maritbet girişmaritbet
TOKİ'den "5 yıldızlı" yurt dönemi

TOKİ'den "5 yıldızlı" yurt dönemi

TOKİ, yüksek öğrenim yurtlarının kalitesini ve kapasitesini artırmak için 17 ilde 18 üniversite yurdu inşa edecek.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesine başlanan 10 bin 10 yatak kapasiteli yurtlar beş yıldızlı otel konforunda olacak.

Kamu kurumlarına modern hizmet binaları inşa eden TOKİ, şimdi de yüksek öğrenim gençliğinin barınma sorununa kalıcı çözümler getirmek için harekete geçti.

TOKİ ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) arasında nisan ayında imzalanan protokolün ardından acil barınma ihtiyacı olan 17 kente toplam 10 bin 10 yatak kapasiteli 18 yurt kazandırılacak. Arsası YURTKUR tarafından temin edilecek yurtların inşaat ve diğer altyapı çalışmalarını TOKİ gerçekleştirecek.

TOKİ, yurt binalarının yanı sıra sosyal tesis binaları, altyapı ve çevre düzenleme işini de yapacak. Yüksek öğrenim öğrencilerine ''5 yıldızlı otel konforu sunacak'' olan yurtlarda odalar 1 ve 3 kişilik olarak düzenlenecek. Her odada televizyon, buzdolabı, çalışma masası ve diğer gereçler bulunacak. Öğrencilerin ortak kullanımları için ayrıca, her katta dinlenme odası ve etüt salonları yer alacak. Yurtlarda sosyal amaçlara hizmet verecek kafeterya, berber, kantin ve lokanta da olacak.

YURT İHALELERİNE BÜYÜK İLGİ

Bu arada, modern görünümüyle öne çıkacak yurtların ihaleleri yapılmaya başlandı. İlk ihaleler Yalova, Ağrı ve Konya'da inşa edilecek yurtlar için gerçekleştirildi. TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki merkez binasında düzenlenen yurt ihalelerine inşaat firmalarının ilgisi de büyük oldu. Yalova'da yapılacak 500 kapasiteli yurt ihalesine 17, Ağrı'daki 750 kapasiteli yurt ihalesine 11 ve Konya Ilgın'da inşa edilecek 300 kapasiteli yurt ihalesine ise 6 firma katıldı.

TOKİ ve YURTKUR arasında imzalanan protokol kapsamında Ağrı'ya 750, Ankara'nın Çubuk ilçesine 560, Bursa'ya bin, Hakkari'ye 500, Hatay Dörtyol'a 500, İzmir Buca'ya bin, Kırıkkale'nin Keskin ilçesine 300, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine 500, Niğde'ye 500, Osmaniye Kadirli'ye 300, Rize-Pazar-Ardeşen'e 500, Rize Güneysu'ya 300, Sivas Zara'ya 500, Şırnak'a 500, Tekirdağ'a 750, Van'a 750, Konya Ilgın'a 300 ve Yalova'ya 500 yatak kapasiteli yurt yapılacak.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da
  • 10.11.2025 11:00

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Kon ...

Yüzyılın konut projesi’ne başvurular bugün başlıyor
  • 10.11.2025 10:03

Yüzyılın konut projesi’ne başvurular bugün başlıyor

TOKİ tarafından 81 ilde 500 bin sosyal konutun inşa edileceği “Yüzyılın Konut Pr ...

Sığınak yönetmeliği güncellendi
  • 07.11.2025 11:39

Sığınak yönetmeliği güncellendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 ay süren çalışmalar kapsamın ...

500 bin sosyal konut için başvurular başlıyor
  • 06.11.2025 11:45

500 bin sosyal konut için başvurular başlıyor

Ev Sahibi Türkiye sloganıyla TOKİ tarafından gerçekleştirilen 500 bin sosyal kon ...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı
  • 03.11.2025 10:35

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Yüzyılın projesinde konutlar işte böyle olacak!
  • 27.10.2025 14:15

Yüzyılın projesinde konutlar işte böyle olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep T ...