maritbet girişmaritbet
TOKİ Denizli'de 19 yılda 10 bin 901 konutu teslim etti

TOKİ Denizli'de 19 yılda 10 bin 901 konutu teslim etti

TOKİ aynı süre içinde kente 2 hastane, 20 okul, 14 cami, 2 sosyal tesis, 1 sağlık ocağı, 29 ticaret merkezi ve 3 kamu hizmet binası kazandırdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) Denizli'de 19 yılda 10 bin 901 konut hak sahiplerine teslim edilirken kentte 2 hastane, 20 okul, 14 cami, 2 sosyal tesis, 1 sağlık ocağı, 29 ticaret merkezi ve 3 kamu hizmet binası inşa edildi.

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre Başkanlık, Türkiye'nin dört bir yanında inşa ettiği yatay mimarili sosyal konutlar ile dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmaya, kamunun ihtiyaç duyduğu yatırımları inşa etmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Denizli'de dar gelirli ve konutu olmayan vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak için yapımına başlanan 13 bin 544 konuttan 10 bin 901'ini 19 yılda hak sahiplerine teslim eden TOKİ, yatırımlar kapsamında kente 2 hastane, 20 okul, 14 cami, 2 sosyal tesis, 1 sağlık ocağı, 29 ticaret merkezi ve 3 kamu hizmet binası kazandırdı.

Denizli'de depremzedelerin yaraları devletin şefkat eliyle sarıldı

Merkez üssü Denizli'nin Bozkurt ve Çardak ilçeleri olan ve 8 Ağustos 2019'da yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından evleri ağır hasar gören depremzedeler için TOKİ tarafından Bozkurt, Çardak ve Acıpayam'da yatay mimari anlayışla, mahalle kültürünü yaşatan depreme dayanaklı yeni konutlar inşa edildi.

Bu kapsamda Denizli'nin Bozkurt ilçesinde 150, Çardak ilçesinde 187, Acıpayam'da ise 440 konut 1 yıl içinde hak sahiplerine teslim edildi.

Konutların inşa edildiği "yaşam alanları" içerisinde iş yeri, cami, dinlenme alanları, çocuk oyun parkları ve diğer sosyal donatılar yer alıyor.

Çivril Millet Bahçesi 14 Nisan'da ihale edilecek

Denizli'de vatandaşların daha yeşil ortamlarda yaşaması hedefiyle inşa edilecek Çivril Millet Bahçesi'nin ihalesi ise 14 Nisan'da yapılacak.

Çivril Millet Bahçesi, sosyal donatıları, millet kıraathanesi, yürüyüş parkuru, dinlenme ve piknik alanlarıyla doğa ile iç içe yepyeni bir sosyal yaşam alanı olacak.

Millet bahçesinin 77 bin 885 metrekarelik inşa alanı içinde, 27 bin 218 metrekarelik yeşil alan oluşturulacak, 1731 ağaç ve 23 bin 674 çalı dikilecek.

Millet bahçesi içerisinde 1080 metrekarelik millet kıraathanesi de inşa edilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ, TSE’nin Temelli Kampüsü’nü tamamladı
  • 29.04.2026 11:53

TOKİ, TSE’nin Temelli Kampüsü’nü tamamladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye’nin sanayi üretim stan ...

İstanbul’da 100 bin konut için kura heyecanı
  • 27.04.2026 09:35

İstanbul’da 100 bin konut için kura heyecanı

TOKİ tarafından gerçekleştirilen “500 Bin Sosyal Konut Projesi”nin İstanbul ayağ ...

Bafra Millet Bahçesi, Samsun'a nefes oldu
  • 20.04.2026 15:32

Bafra Millet Bahçesi, Samsun'a nefes oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Sazlıbosna’daki 'İlk Evim' sosyal konutları hızla tamamlanıyor
  • 07.04.2026 18:34

Sazlıbosna’daki 'İlk Evim' sosyal konutları hızla tamamlanıyor

İlk Evim - 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında İstanbul Arnavutköy Sazlıbosn ...

İstanbul’da 100 bin konutun kuraları 25 Nisan’da çekilecek
  • 03.04.2026 18:55

İstanbul’da 100 bin konutun kuraları 25 Nisan’da çekilecek

Bakan Kurum, Yüzyılın Konut Projesi kapsamında İstanbul’da 100 bin konutun kural ...

TOKİ, 45 İlde 353 arsayı açık artırmayla satacak
  • 03.04.2026 10:38

TOKİ, 45 İlde 353 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, 45 ilde farklı kullanımlara açılacak 353 arsayı açık artırmayla satışa çık ...