maritbet girişmaritbet
TOKİ, Düzce Çamköy’de 240 konutun kurasını çekti!

TOKİ, Düzce Çamköy’de 240 konutun kurasını çekti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından Düzce'nin Çamköy Mahallesinde 38'i özürlüler için yaptırılan toplam 240 adet dairenin hak sahipliği için 5. Noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından Düzce'nin Çamköy Mahallesinde 38'i özürlüler için yaptırılan toplam 240 adet dairenin hak sahipliği için 5. Noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi. Kendisine ev çıkan vatandaşlar heyecanlarını gizleyemeyerek, emeği geçenlere teşekkür ettiler. 

Çamköy'de yaşayan ve maddi durumu yeterli olmayan vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak amacı ile TOKİ ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü iş birliği ile 38'i engellilere olmak üzere toplam 240 konut yapıldı. 2+1 şeklinde yapılan konutların sahiplerini bulması için 5. Noterliği huzurunda kura çekimi yapıldı. 

18 Temmuz Spor Salonunda yapılan kura çekimine, Düzce Valisi Adnan Yılmaz, AK Parti Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz ve Osman Çakır, Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Jandarma Komutanı Albay Ramazan Akça, Düzce İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ramazan Özdağ, daire amirleri ile Çamköy Mahallesi sakinleri ve hak sahipleri katıldı. 

Vali Adnan Yılmaz, vatandaşlara yeni yuvalarının hayırlı olmasını dileyerek, "Her zaman her şeyin en güzeline layıksınız. 10 ay önce göreve başladığımda Çamköy Konutları meselesi önüme geldi. Bu konutları hak sahiplerine teslim etmek boynumuzun borcuydu. Şu anda borcumuzu ödüyoruz. Sosyal devlet olmanın en büyük kurallarından birisi budur. Vatandaşım yaşat ki devlet yaşasın. İyi konutlarda yaşamak sizinde hakkınız. Evladım ne olacak diye düşünmeden sizler bundan sonra çok daha fazla güzelliklerle karşı karşıya kalacaksınız. Hepinize tekrar hayırlı olsun" dedi. 

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, 2,5 yıl önce verdikleri sözü tuttuklarım belirterek, "Uzun zamandır hep beraber bu günü bekliyoruz. Sizinle yaklaşık 2 buçuk yıl önce yaptığımız toplantıda, 'Kendinize ait bir ev olsun ister misiniz?' diye sorduk. Siz de evet diyerek ev istediğinizi söylediniz. Şimdi evlerinizi veriyoruz. Bundan sonra doğacak çocuklarınızla ağız tadı içerisinde mutlu bir şekilde yaşayacaksınız. Bundan sonra da her zor anınızda Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ve devletimiz yanınızdadır" şeklinde konuştu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ramazan Özdağ ise genel müdürlüğün yaptığı çalışmalardan bahsederek, "Bakanlığımız insan odaklı hizmetlerine devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı 5 genel müdürlükle vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Genel Müdürlüğümüz 2013 yılında 12 milyarlık bütçesi ile en çok ödenek alan müdürlük olmuş ve çalışmalarına hız vermiştir. Türkiye genelinde 1+1 ve 2+1 olmak üzere 40 bin konut yapımı için çalışmalarımız başladı. Bu konutlardan 14 bin tanesini teslim ettik. Bunun için TOKİ'ye 831 milyon lira ödenek aktardık. Vatandaşlarımız dönemsel artış olmadan 150 lira taksitle 270 ayda ev sahibi olacaklar. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Düzce Valisi Adnan Yılmaz ve protokol üyeleri 5. Noter huzurunda kura çekimine başladılar. İsimleri okunan vatandaşlar heyecan içinde dairelerinin belirlenmesi için beklediler. Yapılan ikinci kurada da daireler belirlenerek vatandaşlara teslim edildi. Ev sahibi olan vatandaşlar oldukça mutlu olduklarını söylediler. 

Ankara Gündem

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyası için son gün cuma!
  • 17.05.2018 09:56

TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyası için son gün cuma!

TOKİ borcunu ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyenler için düzenlediği yüzde ...

Van’da TOKİ konutları sahiplerini buldu
  • 05.05.2018 12:23

Van’da TOKİ konutları sahiplerini buldu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Van’da inşa edilen ...

TOKİ, 27 ildeki 147 arsayı satışa çıkardı
  • 21.10.2017 16:53

TOKİ, 27 ildeki 147 arsayı satışa çıkardı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 27 ilde toplam 147 arsayı açık ...

TOKİ, 16 ildeki 10 bin 491 konut ve iş yerini teslim etti
  • 18.06.2017 11:25

TOKİ, 16 ildeki 10 bin 491 konut ve iş yerini teslim etti

Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ), bu yıl 16 ilde yapımı tamamlanan 10 b ...

TOKİ, Sur'da peyzaj çalışmalarına başladı
  • 08.01.2017 12:04

TOKİ, Sur'da peyzaj çalışmalarına başladı

TOKİ, "tarihin taşlarla yazıldığı kent" olarak bilinen Diyarbakır'ın Sur ilçesin ...

TOKİ'den yeni eğitim-öğretim yılına 50 okul
  • 13.09.2015 11:09

TOKİ'den yeni eğitim-öğretim yılına 50 okul

TOKİ tarafından yapılacak 163 derslikli 50 yeni okul 2015-2016 eğitim öğretim yı ...