maritbet girişmaritbet
TOKİ'den Romanlara özel proje

TOKİ'den Romanlara özel proje

TOKİ, uygulama süreci devam eden, ihale aşamasında olan ve proje çalışmaları süren toplam 9 bin 882 konutu, Roman vatandaşlara teslim edecek.

TOKİ'den alınan bilgiye göre, İdare'nin Roman vatandaşlara yönelik konut hazırlığı son sürat devam ediyor.
Buna göre, Roman vatandaşlara yönelik toplam 4 bin 284 konut uygulama aşamasında bulunuyor. TOKİ, 1698 konut için ihale, 3 bin 900 konut için proje hazırlıklarını sürdürüyor.
Dönemin Devlet Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından tüm valiliklere gönderilen yazıyla ile il ve ilçelerde yapılması talep edilen konut sayıları ve konutların yapılacağı alanlar belirlenmişti.
Bu kapsamda valilik, kaymakamlık ve belediyelerden gelen talepler doğrultusunda TOKİ tarafından Türkiye genelinde başlatılan ''Roman Konut'' uygulamaları kapsamında brüt 67,4 metrekare, 2 oda 1 salondan oluşan zemin 2 katlı katta, 8 daireli konutlar inşa edilmeye başlandı.
Roman vatandaşlara yönelik toplam 4 bin 284 konut uygulama aşamasında bulunuyor. Toplam 1698 konut için ihale hazırlıkları devam ederken, toplam 3 bin 900 konuta yönelik proje hazırlıkları yapılıyor.
İhale süreci tamamlanan ancak uygulama süreci devam eden ve ihale aşamasında olan 5 bin 982, proje çalışmaları devam eden 3 bin 900 konuttan oluşan toplam 9 bin 882 daire, Roman vatandaşlara teslim edilecek.
TOKİ, illerden gelen veriler, ilgili kurumlar tarafından belirlenecek alanlar doğrultusunda çalışmalarına devam edecek.
Ayrıca TOKİ, Çanakkale Lapseki, Edirne, Eskişehir, İstanbul Çatalca, İzmir, Kütahya, Sakarya Söğütlü, Tekirdağ Şarköy ve Yalova'da roman konutlarının kentsel dönüşüm projesi kapsamında gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar yapıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Manisa Yunusemre'de konut teslimatı başladı
  • 05.12.2025 17:34

Manisa Yunusemre'de konut teslimatı başladı

TOKİ'nin Manisa Yunusemre Akgedik Mahallesi'nde tamamladığı sosyal konutlar hak ...

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da
  • 10.11.2025 11:00

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Kon ...

Yüzyılın konut projesi’ne başvurular bugün başlıyor
  • 10.11.2025 10:03

Yüzyılın konut projesi’ne başvurular bugün başlıyor

TOKİ tarafından 81 ilde 500 bin sosyal konutun inşa edileceği “Yüzyılın Konut Pr ...

500 bin sosyal konut için başvurular başlıyor
  • 06.11.2025 11:45

500 bin sosyal konut için başvurular başlıyor

Ev Sahibi Türkiye sloganıyla TOKİ tarafından gerçekleştirilen 500 bin sosyal kon ...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı
  • 03.11.2025 10:35

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Yüzyılın projesinde konutlar işte böyle olacak!
  • 27.10.2025 14:15

Yüzyılın projesinde konutlar işte böyle olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep T ...