maritbet girişmaritbet
TOKİ, Kayseri Yahyalı’da 186 konut inşa edecek

TOKİ, Kayseri Yahyalı’da 186 konut inşa edecek

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde 186 konut inşa edecek.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kayseri'nin Yahyalı ilçesi, Fevziçakmak Mahallesi “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” çerçevesinde inşa edilecek 186 konutun ihalesi yapıldı. 11 Temmuz Salı günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca mescit, büfe ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yer alıyor.

Projede yükseklikleri zemin+3 olan konutların 78'i 2+1 ve 108'i ise 3+1 planında tasarlandı.
TOKİ ile Yahyalı Belediyesi arasında yapılan protokol ile Fevziçakmak Mahallesi'nde “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” çalışmalarına başlandı. Çarpık yapılaşma bulunan ve yeterli sosyal donatı olmayan alanda “yerinde dönüşüm” esas alınarak, hak sahiplerine nitelikli bir yaşam alanı oluşturulması amaçlandı.  İlk aşamada proje alanı bitişiğinde bulunan Belediye mülkiyetindeki boş alanda konut yapılarak hak sahiplerinin tasfiyesi planlandı.

TOKİ, her şehrin kendi mimarisine, kendi kültürüne, kendi değerlerine, coğrafi özelliklerine uygun yaşam alanları oluşturulmasına öncelik veriyor. Kentsel tasarımı yerel mimari doku, mahalle kültürü ve yatay mimari anlayışla şekillendiriyor.

Yahyalı “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”nde geleneksel mimarinin modernize edildiği bir anlayış hâkim kılındı. Bina cephelerinde yöreye özgü taş kaplamalar, söveler ve dekoratif pencereler kullanıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor
  • 15.06.2026 10:00

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor

TOKİ Açık Satış bugün başlıyor. 64 şehirde 20 bin konut, uygun ödeme koşulları i ...

TOKİ’nin 64 ilde satacağı konutların örnek daire görselleri yayında!
  • 08.06.2026 10:56

TOKİ’nin 64 ilde satacağı konutların örnek daire görselleri yayında!

TOKİ 64 ilde 20 bin daireyi satışa çıkarıyor. Satışa çıkarılacak konutların örne ...

10 soru ve cevapta TOKİ açık satış kampanyası
  • 05.06.2026 17:02

10 soru ve cevapta TOKİ açık satış kampanyası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ’nin 64 ili kapsa ...

TOKİ'den kurasız ev sahibi olma fırsatı: 64 ilde 20 bin konut!
  • 04.06.2026 14:56

TOKİ'den kurasız ev sahibi olma fırsatı: 64 ilde 20 bin konut!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren To ...

Adana Çukurova'da 980 sosyal konut teslim ediliyor
  • 04.06.2026 13:31

Adana Çukurova'da 980 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ'nin Adana Çukurova'da inşa ettiği 980 sosyal konut hak sahiplerine tes ...

Sarıgazi Mahallesi'nde sosyal konutlar tamamlandı
  • 24.05.2026 23:27

Sarıgazi Mahallesi'nde sosyal konutlar tamamlandı

TOKİ tarafından İstanbul Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi'ndeki konutlar tamamlanar ...