maritbet girişmaritbet
TOKİ'den Seyhan'a 2 bin 610 konutluk kentsel dönüşüm!

TOKİ'den Seyhan'a 2 bin 610 konutluk kentsel dönüşüm!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yerel yönetimlerle müştereken uyguladığı başarılı kentsel dönüşüm projeleriyle 260 bin 811 konutluk gecekondu dönüşüm çalışması yaptı. İdare bu konutların 45 bin 404'ünü tamamlandı

TOKİ, Adana Seyhan Belediyesi ile 7 Eylül 2011'de imzaladığı protokol kapsamında İsmetpaşa ve Barış Mahallelerinin çehresini değiştirecek projeyi de bu çerçevede hayata geçiriyor. Bölgede inşa edilecek 2 bin 610 konuttan 1. Etap'ta ihalesi yapılan bin 398 konutun temeli, yarın düzenlenen törenle atılacak. 

TOKİ, uyguladığı kentsel dönüşüm projeleriyle, kentleri dayanıksız ve çarpık yapılardan arındırırken, bir yandan da inşa ettiği planlı yerleşim alanlarıyla, asayiş açısından sorunlu bölgelerde daha güvenilir ortamlar sağlıyor. Başkent Ankara'da 'Çinçin ve Kuzey Ankara' ile İstanbul 'Sulukule'de uygulanan başarılı kentsel dönüşüm projeleriyle yerleşim bölgelerin çehresini değiştiren TOKİ, şimdi de Adana Seyhan'ın İsmetpaşa ve Barış mahallelerinde uygulayacağı dönüşümle bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek. Kentsel dönüşüm ve yenileme projesi Adana'nın şehircilik açısından yıllardır yakındığı olumsuzluklardan kurtulmasında da önemli rol üstlenecek. İsmetpaşa ve Barış Mahallelerini Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm Projesiyle Adana'ya yakışır modern bir bölge haline getirecek. Proje kapsamında 33 hektarlık alan gecekondu ve denetimsiz yapılardan arınacak ve yerine 'Kıyıkent Evleri' adıyla yepyeni bir şehir inşa edilecek. Dönüşüm alanında bulunan 910 konut ve 43 işyeri yıkılarak yerlerine 2.610 modern konut inşa edilecek. Konutlar 119, 129, 131, 132, 158, 168, 169 ve 188 metrekare olacak şekilde inşa edilecek. 
 
Ankara İl Gazetesi 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Ataşehir TOKİ konutları teslim edildi
  • 27.02.2026 15:39

İstanbul Ataşehir TOKİ konutları teslim edildi

TOKİ tarafından İstanbul Ataşehir Şerifali Çiftliği 1. Etap'ta yapımına başlanan ...

Kocaeli Cedit Mahallesi kentsel dönüşümünde sona gelindi
  • 26.02.2026 15:22

Kocaeli Cedit Mahallesi kentsel dönüşümünde sona gelindi

Kocaeli’nin deprem riski taşıyan, gecekondu yoğunluklu en eski yerleşimlerinden ...

TOKİ İzmir Selçuk'ta 543 sosyal konut teslim ediliyor
  • 13.02.2026 17:11

TOKİ İzmir Selçuk'ta 543 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ tarafından İzmir Selçuk Zafer Mahallesi'nde yapımı tamamlanan sosyal konutl ...

TOKİ’den 6 Şubat yıldönümüne özel paylaşım
  • 06.02.2026 17:18

TOKİ’den 6 Şubat yıldönümüne özel paylaşım

TOKİ, 6 Şubat depremlerinin yıldönümü vesilesiyle sosyal medya hesaplarından "Tü ...

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor
  • 29.01.2026 14:06

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ, İzmir Seferihisar Camiikebir Mahallesi'nde tamamladığı konutları teslimata ...