TOKİ'nin Muğla Milas'daki konut kura çekimleri yapıldı

TOKİ'nin Muğla Milas'daki konut kura çekimleri yapıldı

Toplu Konut İdaresi tarafından Milas’ta yapılacak olan 300 yeni konutun kura çekimleri gerçekleştirildi.

Toplu Konut İdaresi tarafından ülke genelinde vatandaşlara yönelik yapılacak olan 100 bin yeni sosyal konut için başvuru süreci geçtiğimiz aylarda tamamlanmış, projelerin kura çekim tarih, yer ve saatleri de belirlenmişti.

Milas'ta ikinci etap toplu konut projesinin kura çekimleri korona virüs nedeniyle seyircisiz olarak Ankara 15. Noter huzurunda yapıldı. Yüzde 10'u şehit aileleri, yüzde 5'i ise engelliler için ayrılan konutların kura çekimi TOKİ resmi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

Kura çekimleri ilk olarak 210 adet 2 + 1 konutlar için gerçekleştirildi. 2+1'lere 1 şehit ailesi ve 49 engelli vatandaş olmak üzere 953 başvuru yapıldı. Başvuran şehit ailesi sayısı 1 olduğu için kura çekimi yapılmadan hak sahibi yapılırken, 49 engelli vatandaş arasından 11 kişi kura ile belirlendi. Kurada adı çıkmayan engelli vatandaşlar ise diğer başvurular arasına katılarak ikinci bir şans verildi. Daha sonra 2+1 konutlar için 198 hak sahibi belirlendi.

2+1 konutların kura çekimlerinin ardından 3+1 konut için kura çekimine geçildi. 3+1 konutlar için ise 3'ü şehit ailesi, 55'i engelli vatandaş olmak üzere toplam 1095 kişi başvuruda bulundu. Şehit aile sayısı kontenjan sayısından az olduğu için başvuru yapan 3 şehit ailesi yine direk hak sahibi sayıldı. 55 engelli vatandaş arasından ise ilk önce 5 kişinin kura çekimi yapıldı. Geri kalan 50 kişinin ismi ise yine ikinci bir hak tanınarak diğer başvuruların arasına karıştırıldı. 82 hak sahibi yapılan kura çekimi ile belirlendi.

Yapılan kura çekimleri sonunda isimleri çıkmayan, hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini yatırdıkları bankalardan 3 gün içerisinde alabilecekleri ifade edildi.

Kurada adı çıkan hak sahipleri ise konut bedelinin yüzde 10'unu peşin ödeyecek. Kısa süre içerisinde çalışmalarına başlanılacak konutların yaklaşık 2 yıl içerisinde tamamlanacağı öğrenildi.

https://www.toki.gov.tr

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”
  • 18.09.2026 17:44

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”

İstanbul'da kentsel dönüşüm kura çekim törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İkl ...

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor
  • 18.09.2026 16:30

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ev ve iş yeri borcunu ...

Preprufe su yalıtım sistemiyle inşaatlarda güvenli temeller
  • 17.09.2026 16:43

Preprufe su yalıtım sistemiyle inşaatlarda güvenli temeller

Saint-Gobain’in alanında uzman markası GCP’nin 50 yılı aşkın küresel deneyimi ve ...

Ağustos 2026 konut ve iş yeri satış istatistikleri açıklandı
  • 17.09.2026 10:36

Ağustos 2026 konut ve iş yeri satış istatistikleri açıklandı

Ağustos ayında ilk el konut satışları 44 bin 378, ikinci el konut satışları 83 b ...

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor
  • 15.09.2026 13:51

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor

TOKİ, 47 İlde 405 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

Genç odalarında düzen, odak ve kişisel alanlar öne çıkıyor
  • 14.09.2026 16:13

Genç odalarında düzen, odak ve kişisel alanlar öne çıkıyor

Yeni eğitim yılı yaklaşırken okul alışverişleri kadar yaşam alanlarının yeniden ...