maritbet girişmaritbet
Suat Kılıç: TOKİ Eskişehir'i spor kentine dönüştürecek!

Suat Kılıç: TOKİ Eskişehir'i spor kentine dönüştürecek!

Suat Kılıç: "Stadyum, atletizm pisti, spor salonu, kapalı olimpik yüzme havuzu, gençlik merkezleri ve sentetik yüzeyli futbol sahalarıyla Eskişehir'i iki yıl içinde gerçek bir spor kentine dönüştürmeyi planlıyoruz"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Stadyum, atletizm pisti, spor salonu, kapalı olimpik yüzme havuzu, gençlik merkezleri ve sentetik yüzeyli futbol sahalarıyla Eskişehir'i iki yıl içinde gerçek bir spor kentine dönüştürmeyi planlıyoruz" dedi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret eden Kılıç, burada yaptığı konuşmada, kentte inşa edilecek 33 bin kişilik stadyumunun hayırlı olmasını diledi.

Bu yatırımın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Eskişehirlilere sözü verilen bir proje olduğunu belirten Kılıç, stadyum için 130 milyon lira harcanmasının öngörüldüğünü bildirdi.

Ayrıca 4,5 milyon lira maliyetli gençlik merkezi ile 2 bin 500 seyirci kapasiteli 11 milyon liraya mal olacak spor salonunu da kente kazandıracaklarına dikkati çeken Kılıç, şöyle devam etti:

"Eskişehir merkezde bin seyirci kapasiteli, 18 milyon liraya mal olacak olimpik kapalı yüzme havuzu kazandıracağız. Sivrihisar sentetik çim yüzeyli futbol sahasının Bakanlık tarafından yapımı gerçekleşiyor. Eskişehir'de ayrıca tahsisini beklediğimiz arsa üzerinde Tepebaşı ilçesinde yeni bir gençlik merkezinin daha yapımına başlamayı planlıyoruz. Yine bin 500 yatak kapasiteli yüksek öğrenim öğrenci yurdunun inşaatına da bu yıl başlamayı düşünüyoruz. Ayrıca yap-işlet modeliyle özel sektör eliyle 750 kişilik öğrenci yurdunun yapımını buna ilaveten gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yani Eskişehir'de mevcut yurt yatak kapasitesine ilave 2 bin 250 yeni yatak kapasitesini bir sonraki eğitim öğretim yılına yetiştirme yönünde hedefimiz var."

Gençlik ve spor yatırımlarının değeri 250 milyon lira

Eskişehir'de planlanan gençlik ve spor yatırımlarının değerinin 250 milyon lira olduğu bilgisini veren Kılıç, stadyum inşaatını Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile üstlendiklerini anlattı.

"Stadyum, atletizm pisti, spor salonu, kapalı olimpik yüzme havuzu, gençlik merkezleri ve sentetik yüzeyli futbol sahalarıyla Eskişehir'i iki yıl içinde gerçek bir spor kentine dönüştürmeyi planlıyoruz" ifadesini kullanan Kılıç, Eskişehir siyasetine ve ilde bu adımların atılmasını kolaylaştıran tüm çözüm ortaklarına teşekkür etti.

İlin, bu yatırımları hak ettiğini vurgulayan Kılıç, şöyle konuştu:

"Eskişehir'in hak ettiklerini Eskişehir'le buluşturuyoruz. Daha da fazlasını yapmak üzere büyük bir heyecan taşıyoruz. Bu heyecana Eskişehirliler ortak olduğu takdirde daha büyük bir coşku duyacağız. Yapılan bunca hizmetleri, 250 milyon liralık gençlik ve spor yatırımlarını gündelik polemiklerin gölgesine sokmamak, kısır siyasi çekişmelere konu etmemek lazım. Bu hizmetler, AK Parti hükümetinin Eskişehir'e vadettiği ve Başbakanımızın talimatıyla bir bir gerçekleşmekte olan hizmetlerdir."

Daha sonra Kılıç'a, Tuna tarafından "Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti" anı tabağı hediye edildi.

Sinan Balcıkoca, Sedat Gök/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

18 ile yeni stadyum geliyor
  • 05.01.2012 17:44

18 ile yeni stadyum geliyor

Spor Bakanı Suat Kılıç 18 ile yeni stadyum yapılacağını ve TOKİ'nin bu stadları ...

AÜ Hastanesi, Kamu Hastaneleri Birliği’ne tahsis edildi
  • 08.03.2014 11:31

AÜ Hastanesi, Kamu Hastaneleri Birliği’ne tahsis edildi

Eskişehir Valiliği, AÜ ve Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ...

Eskişehir’de Türk Dünyası Alışveriş Günleri düzenlenecek
  • 15.02.2014 10:15

Eskişehir’de Türk Dünyası Alışveriş Günleri düzenlenecek

Eskişehir Valisi Tuna 'Eskişehirliler ile şenlik havasında bir daha kucaklaşmak ...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası kapılarını açtı
  • 21.01.2014 15:25

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası kapılarını açtı

Eskişehir’in ilk akvaryumu ETİ’nin sponsorluk desteği ile açıldı ...

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri
  • 31.12.2013 09:04

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri için basın toplantısı i ...

İzmir'de yapılacak statların ihale tarihleri açıklandı
  • 07.12.2013 08:21

İzmir'de yapılacak statların ihale tarihleri açıklandı

İzmir'de yapımı düşünülen iki stadın ihale tarihleri belli oldu ...