maritbet girişmaritbet
TOKİ Başkanı Turan, kentsel dönüşümü yerinde inceledi

TOKİ Başkanı Turan, kentsel dönüşümü yerinde inceledi

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, İdarenin yürüttüğü Kentsel dönüşüm projelerini “yerinde” takip ediyor

Geçen hafta Kırıkkale ve Kırşehir'deki projeleri yerinde inceleyen Turan dün de Niğde ve Nevşehir'deki Kentsel dönüşüm proje alanlarında inceleme yaparak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Turan, “Kentlerin dokusunu bozmadan, yöresel mimaride konutlar inşa etmek amacıyla birimlerimizi daha güçlü hale getiriyoruz. Önümüzdeki dönemde Kentsel Dönüşüm ve alt gelir gruplarına yönelik konut çalışmalarına ağırlık vereceğiz.” dedi. 

TOKİ Başkanı Turan, İdarenin yürüttüğü projeleri yerinde incelemek amacıyla saha çalışmalarında bulundu. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı makamında ziyaret eden TOKİ Başkanı, Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesini inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Görüşmede Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu, Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel,  Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan ve TOKİ yetkilileri de bulundu. 

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan yaptığı konuşmada, “Niğde'de önemli projelerimiz bulunuyor. Bu projeleri geliştirmek ve incelemelerde bulunmak amacıyla Niğde'deyiz. TOKİ olarak Kentsel Dönüşüm çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz.” dedi.  

TOKİ yeni bir döneme girdi

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da, “TOKİ'nin yeni Başkanı Sayın Mehmet Ergün Turan ile Kentsel Dönüşümün bir ivme kazanacağını düşünüyorum. Şu anki çalışmalar da bunu gösteriyor. Bu ziyaretten, sizlerle birlikte TOKİ'nin yeni bir döneme girdiğini anlıyoruz.” dedi. 

Mehmet Ergün Turan, Niğde'deki incelemelerin ardından beraberindeki TOKİ heyeti ile birlikte Nevşehir'e geçerek Nevşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde gerçekleştirilen, Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen 754 konutun bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. Burada Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve konutların yapım işini üstlenen firma yöneticileri tarafından karşılanan TOKİ Başkanı Turan'a firma yöneticileri sürdürülen çalışmalara ilişkin brifing verdi. Turan, daha sonra Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yapımı tamamlanma noktasına getirilen 419 konutun yer aldığı inşaat alanında incelemelerini devam ettirdi.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan yaptığı incelemelerin ardından Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i makamında ziyaret etti. Ünver, TOKİ'nin Nevşehir'deki konut açığının kapatılması, modern bir kent dinamiğinin oluşumunda büyük katkılar sağladığını belirterek, TOKİ Başkanı Ergün'e Nevşehirliler adına teşekkür etti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: “İstanbul’umuzu yenileyeceğiz güçlendireceğiz”
  • 30.01.2026 16:27

Bakan Kurum: “İstanbul’umuzu yenileyeceğiz güçlendireceğiz”

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi Kura Çekim Töreni’nde konuşan Bakan Kurum, İst ...

İstanbul Küçükçekmece’deki Doğuş Sitesi dönüşüyor
  • 09.12.2025 17:47

İstanbul Küçükçekmece’deki Doğuş Sitesi dönüşüyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Kentsel Dönüşüm Başkan ...

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da
  • 10.11.2025 11:00

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Kon ...

Bakan Kurum kentsel dönüşüm çağrısını yineledi
  • 03.10.2025 11:06

Bakan Kurum kentsel dönüşüm çağrısını yineledi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Marmaraereğlisi açıkl ...

Mardin Yeşilli'de örnek kentsel dönüşüm
  • 21.08.2025 15:23

Mardin Yeşilli'de örnek kentsel dönüşüm

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı’na bağlı Kentsel Dönüşüm Başka ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kentsel dönüşüm bir millî güvenlik meselesidir”
  • 27.06.2025 10:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kentsel dönüşüm bir millî güvenlik meselesidir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Güngören’de konut ve iş yeri anahtar teslimi, te ...