakat ihale, açıklanamayan sebeplerden ötürü iptal edilmişti.

Şimdilerde ise TOKİ, 6 blok şeklinde hayata geçirecek olduğu Tozkoparan projesi için hazırlık yaparken, bahsi geçen blokları 8 bin 85 metrekare büyüklüğüne sahip proje alanı üzerinde yükselteceğini duyurdu. 79 araç kapasiteli otoparka yer verilecek olan projenin 2020 yılında tamamlanması planlanıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor
  • 18.09.2026 16:30

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ev ve iş yeri borcunu ...

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor
  • 15.09.2026 13:51

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor

TOKİ, 47 İlde 405 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

Ataşehir'de kentsel dönüşüm konut teslimleri devam ediyor
  • 10.09.2026 11:55

Ataşehir'de kentsel dönüşüm konut teslimleri devam ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı
  • 26.08.2026 15:25

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı

  TOKİ tarafından Sinanpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüş ...

Malta Bakanı Bonnici TOKİ'yi ziyaret etti
  • 21.08.2026 14:07

Malta Bakanı Bonnici TOKİ'yi ziyaret etti

Malta heyeti ve Bakan Owen Bonnici TOKİ'yi İstanbul Hizmet Binası'nda ziyaret et ...

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi
  • 04.08.2026 15:58

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi

TOKİ, 41 ilde 235 konutu ve 30 ilde 305 iş yerini açık artırma yöntemi ile satış ...