maritbet girişmaritbet
TOKİ, Sakarya Atatürk Stadyumu arsasını satıyor!

TOKİ, Sakarya Atatürk Stadyumu arsasını satıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresince, 27 dönümlük Sakarya şehir stadının eski yeri, 77 milyon 968 bin 742 liraya satışa sunuldu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ), 27 dönümlük Sakarya şehir stadının eski yeri, 77 milyon 968 bin 742 liraya satışa çıkarıldı.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan TOKİ Başkanı Ergün Turan, 27 dönüm alana sahip Sakarya şehir stadının eski yerinin açık artırma ile yüzde 25'i peşin, 12 ay vadeli satılacağını belirtti.

Eski stadyum arsasının 7 bin metrekarelik kısmının park, 550 metrekarelik kısmının yol, 20 bin metrekarelik kısmının ise konut ve ticaret alanı için ayrıldığı bilgisini veren Turan, arsaya en çok 3 katlı yapıların inşa edilebileceğini söyledi.

TOKİ tarafından yapılan 25 bin kişilik yeni stadyumun temmuz ayında tamamlanacağını bildiren Ergün Turan, şunları kaydetti:

"Sakarya'nın Adapazarı ilçesi İstiklal Mahallesi'nde bulunan Sakarya Atatürk Stadyumu, 585 ada 403 Nolu parselde olup, şehir merkezine oldukça yakın mesafededir. Şehir merkezine ulaşımın sağlandığı Çark Caddesi ve Yazlık Caddesi'nin kesiştiği noktada ulaşımı kolaylıkla sağlanmaktadır. Arsanın bulunduğu parsel eğimsiz, engebesiz, düz bir arazi yapısına sahiptir. Altyapı ve üstyapı hizmetleri mevcuttur. Yakın bölgesinde benzer nitelikte ve büyüklükte taşınmaz bulunmamakta olup, her geçen gün gelişmekte olan bölge, içerisinde reklam kabiliyeti oldukça iyi olan bölgededir."

TOKİ Başkanı Turan, arsanın satışının 8 Haziran'da TOKİ'nin İstanbul Halkalı'daki binasında yapılacağını da belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul’da 100 bin konut için kura heyecanı
  • 27.04.2026 09:35

İstanbul’da 100 bin konut için kura heyecanı

TOKİ tarafından gerçekleştirilen “500 Bin Sosyal Konut Projesi”nin İstanbul ayağ ...

Bafra Millet Bahçesi, Samsun'a nefes oldu
  • 20.04.2026 15:32

Bafra Millet Bahçesi, Samsun'a nefes oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Sazlıbosna’daki 'İlk Evim' sosyal konutları hızla tamamlanıyor
  • 07.04.2026 18:34

Sazlıbosna’daki 'İlk Evim' sosyal konutları hızla tamamlanıyor

İlk Evim - 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında İstanbul Arnavutköy Sazlıbosn ...

İstanbul’da 100 bin konutun kuraları 25 Nisan’da çekilecek
  • 03.04.2026 18:55

İstanbul’da 100 bin konutun kuraları 25 Nisan’da çekilecek

Bakan Kurum, Yüzyılın Konut Projesi kapsamında İstanbul’da 100 bin konutun kural ...

TOKİ, 45 İlde 353 arsayı açık artırmayla satacak
  • 03.04.2026 10:38

TOKİ, 45 İlde 353 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, 45 ilde farklı kullanımlara açılacak 353 arsayı açık artırmayla satışa çık ...