maritbet girişmaritbet
TOKİ’den kamuya 83 hizmet binası, 936 okul ve 291 hastane

TOKİ’den kamuya 83 hizmet binası, 936 okul ve 291 hastane

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ahmet Haluk Karabel, inşaat sektöründe kamu kanadını temsil eden, sektöre öncülük yapan ve disipline eden TOKİ’nin, bu çalışmalarıyla kamu kuruluşlarının bina ihtiyaçlarını karşılarken, aynı zamanda atıl ve işgali vaziyette bulunan kamu arazilerini de değerlendirerek ekonomiye katkı sağladığını bildirdi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ahmet Haluk Karabel, inşaat sektöründe kamu kanadını temsil eden, sektöre öncülük yapan ve disipline eden TOKİ'nin, bu çalışmalarıyla kamu kuruluşlarının bina ihtiyaçlarını karşılarken, aynı zamanda atıl ve işgali vaziyette bulunan kamu arazilerini de değerlendirerek ekonomiye katkı sağladığını bildirdi. “Bu açıdan hem kamunun ihtiyaçları kısa sürede karşılanmakta hem de istihdam ve sektörel canlanmaya destek verilmektedir.” diyen TOKİ Başkanı Karabel, İdarenin, 83 kamu hizmet binası, 936 okul, 291 hastane, 21 stadyum ve 27 üniversite kampüsü gibi kamuya çok sayıda projelerinin bulunduğunu söyledi. 

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, “2003 yılında başlatılan konut üretimi ve planlı kentleşme programı çerçevesinde, TOKİ'ye sosyal konut üretiminin yanında kamu kuruluşlarının eğitim, sağlık, spor ve hizmet binalarının yapımında da etkin görevler verilmiştir. Bu görevlerin tevdi edilmesinde hiç kuşkusuz en önemeli sebep, TOKİ'nin uzman bir kuruluş olmasının yanında hızlı iş yapabilme ve organize olabilme gücünün de yüksek olmasındandır. TOKİ bu anlamda 2003 yılından itibaren mali ve İdari yönden yeniden yapılandırılmış,  teknoloji ve uzman eleman açısından da insan kaynakları zenginleştirilerek, iş yapabilme kapasitesi artırılmıştır.” dedi. 

83 kamu hizmet binası 

TOKİ'nin hizmet verdiği kuruluşların başında Milli Eğitim, Sağlık, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik ve Spor, İçişleri ve Milli Savunma Bakanlıkları ile üniversiteler geldiğini ifade eden TOKİ Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü, “Bunun yanında Maliye Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, AFAD, SGK ve belediyeler gibi kamu kurum ve kuruluşlarına 83 hizmet binası yapılmış ve yapılmaktadır.”   

TOKİ'den Milli Eğitim'e 936 okul 

Karabel, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokoller çerçevesinde 418 lise, ilköğretim ve anaokulunun (TOKİ'nin kendi projelerinde yaptığı okullarla beraber toplamda 936 okul) yapılması kararlaştırıldığını da açıkladı. MEB protokolünde yapılan okulların 208 adedinin tamamlanarak eğitime açıldığını ifade eden Karabel, “199 okulun inşaatı ise devam etmektedir. İhale, proje ve planlama aşamasında olan okullarla birlikte MEB protokolü kapsamında 491 okul yapılmış olacaktır. Ayrıca protokoller kapsamında 124 pansiyon, 78 adet atölye, 48 adet spor salonu, 5 adet Halk Eğitim Merkezi, 4 Adet Uygulama Oteli, 2 adet Öğretmenevi, 7 adet çok amaçlı salon, 10 adet lojman, yönetim binaları ve konferans salonları bulunmaktadır. Ayrıca 439 spor salonu (TOKİ'nin kendi projelerinde yaptığı spor salonları ile birlikte toplamda 960 spor salonu) yapılmaktadır.” diye konuştu. 

Sağlık Bakanlığı'na 291 hastane 

Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokoller kapsamında ise toplamda 291 hastane yapılacağını ifade eden Ahmet Haluk Karabel, bunun 71 adedinin tamamlandığını, 142 hastanenin inşaatının devam ettiğini, 78 hastanenin de ihale ve hazırlık aşamasında olduğunu bildirdi. Karabel, “Bu hastanelerin içinde entegre ilçe hastaneleri ve bölge hastaneleri de yer almaktadır. Ayrıca 72 Aile Sağlık Merkezi ve 4 sağlık ocağı (TOKİ'nin kendi projelerinde yaptığı sağlık ocağı sayısı ile birlikte toplamda 94 sağlık ocağı) yer almaktadır.” dedi.  

44 Sevgi Evi inşa edilecek

TOKİ Başkanı Karabel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yapılan protokoller kapsamında ise Sevgi Evleri, Engelsiz Yaşam Merkezleri, Huzurevleri ve yoksul konutları inşa edildiğini söyledi. Bu kapsamda 44 ayrı Sevgi Evi (239 bina) yapılacağını ifade eden TOKİ Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü; “Bunun 23 adedi tamamlanmış, 12 Sevgi Evinin inşaatı devam etmekte, 9 Sevgi Evi de ihale aşamasındadır. Ayrıca 20 Engelsiz Yaşam Merkezi (188 bina), 7 Huzur Evi bulunmaktadır. Yine aynı bakanlığımızla yapılan protokol kapsamında toplamda 25. 427 adet yoksul konutu inşa edilmektedir.” 

TOKİ'den Türk sporuna 21 stadyum

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında İstanbul Arena stadı hariç toplamda 626 bin seyirci kapasiteli 21 stadyum inşa edileceğini kaydeden Karabel şu bilgileri verdi, “Bu çerçevede bir stadyumun inşaatı bitirilmiş (Mersin), 11 stadyumun inşaatı devam etmektedir. Bunlar; 33 bin seyirci kapasiteli Adana, Eskişehir, Samsun,  Gaziantep, Kocaeli, 25 bin seyirci kapasiteli Antalya stadı ve 10 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu,  25 bin seyirci kapasiteli Malatya, Sivas, Sakarya ve 40 bin seyirci kapasiteli Trabzon stadyumlarıdır.  Proje hazırlığında olan ise 8 stadyum bulunmaktadır. Bunlar; Ankara (40 bin seyirci kapasiteli), Diyarbakır (33 bin seyirci kapasiteli), Hatay (25 bin seyirci kapasiteli), Batman ( 15 bin seyirci kapasiteli), İzmir ( Göztepe 15 bin seyirci kapasiteli ve Karşıyaka 15 bin seyirci kapasiteli),Edirne (15 bin seyirci kapasiteli) ve Elazığ (20 bin seyirci kapasiteli) stadyumlarıdır.” 
 
27 üniversiteye kampüs binası

TOKİ Başkanı Karabel sözlerini şöyle sürdürdü; Üniversitelerle yapılan protokoller kapsamında toplamda 27 üniversitenin kampüs binaları inşa edilecektir. Bunun 13'ü ihale edilmiş, 10'u ihale aşamasında ve 4'ü de protokol aşamasındadır. İhalesi yapılan 13 üniversite şunlardır: Ankara Gazi Üniversitesi (Gölbaşı),  Ankara Gazi Üniversitesi (Merkez kampüsü), Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Konya Necmeddin Erbakan Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Tunceli Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi ve Zonguldak Bülent Ecevit üniversitesidir.  

İhale aşamasında olan üniversiteler ise; Çanakkale 19 Mart Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi (Cerrahpaşa ve Çapa hastane binaları ile Eğitim Fakültesi binalarının yapımı), Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Türk –Alman Üniversitesi, Bayburt Üniversitesidir.

Protokol çalışması devam eden 4 üniversite bulunmaktadır. Bunlar; Marmara Üniversitesi (Eğitim Fakültesi binalarının yapımı), İstanbul Teknik Üniversitesi (Ayazağa yerleşkesinde eğitim tesislerinin yapımı), Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi (Zeytinburnu'daki eğitim tesislerinin yapımı),  Yıldız Teknik Üniversitesi (Davutpaşa yerleşkesinde yurt ve lojman binalarının yapımı)'dir. 
    
    Bu hizmetlerin dışında ayrıca çeşitli bakanlıklarla yapılan protokoller kapsamında hizmet binaları (Vergi dairesi, SGK İl müdürlük binaları, Halk Eğitim Merkezleri, Kültür Merkezleri, Toplam Merkezleri, Askeri binalar, karakollar)inşa edilmektedir. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 16:13

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıy ...

 Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı
  • 13.02.2024 15:27

Deprem kuşağı üzerindeki Bingöl'de 20 yılda 5 bin 993 güvenli konut yapıldı

Türkiye'nin deprem açısından riskli illeri arasında yer alan Bingöl'de yıkılan r ...

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak
  • 22.12.2023 18:51

Elazığ'da 1374 deprem konutu ay sonunda tamamlanacak

Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) inşasına başlanan 2 bin 936 d ...