TOKİ, alt gelirli vatandaşları yuva sahibi yapacak!

TOKİ, alt gelirli vatandaşları yuva sahibi yapacak!

Toplu konut uygulamaları ve sosyal konut projeleri hayata geçiren TOKİ, dar gelirliyi yuva sahibi yapacak yeni vizyonunu belirledi.

ESD - Özellikle İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde konut fiyatlarının el yakması karşısında sosyal konut projeleri üreten TOKİ, yeni vizyonu ile sosyal yatırımlarını artırmayı hedefliyor. Bu kapsamda 2015 Performans Programı'nda yeni projeleri anlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm çalışmaları ve sosyal konut üretimi konusunda yoğunlaşılacağını aktardı.  

Yeni vizyonda neler olacak?  

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden hükümet, konut projeleri için yeni vizyonunu çizdi. 

Güllüce'nin onayıyla hazırlanan 2015 Performans Programı'na yansıyan yeni vizyon, satır başlarıyla şöyle: Kentsel dönüşüm kapsamında 6,5 milyon konutun 2023 yılına kadar dönüştürülmesi hedefi çalışmaları devam edecek.

Kamu binalarından başlamak üzere, sağlıklı, engelsiz, güvenli konut çevrelerinin oluşturulması ve konutlarda enerji verimliliğinin artırılması amacıyla yeni finansman modellerinin geliştirilmesi öngörüldü.

Konut yapı kooperatifçiliğinin desteklenmesi amacıyla kredilendirme gibi yöntemler geliştirilecek ve kooperatiflerin şeffaflığı artırılacak.

Afet riski altındaki alanların dönüşümü için yeni finansal araçlar geliştirilecek. Kendi konutunu yapanlara kapsamlı teknik destek sunulacak.

İnsan dostu şehir anlayışı hayata geçirilecek.

Sosyal yatırımlar artırılacak. Dar gelirli için özel konut üretilecek.

Yapı kooperatifçiliği desteklenecek, yeni kredi imkânları sunulacak.

Nüfus artışının hızlı, konut fiyatlarının yüksek olduğu şehirlerde, özellikle dar gelirli gruplara “sosyal konut” üretimine yoğunlaşılacak. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi
  • 04.08.2026 15:58

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi

TOKİ, 41 ilde 235 konutu ve 30 ilde 305 iş yerini açık artırma yöntemi ile satış ...

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor
  • 03.08.2026 09:59

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Progra ...

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak
  • 28.07.2026 10:03

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, Ağustos ayında 737 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da
  • 22.07.2026 12:25

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur, şehirlerin yalnızca de ...

TOKİ'den kamuoyuna duyuru!
  • 13.07.2026 16:39

TOKİ'den kamuoyuna duyuru!

TOKİ afet bölgelerinde çıkarılan iddialar için açıklama yaptı. ...

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor
  • 15.06.2026 10:00

TOKİ Açık Satış Kampanyası bugün başlıyor

TOKİ Açık Satış bugün başlıyor. 64 şehirde 20 bin konut, uygun ödeme koşulları i ...