maritbet girişmaritbet
TOKİ 1034 Konutu Teslim Etti

TOKİ 1034 Konutu Teslim Etti

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Ankara-Mamak 2. Etap'ta yapılan alt gelir grubu kapsamındaki 1034 konutun, konut alma hakkı ve konut tipi belirleme kuraları çekildi.

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel'inde katıldığı kura çekimini Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı,Karabel,yaptığı konuşmada, Ankara-Mamak 2. Etap Alt Gelir Grubu Projesi'nden toplam 4 bin 22 konuttan bin 176'sının kurasının daha önce çekildiğini anımsatarak, bugün ise ortalama yüzde 60 seviyelerinde tamamlanmış olan bin 34 adet sosyal nitelikteki konutun kurasının çekileceğini söyledi. Bugünkü kura çekilişi ile 11 bin 575 başvuru arasından, toplam bin 34 konutun sahiplerini bulacağını ve hak sahipleri ile 19 Aralık 2011-20 Ocak 2012 arasında sözleşme imzalayacaklarını ifade eden Karabel, konutların, imza tarihi itibariyle 30 ay içerisinde teslim edileceğini bildirdi.

Karabel, 64-84 metrekare büyüklüklerinde inşa edilecek konutların satışında alınacak yaklaşık 4 bin lira peşinatın yarısının sözleşme imzalanırken, kalan yarısının ise sözleşme imzalandıktan 3 ay sonra ödeneceğini belirterek, şöyle konuştu:

''Başlangıç taksitleri 216-375 lira arasında değişecek. Konutların ödemesi 180 ayda sona erecek. Taksit ödemeleri, konutların teslim tarihini takip eden ay başlayacak. TOKİ olarak bu projelerle amacımız, piyasa koşullarında konut sahibi olamayan dar gelirli vatandaşlarımızın barınma sorunu için kalıcı ve sürekli bir çözüm oluşturmaktır. Bu amaçla, idaremizce geliştirilen bu finansman modeli ile ihtiyaç sahiplerinin gelir ve tasarruflarına uygun koşullarda uzun vadede ödeme planları yapılmaktadır.''Karabel, TOKİ'nin, stadyum projelerine de değindi.TOKİ Başkanı, 2023 yılı sonuna kadar 500 bin konut daha üretmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.Karabel, konuşmasının ardından 2 şehit ailesi ve 7 gazi yakınının kurasını kendisi çekti.

Konut Tipleri

TOKİ'nin Ankara-Mamak 2. Etap Alt Gelir Grubu Projesi'nde 2 farklı tipte konut bulunuyor.

''DY'' tipindeki 64 metrekare büyüklüğündeki konutlara toplam 4 bin 400 başvuru oldu. Bu başvuruların 8'i gazi yakını, 395'i engelliler tarafından yapıldı.

''B1'' tipindeki 84 metrekare büyüklüğündeki konutlara ise toplamda 7 bin 175 kişi başvurdu. Bu başvurulardan 2'si şehit ailelerine aitken, 20'si gazi ve gazi yakınlarından geldi.

Kura Çekilşleri

Şehit ve gazi yakınları genel kuraya dahil olmadan, yalnızca konutlarının konumlarının belirlendiği kurayla ev sahibi oldu.

Konutunun konumunun belirlendiği kura sonucunu TOKİ Başkanı Karabel'in elinden alan şehit annesi Gülbahar Karaca,1995 yılında şehit olan oğlu Abdullah Karaca'nın fotoğrafını da göstererek, duygularını dile getirdi.Dün Hakkari'den yine şehit haberleri geldiğini hatırlatan Karaca, bu nedenle ev sahibi olmasına çok fazla sevinemediğini söyledi. 

''Allah, ülkemize dirlik ve düzen versin'' diyen Karaca, ''Dün o şehit haberlerini duyduğumda, aynı benim evladım gitmiş kadar üzüldüm. Allah hepsinin ailesine sabır versin. Ben, oğlumu 1995 yılında kaybettim ama halen her şehit haberiyle aynı acıyı yaşıyorum. Aradan 50 yıl geçse de o acı kalıyor. Abdullahımın resmini hep yanımda gezdiriyorum. Ben bunu kendimle gezdirmesem, 'Abdullah'ım bana küstü' derim. Dün kaç tane daha şehit verdik. Onların ailelerini de bilsem, yanlarına giderim. Geçenlerde Yerköy'de de şehit oldu ve ailesine çok üzüldüm. Çünkü çocukları 3 gün sonra bulundu. Allah herkese sabır versin, kolay değil'' diye konuştu.

Kıbrıs gazisi Mehmet Bozkurt da çok uzun süredir ev sahibi olmayı beklediğini belirterek, ''Evimde ailemle birlikte oturacağım. çok sevinçliyim'' dedi.

Kuradan kendisine ev çıkan Yunus Koçan da sevincini, telefonla aradığı eşiyle paylaştı. TOKİ'ye ilk kez başvurduğunu belirten Koçan, çok mutlu olduğunu söyledi.

Seher Demirhan ise Mamak'ta bir gecekonduda 2 çocuğuyla birlikte oturduğunu belirterek, ''Çok uzun süredir ev sahibi olmak istiyordum. Şükür Allah'ıma bunu bana nasip etti'' diye konuştu.

Bu arada, kura çekimi sırasında yaşanan bir isim benzerliği, ev sahibi olmayı bekleyen kişinin hayallerini yıktı.

Kendi numarasının okunduğunu sanan Haydar Bektaş, ''İşte bu, sonunda çıktı'' diyerek büyük bir sevinç yaşadı, ancak daha sonra okunan numaranın, aynı ismi taşıyan başka birine ait olduğunu öğrenince, adeta yıkıldı.

Kura çekiminin yapıldığı salonda duramadığını ifade eden Bektaş, rahatlamak için dışarı çıktı.

Kura çekimi, devam ediyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"
  • 26.04.2024 16:45

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi" ilk seferini tamamladı. D ...

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 16:13

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıy ...