TOKİ'den gazetecilere toplu konut müjdesi!

TOKİ'den gazetecilere toplu konut müjdesi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Mehmet Ergün Turan, Gaziantep'te basın mensupları için 350 konut yapılacağının müjdesini verdi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinden (GGC) yapılan yazılı açıklamaya göre, GGC ile TOKİ ortaklaşa Gaziantep'te gazeteciler için hayata geçirilecek toplu konut projesinin protokolü, Turan'ın makamında düzenlenen törenle imzalandı. İmza törenine, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Canan Candemir Çelik, Ahmet Uzer ile CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TOKİ  Başkanı Turan, evleri 2017 yılında teslim etmeyi planladıklarını belirtti.

Kentin özelliklerini taşıyacak 

Konutların satışında peşinat ve vade konusunda gerekli kolaylığı sağlayacaklarını vurgulayan Turan, basın çalışanlarına yönelik yapılacak konutların bölgenin mimari durumu düşünülerek planlandığını aktardı. 
Turan, şunları kaydetti:
"TOKİ olarak son yıllarda yaptığımız projelerde o bölgenin mimarı yapısı ve çevre koşullarını düşünerek özel tasarımlar hazırlıyoruz. Gaziantep'te hayata geçireceğimiz basın sitesinde de bu detaylar düşünüldü. Evlerin dış cephelerinde Gaziantep'e özgü taşlar kullanılacak. Balkonlar yine kent kültürüne özgü olarak planlandı. Gaziantep'te basın mensupları için yapılacak 350 konutluk proje, kentin özelliklerini taşıyan bir yaşam alanı olacak."

GGC Başkanı Ay ise uzun süredir üzerinde çalıştıkları projenin protokolünü imzalamanın haklı gururu ve sevincini yaşadıklarını vurguladı.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TOKİ Başkanı Turan, Gaziantep milletvekilleri ve emeği geçenlere teşekkür eden Ay, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesi tüm arkadaşlarımıza güzel bir müjde oldu" ifadelerini kullandı. 

Açıklamada, Ay'ın, TOKİ Başkanı Turan'a gümüş kahve takımı hediye ettiği belirtildi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor
  • 18.09.2026 16:30

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ev ve iş yeri borcunu ...

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor
  • 15.09.2026 13:51

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor

TOKİ, 47 İlde 405 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

Ataşehir'de kentsel dönüşüm konut teslimleri devam ediyor
  • 10.09.2026 11:55

Ataşehir'de kentsel dönüşüm konut teslimleri devam ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı
  • 26.08.2026 15:25

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı

  TOKİ tarafından Sinanpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüş ...

Malta Bakanı Bonnici TOKİ'yi ziyaret etti
  • 21.08.2026 14:07

Malta Bakanı Bonnici TOKİ'yi ziyaret etti

Malta heyeti ve Bakan Owen Bonnici TOKİ'yi İstanbul Hizmet Binası'nda ziyaret et ...

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi
  • 04.08.2026 15:58

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi

TOKİ, 41 ilde 235 konutu ve 30 ilde 305 iş yerini açık artırma yöntemi ile satış ...