maritbet girişmaritbet
TOKİ konutlarında başvurular başladı

TOKİ konutlarında başvurular başladı

Toplu Konut İdaresinin (TOKİ), 7 ilde yoksul vatandaşlar için satışa sunacağı toplam 4 bin 614 konut için başvurular başladı

Başkent'te de Mamak'ta 1024, Çubuk'ta 484 konut için müracaatlar, Yenimahalle'deki Ankara Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğünde kabul ediliyor.

Başvurusunu ilk gün yapmak isteyenlerden Seher Demirhan, 24 yaşındaki konuşma engelli kızı Tuğba Özmen için müracaat edeceğini belirtti. Demirhan, boşanma davası açılan engelli kızı ve askerden gelen işsiz oğlu ile birlikte yaşadığını, el işi yaparak geçimini sağladığını anlattı.

Demirhan, geçim sıkıntısı çektiklerini, taksitleri uygun olduğu için kızı adına bu dairelerden birini almayı çok istediğini ifade etti.

Abdulvahi Ulu da, düşük gelirle çalışan iki oğlu için başvuru evrakı almaya geldiğini dile getirerek, söz konusu konutların koşullarını uygun bulduğunu kaydetti.

Seher Demirhan, emekli olduğunu aktararak, evlendirmek istediği, asgari ücretle çalışan oğlu için başvuru evrakı aldığını söyledi.

Engelli olduğu için yetim maaşıyla geçindiğini kaydeden Süleyman Genç de, vefat eden babasının emekli maaşını annesiyle birlikte paylaştığını, gecekonduda oturduğu için bu dairelerden birine taşınmayı çok istediğini anlattı.

-4 BİN LİRA PEŞİNAT, 173 LİRADAN BAŞLAYACAK TAKSİTLER-

TOKİ'den verilen bilgiye göre, yoksul kesime yönelik 2 1 daireler 4 bin lira peşinatla, 173 liradan başlayacak taksitlerle satılacak.

Bu kapsamda, Ankara-Mamak'ta 1024, Çubuk'ta 484, Adıyaman-Merkez'de 700, Antalya-Merkez Çıplaklı'da 480, Edirne-Merkez Fırınlarsırtı'nda 318, Gaziantep-Şehitkamil'de 404, Şahinbey-Yeşilkent'te 320, Kırşehir-Merkez'de 292, Kocaeli-İzmit Arızlı'da ise 592 konut uygun ödeme koşullarında satılacak.

Peşinatlarını ödeyerek konut almaya hak kazananlar, ilk taksitlerini konut tesliminden sonra yapacak. Peşinatı 4 bin lira olan konutların taksiti 173 liradan başlayacak ve 180 ay (15 yıl) vadeli satılacak. Başvurular 23 Eylül'e kadar, illerde valiliklere, ilçelerde ise kaymakamlıklara yapılacak.

Başvurularda konut sayısından fazla başvuru gelmesi halinde, hak sahipleri kura ile belirlenecek. Kurada konut almaya hak kazananlarla, daha sonra sözleşme imzalanacak. Peşinatın yarısı sözleşme imzalama aşamasında, kalan yarısı da 3 ay sonra, Mart 2012'de tahsil edilecek.

Başvuru yapacakların, projenin yer aldığı ilde 1 yıldan az olmamak üzere ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, TOKİ'den daha önce konut satın almamış ve kredi kullanmamış olması, kendisine eşine ya da velayeti altındaki çocuklarına ait tapulu gayrimenkul olmaması, aylık hane halkı gelirinin 2 bin 600 liranın altında olması, başvuru tarihinde 25 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Eşi vefat etmiş olan kadınlarda yaş şartı aranmıyor.

Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır il-ilçede ikamet ediyor olması veya il/ilçe nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor
  • 15.06.2026 10:00

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor

TOKİ Açık Satış bugün başlıyor. 64 şehirde 20 bin konut, uygun ödeme koşulları i ...

TOKİ’nin 64 ilde satacağı konutların örnek daire görselleri yayında!
  • 08.06.2026 10:56

TOKİ’nin 64 ilde satacağı konutların örnek daire görselleri yayında!

TOKİ 64 ilde 20 bin daireyi satışa çıkarıyor. Satışa çıkarılacak konutların örne ...

10 soru ve cevapta TOKİ açık satış kampanyası
  • 05.06.2026 17:02

10 soru ve cevapta TOKİ açık satış kampanyası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ’nin 64 ili kapsa ...

TOKİ'den kurasız ev sahibi olma fırsatı: 64 ilde 20 bin konut!
  • 04.06.2026 14:56

TOKİ'den kurasız ev sahibi olma fırsatı: 64 ilde 20 bin konut!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren To ...

Adana Çukurova'da 980 sosyal konut teslim ediliyor
  • 04.06.2026 13:31

Adana Çukurova'da 980 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ'nin Adana Çukurova'da inşa ettiği 980 sosyal konut hak sahiplerine tes ...

Sarıgazi Mahallesi'nde sosyal konutlar tamamlandı
  • 24.05.2026 23:27

Sarıgazi Mahallesi'nde sosyal konutlar tamamlandı

TOKİ tarafından İstanbul Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi'ndeki konutlar tamamlanar ...