maritbet girişmaritbet
TOKİ Diyarbakır'da yoksul konutları için bugün kura çekiyor!

TOKİ Diyarbakır'da yoksul konutları için bugün kura çekiyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)'nın Diyarbakır'daki yoksul vatandaşlar için inşa ettiği bin 792 konutun kurası bugün çekiliyor.

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)'nın Diyarbakır'daki yoksul vatandaşlar için inşa ettiği bin 792 konutun kurası bugün çekiliyor. Konutlar için 5 bin 348 başvuru yapıldı. İdarenin yoksullar için inşa ettiği konutların kura çekimi Diyarbakır'dan sonra Gaziantep, Yozgat, Bursa ve İzmir'de devam edecek. 
 
ALT GELİR GRUBUNDAKİ VATANDAŞLARIN DÜŞÜK TAKSİTLERLE KONUT SAHİBİ OLMALARI SAĞLANIYOR 
 
Alt gelir ve yoksul grubundaki vatandaşlar için bugüne kadar 143 bin 65 konut üreten TOKİ, bu kapsamda 2014 yılı sonuna kadar teslim edilmek üzere yaklaşık 40 bin konut daha inşa ediyor. İdare, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü (SYGM) işbirliğiyle piyasa koşullarında ev sahibi olamayan yoksul ve alt gelir grubundaki vatandaşların düşük taksitlerle konut sahibi olmalarını sağlıyor. 
 
İdare, Diyarbakır'daki yoksul vatandaşlar için toplam bin 792 konut inşa etti. Diyarbakır Uçkuyular 1. Etap'ta bin 24, Diyarbakır Üçkuyular 2. Etap'ta ise 768 konut üretildi. TOKİ'nin inşa ettiği toplam bin 792 konut için ise rekor sayıda başvuru gerçekleşti. Bu konutlar için 5 bin 348 yoksul vatandaş talip oldu. 5 bin 348 kişi bugün Dicle Üniversitesi Spor Salonu'nda saat 10.00'da kura heyecanı yaşayacak. Diyarbakır'ın ardından Gaziantep'teki yoksul vatandaşlar da kura heyecanı yaşayacak. Gaziantep Şehitkamil'de inşa edilen 232 konut için 498 kişi başvurdu. Bu konutların kurası 9 Kasım'da, Gaziantep Şehitkamil Belediyesi Kültür Merkezi Münif Paşa Salonu'nda saat 14.00 da çekilecek. 
 
Yozgat'ta alt gelir grubu kapsamında inşa edilen 384 konutun kurası da 11 Kasım'da çekilecek. Mutafoğlu'daki konutlar için Yozgat Belediyesi Düğün Salonu'nda saat 10.00'da hak sahipleri belirlenecek. 
 
Bursa Karacabey'de 2+1 niteliğinde inşa edilen 132 konutun kurası da 16 Kasım'da Şükran Yemişcioğlu Kültür Merkezi'nde saat 10.00'da çekilecek. Bu konutlar için 139 başvuru gerçekleşti. TOKİ'nin İzmir Çiğli'de 2+1 niteliğinde inşa ettiği 80 konutun kurası da 18 Kasım'da Çiğli Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu'nda saat 10.00'da çekilecek. 
 
Ankara Haber Vaktim

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor
  • 29.01.2026 14:06

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ, İzmir Seferihisar Camiikebir Mahallesi'nde tamamladığı konutları teslimata ...

İzmir'in ilk millet bahçesi vatandaşların hizmetine açılıyor
  • 16.01.2026 10:42

İzmir'in ilk millet bahçesi vatandaşların hizmetine açılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Adana Kozan'da 487 sosyal konutun teslimatı devam ediyor
  • 15.01.2026 15:26

Adana Kozan'da 487 sosyal konutun teslimatı devam ediyor

TOKİ, Adana'nın Kozan İlçesi Şevkiye Mahallesi'nde inşa ettiği sosyal konutların ...

TOKİ 2025 yılında 1 milyona yakın talebe yanıt verdi
  • 08.01.2026 15:34

TOKİ 2025 yılında 1 milyona yakın talebe yanıt verdi

TOKİ, 2025 yılı içerisinde iletişim kanallarından gelen 976 bin 332 soruya çözüm ...

TOKİ 40 şehirde 531 gayrimenkulu satışa çıkarıyor
  • 19.12.2025 11:27

TOKİ 40 şehirde 531 gayrimenkulu satışa çıkarıyor

TOKİ 89 konut ve 442 iş yerini açık artırma ile satışa çıkarıyor. ...