TOKİ, şehir merkezlerindeki lojmanları ihaleye çıkaracak!

TOKİ, şehir merkezlerindeki lojmanları ihaleye çıkaracak!

Başbakanlık, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Maliye’nin Ankara Oran’daki lojmanlarını ekonomiye kazandıracak

 

Bu kapsamda TOKİ, lojman arazisi için arsa karşılığı gelir paylaşımı modeliyle ihaleye çıkıyor. İhale, yerli, yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açık olacak, ancak uluslararası bir ihale niteliğinde sayılmayacak.
 
TOKİ'den yapılan açıklamada, şehir merkezlerinde, bürokratlara tahsisli lojmanların ekonomiye kazandırılması için ilk adımın Maliye Bakanlığı'na ait lojmanlarla atıldığı belirtildi. Açıklamada, TOKİ'nin lojmanların ekonomiye kazandırılması için “Arsa karşılığı gelir paylaşımı” ihalesinin ilk oturumunun 11 Şubat 2012'de yapılacağı ifade edildi.
 
182 bürokrat oturuyordu
Maliye Bakanlığı'nın, kamunun elindeki lojmanların ekonomiye kazandırılması amacıyla, ilk adımı bünyesindeki lojmanları TOKİ'ye devrederek attığının kaydedildiği açıklamada, “Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında imzalanan protokol kapsamında, Başkent'in gözde yerleşim yeri Oran'daki Atakent Devlet Mahallesi'nde bulunan 182 bürokratın ikamet ettiği lojmanlar TOKİ'ye verildi. Söz konusu lojmanlar, Turan Güneş Bulvarı'na paralel ve eski milletvekili lojmanlarının bulunduğu alan üzerine inşa edilen Park Oran Konutları'nın hemen yanı başında bulunuyor” denildi.  
 
Açıklamada, Maliye bürokratlarının nerede kalacakları da belirtildi. Buna göre, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün Atakent Devlet Mahallesi'ndeki lojmanlarında ikamet eden bürokratlar için TOKİ'nin orta gelir düzeyindeki vatandaşlar için inşa ettiği Yapracık projesinden konutlar alındı. Bürokratlar Yapracık konutlarına yerleştirilebilecek.
 
İhalenin ilk oturumunun 11 Şubat 2013'te saat 14.30'da TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki merkez binasında gerçekleştirileceğinin kaydedildiği açıklamada, “Emsale esas toplam inşaat alanının 61 bin 460 metrekare emsal 2.00 olan arsanın ‘arsa satış karşılığı gelir paylaşım modeli' kapsamında ihalesinin gerçekleştirilmesiyle kamuya önemli gelir sağlanacak” denildi.
 
Rezidanslar yapılabilecek
 
Özel proje alanında, iş merkezleri, ofis, büro, alışveriş merkezi, çok katlı mağaza, çarşı, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu gibi kültürel tesisler, otel, motel, özel yurt ile rezidans gibi konaklama tesisleri, restoran, kafe, lokanta, özel spor tesisleri, yönetim binaları, banka ve finans kurumları yer alabilecek. İhale, “Satış, Devir, İntikal, Kiraya verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği” kapsamında açık ihale usulü ile yapılacak. 
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi
  • 04.08.2026 15:58

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi

TOKİ, 41 ilde 235 konutu ve 30 ilde 305 iş yerini açık artırma yöntemi ile satış ...

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor
  • 03.08.2026 09:59

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Progra ...

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak
  • 28.07.2026 10:03

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, Ağustos ayında 737 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da
  • 22.07.2026 12:25

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur, şehirlerin yalnızca de ...

TOKİ'den kamuoyuna duyuru!
  • 13.07.2026 16:39

TOKİ'den kamuoyuna duyuru!

TOKİ afet bölgelerinde çıkarılan iddialar için açıklama yaptı. ...

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor
  • 15.06.2026 10:00

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor

TOKİ Açık Satış bugün başlıyor. 64 şehirde 20 bin konut, uygun ödeme koşulları i ...