maritbet girişmaritbet
TOKİ, Kırşehir'de kentsel dönüşüme başlıyor

TOKİ, Kırşehir'de kentsel dönüşüme başlıyor

TOKİ ile Kırşehir Beledeyisi arasında Kırşehir'in vizyonunu değiştirecek kentsel dönüşüm projelerini içeren protokol imzalandı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile Kırşehir Belediyesi arasında Kırşehir'in vizyonunu değiştirecek kentsel dönüşüm projelerini içeren protokol imzalandı.

Banka Evleri ve Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projeleri protokol imza töreninde konuşan TOKİ Başkan Ergün Turan, iki projenin Kırşehir'e hayırlı olmasını diledi. 

Kırşehir'in İç Anadolu Bölgesi'nin parlayan yıldız olduğunu belirten Turan, şunları kaydetti: 

"Ben de Belediyecilikten gelen biriyim. Kırşehir'de yapılan işleri de takip ediyorum ve başarılı buluyorum. Kırşehir milletvekillerine ve başkanımıza, Kırşehir'e katkı ve hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu iki kentsel dönüşüm projesi Kırşehir'e yeni bir vizyon katacak ve gün geçtikçe değişen, güzelleşen Kırşehir'i güzel bir şehir haline getirecek."

"Projeler Kırşehir'e değer katacak"

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de Banka Evleri ve Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projelerinin kentin özelliklerini yansıtması açısından çok önemli olacağını ifade etti.

Projelerin hazırlık aşamasını titizlikle yürüttüklerini ve 3 yıldır projeler için çalıştıklarını ifade eden Bahçeci, "Bu projeler özgün olma özelliğiyle Kırşehir'in gelişen ve değişen vizyonuna önemli bir değer katacak. Biz şehrimizin gelişmesi için belediye olarak, şehre vizyon katacak projeler üretiyoruz. Projelerimiz tamamlandığında Kırşehir'in vizyonu da eminim daha da değişecek. O açıdan bu projeler bizler için çok önemli." diye konuştu.

Bahçeci, projelerde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konutlar her kesime hitap edecek

Aşıkpaşa Mahallesi Banka Evleri Projesi  3 ayrı blok şeklinde 300 konut ve 15 dükkandan oluşuyor. Konutlardan 60'ı 4+1, 96'sı 3+1, 144'ü 2+1 olacak. Yenice Mahallesi Eski Sanayi Sitesi Projesi ise 276 konut ve 40 dükkan, konutların 100'ü 4+1, 86'sı 3+1, 88'i 2+1, 2'si 1+1 olacak şekilde belirlendi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor
  • 29.01.2026 14:06

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ, İzmir Seferihisar Camiikebir Mahallesi'nde tamamladığı konutları teslimata ...

İzmir'in ilk millet bahçesi vatandaşların hizmetine açılıyor
  • 16.01.2026 10:42

İzmir'in ilk millet bahçesi vatandaşların hizmetine açılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Adana Kozan'da 487 sosyal konutun teslimatı devam ediyor
  • 15.01.2026 15:26

Adana Kozan'da 487 sosyal konutun teslimatı devam ediyor

TOKİ, Adana'nın Kozan İlçesi Şevkiye Mahallesi'nde inşa ettiği sosyal konutların ...

TOKİ 2025 yılında 1 milyona yakın talebe yanıt verdi
  • 08.01.2026 15:34

TOKİ 2025 yılında 1 milyona yakın talebe yanıt verdi

TOKİ, 2025 yılı içerisinde iletişim kanallarından gelen 976 bin 332 soruya çözüm ...

TOKİ 40 şehirde 531 gayrimenkulu satışa çıkarıyor
  • 19.12.2025 11:27

TOKİ 40 şehirde 531 gayrimenkulu satışa çıkarıyor

TOKİ 89 konut ve 442 iş yerini açık artırma ile satışa çıkarıyor. ...