maritbet girişmaritbet
TOKİ'den Antalya'ya 300 milyonluk yatırım

TOKİ'den Antalya'ya 300 milyonluk yatırım

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 2006 yılından beri Antalya'ya yaklaşık 300 milyon lira yatırım yaptı.

İnşaatı devam eden projelerle beraber, bu rakam 300 milyon TEyi aşıyor. Son yıllarda gerçekleştirdiği konut projeleriyle binlerce kişiyi ev sahibi yapan TOKİ, Antalya'da sağlıktan eğitime birçok kamu yatırımına da imza atıyor.

TOKİ verilerine göre, Antalya'daki yatırımların miktarı 300 milyon lirayı aşıyor. Bu yatırımlar arasında okul, hastane ve toplu konut projeleri öne çıkıyor. Antalya'nın doğusundan batısına birçok bölgede okul ve sağlık projeleri devam ediyor.

TOKİ'nin, halihazırda Antalya'da inşaatı devam eden 7 projesi bulunuyor. Kepez Kütükçü'de dar gelirli ailelere yönelik 60 adet konut yapılıyor. Kepez birinci bölgede gecekondu dönüşümü kapsamında 448 adet, ikinci bölgede ise 392 adet konutun inşaatı tamamlandı. Sütçülerde de aynı şekilde 336 konut projesi bitti. Demre'deki konut projesi ise devam ediyor.

TOKİ, toplu konut yanında Milli Eğitim Bakanlığına okul, Sağlık Bakanlığı'na da hastane yapıyor. Bu kapsamda, Antalya merkezde iki, Duraliler ve Güzeloba'da da birer 24 derslikli ilköğretim okulu ile Yeniköy'de 24 derslikli lise inşaatı devam ediyor. Bu okulların yanma spor salonu da yapılacak. TOKİ, okulların haricinde Antalya'nın hastane ihtiyacını karşılamak için de çalışıyor.

Türkiye genelinde TOKİ tarafından yürütülen 165 hastane projesinin 6'sı Antalya'da bulunuyor. Kaş ve Kemer'de 50'şer yataklı hastane inşaatı sürerken, Elmalı'da 40 yataklı yeni bir devlet hastanesinin projesi tamamlandı, kısa sürede temeli atılacak. Sağlık yatırımları arasında yer alan Alanya'da 300, Korkuteli'nde 100 ve Gazipaşa'da 75 yataklı hastane inşaatı da devam ediyor. Ayrıca, Serik ve Manavgat'ta devlet hastanelerine 100'er yataklı ek bina inşa ediliyor.

TOKİ, yoksul vatandaşları da ev sahibi yapmak için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Bu çerçevede Kepez, Gazipaşa, Demre, Beymelek, Elmalı ve Konyaaltı'nda dar gelirli ailelere yönelik konut projeleri yakın zamanda başlayacak. Antalya'da yoksul ailelere yönelik yapılacak konut projesine 2 bin 70 kişi müracaat etti. Bunlardan 480 kişi kuraya girme hakkı elde etti. TOKİ, sadece vatandaşlara konut yapmıyor. Protokolle ilgili kurumlara destek olarak iş ve hizmet de üretiyor. Ayrıca, kültürel mirasa sahip çıkarak tarihi eserlerin restorasyonuna destek veriyor. Tarihi eserlerin onarılmasına kredi sağlıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ 40 şehirde 531 gayrimenkulu satışa çıkarıyor
  • 19.12.2025 11:27

TOKİ 40 şehirde 531 gayrimenkulu satışa çıkarıyor

TOKİ 89 konut ve 442 iş yerini açık artırma ile satışa çıkarıyor. ...

Edirne Keşan'da 156 sosyal konut teslim ediliyor
  • 16.12.2025 17:18

Edirne Keşan'da 156 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ, Edirne Keşan Yenimuhacir Mahallesi'nde inşaatını bitirdiği konutları hak s ...

İstanbul Başakşehir'de 40 konut için müzayede yapılıyor
  • 16.12.2025 16:49

İstanbul Başakşehir'de 40 konut için müzayede yapılıyor

İstanbul Başakşehir’de 40 konut için yapılacak müzayede 23 Aralık tarihinde TOKİ ...

Bolu Büyük Sanayi Sitesi'nde 988 dükkânın teslimatı başlıyor
  • 15.12.2025 17:07

Bolu Büyük Sanayi Sitesi'nde 988 dükkânın teslimatı başlıyor

TOKİ tarafından Bolu Merkez Büyük Sanayi Sitesi'ndeki 988 dükkân tamamlandı. ...

Orhangazi'de hak sahipleri evlerine kavuştu
  • 12.12.2025 18:11

Orhangazi'de hak sahipleri evlerine kavuştu

TOKİ tarafından Bursa Orhangazi Arapzade Mahallesi'nde yapımına başlanan 168 sos ...

TOKİ, 37 İlde 252 arsa için açık artırma düzenliyor
  • 10.12.2025 11:41

TOKİ, 37 İlde 252 arsa için açık artırma düzenliyor

TOKİ, 25 Aralık 2025 tarihinde açık artırma yöntemiyle 252 arsa satacak. ...