TOKİ, Sakarya Atatürk Stadyumu arsasını satıyor!

TOKİ, Sakarya Atatürk Stadyumu arsasını satıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresince, 27 dönümlük Sakarya şehir stadının eski yeri, 77 milyon 968 bin 742 liraya satışa sunuldu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ), 27 dönümlük Sakarya şehir stadının eski yeri, 77 milyon 968 bin 742 liraya satışa çıkarıldı.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan TOKİ Başkanı Ergün Turan, 27 dönüm alana sahip Sakarya şehir stadının eski yerinin açık artırma ile yüzde 25'i peşin, 12 ay vadeli satılacağını belirtti.

Eski stadyum arsasının 7 bin metrekarelik kısmının park, 550 metrekarelik kısmının yol, 20 bin metrekarelik kısmının ise konut ve ticaret alanı için ayrıldığı bilgisini veren Turan, arsaya en çok 3 katlı yapıların inşa edilebileceğini söyledi.

TOKİ tarafından yapılan 25 bin kişilik yeni stadyumun temmuz ayında tamamlanacağını bildiren Ergün Turan, şunları kaydetti:

"Sakarya'nın Adapazarı ilçesi İstiklal Mahallesi'nde bulunan Sakarya Atatürk Stadyumu, 585 ada 403 Nolu parselde olup, şehir merkezine oldukça yakın mesafededir. Şehir merkezine ulaşımın sağlandığı Çark Caddesi ve Yazlık Caddesi'nin kesiştiği noktada ulaşımı kolaylıkla sağlanmaktadır. Arsanın bulunduğu parsel eğimsiz, engebesiz, düz bir arazi yapısına sahiptir. Altyapı ve üstyapı hizmetleri mevcuttur. Yakın bölgesinde benzer nitelikte ve büyüklükte taşınmaz bulunmamakta olup, her geçen gün gelişmekte olan bölge, içerisinde reklam kabiliyeti oldukça iyi olan bölgededir."

TOKİ Başkanı Turan, arsanın satışının 8 Haziran'da TOKİ'nin İstanbul Halkalı'daki binasında yapılacağını da belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ataşehir'de kentsel dönüşüm konut teslimleri devam ediyor
  • 10.09.2026 11:55

Ataşehir'de kentsel dönüşüm konut teslimleri devam ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı
  • 26.08.2026 15:25

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı

  TOKİ tarafından Sinanpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüş ...

Malta Bakanı Bonnici TOKİ'yi ziyaret etti
  • 21.08.2026 14:07

Malta Bakanı Bonnici TOKİ'yi ziyaret etti

Malta heyeti ve Bakan Owen Bonnici TOKİ'yi İstanbul Hizmet Binası'nda ziyaret et ...

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi
  • 04.08.2026 15:58

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi

TOKİ, 41 ilde 235 konutu ve 30 ilde 305 iş yerini açık artırma yöntemi ile satış ...

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor
  • 03.08.2026 09:59

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Progra ...

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak
  • 28.07.2026 10:03

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, Ağustos ayında 737 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...