maritbet girişmaritbet
TOKİ, Sivas'ta yeni bir mahalle kuruyor

TOKİ, Sivas'ta yeni bir mahalle kuruyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Sivas'ın Fatih Mahallesi ile Tuzlugöl Mahallesi arasında yeni bir mahalle kuruyor


 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Sivas'ın Fatih Mahallesi ile Tuzlugöl Mahallesi arasında yeni bir mahalle kuruyor. Bölgede alt gelir grupları ve yoksul aileler için yapılan 628 konutun inşaatı büyük bir hızla yükseliyor. Nisan ayında arsayı teslim alan yüklenici firma, 10 bloğun kaba inşaatını tamamladı. Yıl sonuna kadar geriye kalan 20 blok daha bitirilecek ve 2011 yılı başında TOKİ ön kayıt almaya başlayacak.
 
TOKİ, Sivas merkezde uyguladığı üçüncü toplu konut projesini büyük bir hızla sürdürüyor. 25 Aralık 2009 tarihinde ihalesi yapılan projeye Nisan 2010 yılında start verilmişti. Daha önce alt gelir grubu ve orta gelir grubu için yapılan Kılavuz ve İşhan projelerine ilave olarak Fatih ile Tuzlugöl Mahallelerinin ortasında kalan alanda inşa edilen karma projede 628 konut ve sosyal donatılar yer alıyor.
 
İhaleyi alan Makro Yıltaş ortaklığı, Nisan ayında arsayı teslim alarak inşaata başladı. Şu ana kadar 10 blok tamamen bitti ve diğer bloklarda ise temel çalışması başladı. Toplam 30 blok üstünden olacak gerçekleşecek projede 10 blok tamamlanırken diğer bloklarda çalışma büyük bir hızla sürdürülüyor. İhale şartları gereği konutların 2011 yılının Aralık ayında teslim edilmesi gerekiyor. Ancak Yıltaş yetkilileri bu sezonun sonunda tüm blokların kaba inşaatını bitirileceklerini belirtiyor. Binalar, gelecek yılın haziran ayında TOKİ'ye teslim edilmesi planlanıyor.
 
Konutlar normal süreden 6 ay önce hak sahiplerinin hizmetine sunulacak. İnşa edilen projede konutlar 3 tip bloktan oluşuyor. Konutlar CY, DY ve B tipi bloklardan meydana gelecek. 5 adet CY tipi blokta brüt 47 metrekare olan 1+1-160 konut, 17 adet DY tipi blokta brüt 55 metrekare olan 2+1-272 konut, 8 adet B tipi blokta ise brüt 75, 38 metrekare olan 2+1-196 konut yer alacak. Ayrıca 1 adet sosyal tesis, 1 adet büfe, 1 adet 24 derslikli ilköğretim okulu inşaatları ile çevre düzenlemesi de konutlarla birlikte yapılarak hizmete sunulacak.
 
ÖN KAYITLAR 2011 BAŞINDA
TOKİ 2011 başı itibari ile ön kayıtları almaya başlayacak. Yoksullar için yapılan 1+1 konutların satışını büyük bir ihtimalle TOKİ, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile ortaklaşa yapacak. Orta gelir grubu için yapılan konutlar ise yetkili bankalar aracılığı ile satışa çıkarılacak. Müracaat sayısı konut sayısından fazla olması halinde ise kura yöntemine başvurulacak. Hak sahipleri konutlara yerleştikten sonra taksitlerini ödemeye başlayacak.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz