maritbet girişmaritbet
TOKİ tartışılan mimarisini değiştiriyor! Selçuklu ve Osmanlı motiflerine ağırlık verecek!

TOKİ tartışılan mimarisini değiştiriyor! Selçuklu ve Osmanlı motiflerine ağırlık verecek!

Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin bundan sonra yapacağı binalarda yöresel, Selçuklu, Osmanlı ve klasik dünya mimarilerine ağırlık verileceğini söyledi

 

Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin bundan sonra yapacağı binalarda yöresel, Selçuklu, Osmanlı ve klasik dünya mimarilerine ağırlık verileceğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin çevre meselelerine dikkat ederek geliştiğini ancak bunu yaparken kalkınmayı da gözettiğini ifade etti. Bayraktar, “Avrupa, dünyayı kirletti. 150 sene önce bütün Avrupa'daki nehirler çamur akarken şimdi kalkındıktan sonra Türkiye'ye, 'Biz ne yaparsak, siz de aynısını yapacaksınız. Çevreyi kirletmeden sanayi yapacaksınız. Hiçbir şey yapmayacaksınız.' diyor. Biz kabul ediyoruz ama Çin, Hindistan ve ABD ne yapıyor? Biz de kalkınmak için mücadele veriyoruz. Bütün bu kriterleri dikkate almak suretiyle birçok anlaşmalarda çekincelerimiz var. 'Biz gelişiyoruz, kalkınıyoruz. Sizin ağır şartlarınızı uygulayamayız. Çin daha ucuza mal ederken biz pahalıya mal ediyoruz, onun için kusura bakmayın.' dedik. Çevreye duyarlılığımıza aşırı derecede devam ederken ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için kendi şartlarımızı da ortaya koyuyoruz." dedi.

Mühendislik hizmeti almamış kaçak yapılardan ve depreme dayanıksız yapılardan vatandaşın kurtarılması gerektiğini ifade eden Bayraktar, buna rızası olanlardan başlanacağını vurgulayarak, "İstemeyen insanlardan başlamayacağız. Biz yasamızın ruhunu, lafzını vatandaş odaklı yaptık. İsteyen vatandaşımız, 'Benim evim risklidir.' deyip kendisi dönüştürsün." şeklinde konuştu.

YENİ YAPILARDA MAHALLİ MİMARİYE AĞIRLIK VERİLECEK

Şehir dönüşümünde, bitişik nizamda ve parkı olmayan binalar yapılmayacağını vurgulayan Bayraktar, "Yeni konseptte yöresel mimariye ağırlık verilen, ayrıca tarihten gelen Selçuklu, Osmanlı ve bugünkü klasik dünya mimarisine ağırlık verilen, konfor bahşeden, parkı bahçesi olan, çocuklar okuldan geldiği zaman odasına kapalı kalmayan, parklarında oynayabildiği, emeklilerin ve yaşlıların bahçelerinde dinlenebildiği, komşuluk ilişkileri artan bir yapıya ağırlık vereceğiz." ifadelerini kullandı.

'ALMANYA'DA 3 BİN, TÜRKİYE'DE 200 BİN MÜTEAHHİT VAR'

Türkiye'de müteahhitlik kaydı olan 200 bin kişi varken 80 milyonluk Almanya'da bu sayının 2 bin 700 ile 3 bin olduğuna dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanı, buna bazı kıstaslar getirileceğini açıkladı: "Biz bunları vermek zorundaydık. Bunlara belli kıstaslar getirmek suretiyle adım adım hem yapı denetim kuruluşları hem müteahhitlik kuruluşları hem inşaat ustalarını, meslek erbaplarını disipline ederek, bu işi yapamayanları ayıklamak için yoğun çalışma içerisindeyiz. Bu verdiğimiz, müteahhit kayıt sertifikasıdır, müteahhitlik belgesi değildir. Yurtdışına gittiği zaman, 'Benim Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda kaydım var.' diyenlere belge vermiyoruz."

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 11.02.2013 09:10

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, emlak sektörünü emlaktasondakika'y ...