maritbet girişmaritbet
TOKİ'den Karabük'teki yurt binasının satışı hakkında açıklama!

TOKİ'den Karabük'teki yurt binasının satışı hakkında açıklama!

Toplu Konut İdaresi, "Karabük'te 6 yıldır boş bekletilen yurt binasının, yarı fiyatına satışa çıkarıldığı" iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında, "Karabük'te TOKİ'nin yaptığı yurt binasının 6 yıldır boş beklediği, ihale edilen yapının yarı fiyatına satışa çıkarıldığı" haberlerinin yer aldığı hatırlatıldı.

TOKİ ve Karabük Belediyesi arasında imzalanan protokoller kapsamında başlatılan Soğuksu Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında iki etap halinde inşa edilen 1120 konutun hak sahiplerine teslim edildiği hatırlatılan açıklamada, 3. etap için hak sahipleri ile uzlaşma görüşmelerinin sürdüğü aktarıldı.

Proje alanı dahilinde 12 Temmuz 2016'da 1004 kişilik yurt binası inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinin, ildeki yurt ihtiyacının karşılanması amacıyla ihale edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İhale bedeli 31 milyon 840 bin lira olan yurt binasının kesin kabulü 9 Eylül 2020'de gerçekleşerek yapım işi tamamlanmıştır. Yurt binası, İdare'mizce 9 Eylül 2020'de tamamlanarak teslim alınmış olup, 6 yıldır boş olduğu yönündeki iddia gerçeği yansıtmamaktadır. Bunun yanında yurt binası, İdare'mizce 31 milyon 840 bin lira bedel ile ihale edilmiş olup, hazırlatılan değerleme raporunda yurt binasının bedeli 32 milyon lira olarak belirlenmiş, satış işlemi ise açık artırma usulü ile gerçekleştirilecektir. Rekabet ortamının sağlanması ve açık artırmaya katılımın fazla olması amacıyla ulusal basın, yerel basın ve sosyal medya kanallarında etkin duyurular yapılmak suretiyle yurt binasının piyasaya arz edilerek, ildeki yurt ihtiyacının bir bölümünün karşılanması hedeflenmektedir. Gerekli katılım ve rekabet ortamının sağlanması durumunda ihale neticelendirilecektir."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor
  • 15.06.2026 10:00

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor

TOKİ Açık Satış bugün başlıyor. 64 şehirde 20 bin konut, uygun ödeme koşulları i ...

TOKİ’nin 64 ilde satacağı konutların örnek daire görselleri yayında!
  • 08.06.2026 10:56

TOKİ’nin 64 ilde satacağı konutların örnek daire görselleri yayında!

TOKİ 64 ilde 20 bin daireyi satışa çıkarıyor. Satışa çıkarılacak konutların örne ...

10 soru ve cevapta TOKİ açık satış kampanyası
  • 05.06.2026 17:02

10 soru ve cevapta TOKİ açık satış kampanyası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ’nin 64 ili kapsa ...

TOKİ'den kurasız ev sahibi olma fırsatı: 64 ilde 20 bin konut!
  • 04.06.2026 14:56

TOKİ'den kurasız ev sahibi olma fırsatı: 64 ilde 20 bin konut!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren To ...

Adana Çukurova'da 980 sosyal konut teslim ediliyor
  • 04.06.2026 13:31

Adana Çukurova'da 980 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ'nin Adana Çukurova'da inşa ettiği 980 sosyal konut hak sahiplerine tes ...

Sarıgazi Mahallesi'nde sosyal konutlar tamamlandı
  • 24.05.2026 23:27

Sarıgazi Mahallesi'nde sosyal konutlar tamamlandı

TOKİ tarafından İstanbul Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi'ndeki konutlar tamamlanar ...