maritbet girişmaritbet
TOKİ konutları, yüzyılın depremini hasarsız atlattı!

TOKİ konutları, yüzyılın depremini hasarsız atlattı!

Malatya'da deprem sonrası 300 bina yıkıldı, yüzlerce yapıda hasar meydana geldi. Elazığ depreminden sonra yapılan Gelincik Tepesi TOKİ Konutları'nda ise çatlak bile oluşmadı. Bu durum sonrası TOKİ sakinleri, yakınlarını kendi evine aldı. Bölgede nüfus üç katına çıktı.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020'de gerçekleşen 6,8 büyüklüğündeki depremde Malatya da büyük hasar görmüştü. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre bu afet sonrası evleri yıkılan vatandaşlar için Malatya'nın Battalgazi ilçesi Gelincik Tepesi'ne TOKİ Konutları inşa edilmişti.  Geçtiğimiz pazartesi günü Kahramanmaraş'ta yaşanılan 7,7 ve 7,6'lık depremlerde bu yapıların hasar görmediği ortaya çıktı. Bu konutlarda oturan birçok kişi, yakınlarını yanına getirdi. 

"DEPREMİ HAFİF HİSSETTİK"

TOKİ sakinlerinden Vedat Gürbüz "Biz depremi hafif hissettik. Çok şükür binalarımız sapasağlam. Kimsenin burnu bile kanamadı. Afetten sonra annemi, babamı, kardeşimi ve çocuklarını evime çağırdım. Kardeşimin ve iki yeğenimin şehir merkezindeki evleri yıkıldı. Burada oturduğumuz için çok şanslıyız" dedi.

"ALÇILAR BİLE ÇATLAMADI"

Ömer Şimşek adlı vatandaş da "Öncelikle bütün Türkiye'nin başı sağ olsun. Buraya Elazığ depreminden sonra geldik. Şehir merkezindeki evlerin yüzde 90'ında hasar var. Maşallah, bize hiçbir şey olmadı. Alçılar da bile çatlama yok" ifadelerini kullandı.

"NÜFUS ÜÇE KATLANDI"

Gelincik Tepesi TOKİ Site Müdürü Talay Erol ise şunları aktardı: Binalarımızda en ufak çatlak ve boya dökülmesi dahi yok. Elektriğimizde, suyumuzda, ısınmamızda da problem yaşanmıyor. Güvenli diye birçok kişi buraya geldi. 1.231 daire var. Nüfusumuz 5 binden 15 bine çıktı. Çünkü her evde 3-4 aile kalıyor.

Türkiye Gazetesi

  • Etiketler:

Yorum Yaz