TOKİ'den 43 bin TL'ye 234 konut!

TOKİ'den 43 bin TL'ye 234 konut!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara Mamak’ta alt gelir grubundaki vatandaşlar için 43 bin liradan başlayan fiyatlarla sosyal nitelikli konut inşa edecek

 

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara Mamak'ta alt gelir grubundaki vatandaşlar için 43 bin liradan başlayan fiyatlarla sosyal nitelikli konut inşa edecek.
 
Alt gelir grubundaki vatandaşlara, kira yerine, taksitlerini ödeyerek kendi evlerinin sahibi olma fırsatı sunan TOKİ, bu kapsamda Ankara Mamak 2. Etap'ta inşa edeceği 234 konutu, kura yöntemiyle satışa çıkarıyor. Satışa sunulan konutların 135'i 64, 99'u 84 metrekare ve 2 oda 1 salon şeklinde olacak. 64 metrekarelik konutların peşin fiyatı, 43 bin liradan başlayacak. Bu konutlar aynı zamanda 4 bin lira peşin 180 ay vadeyle de satışa çıkarılacak. Konutların aylık taksitleri ise 217 liradan başlayacak. Aynı projedeki 84 metrekarelik konutlar ise peşin 55 bin liradan başlayan fiyatlarla satılacak. Yüzde 12'si peşin, 180 ay vadeyle satılacak konutların aylık taksitleri de 273 liradan başlayacak. Konut başvuruları, 4-15 Haziran arasında Ziraat Bankası'nın Hamamönü Şubesi tarafından kabul edilecek.
 
Kura, 29 Haziran'da
 
Alt gelir grubu projesi kapsamında yapılacak başvuruların konut sayısından fazla olması durumunda “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası”, noter huzurunda, banka ve İdare yetkilileri denetiminde 29 Haziran'da yapılacak. Konut satışlarıyla ilgili bilgi, “www.toki.gov.tr” adresinden alınabiliyor.
 
Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ataşehir'de kentsel dönüşüm konut teslimleri devam ediyor
  • 10.09.2026 11:55

Ataşehir'de kentsel dönüşüm konut teslimleri devam ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı
  • 26.08.2026 15:25

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı

  TOKİ tarafından Sinanpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüş ...

Malta Bakanı Bonnici TOKİ'yi ziyaret etti
  • 21.08.2026 14:07

Malta Bakanı Bonnici TOKİ'yi ziyaret etti

Malta heyeti ve Bakan Owen Bonnici TOKİ'yi İstanbul Hizmet Binası'nda ziyaret et ...

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi
  • 04.08.2026 15:58

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi

TOKİ, 41 ilde 235 konutu ve 30 ilde 305 iş yerini açık artırma yöntemi ile satış ...

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor
  • 03.08.2026 09:59

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Progra ...

Osmaneli–Bursa hattında Yüksek Hızlı Tren test süreci başlıyor
  • 30.07.2026 15:41

Osmaneli–Bursa hattında Yüksek Hızlı Tren test süreci başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bandırma–Bursa–Yenişehir–Osmane ...