maritbet girişmaritbet
Millet bahçelerinin teknik desteğini TOKİ verecek

Millet bahçelerinin teknik desteğini TOKİ verecek

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Türkiye genelinde yapılacak 15 eski stadın yerine yapılacak millet bahçeleri için teknik destek verecek.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Adana, Batman, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Malatya, Mersin, Samsun, Sivas, Trabzon-Akçaabat, Trabzon-Avni Aker, Sakarya ve Diyarbakır'daki 15 eski stadın yerine yapılacak "millet bahçeleri" için teknik destek verecek.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ'nin son 15 yılda Türkiye'de yaklaşık 840 bin konut üretimi yaptığını belirterek, konutun yanı sıra 19 stadın da inşaatını gerçekleştirdiğini kaydetti.

Türkiye'de yeni inşa edilen 19 stadın yerine yapılan bir protokolle eski stadın yerlerinin değerlendirilmesinin öngörüldüğünü ifade eden Turan, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Millet Bahçesi Projesi'ni açıkladı. Bu proje, Türkiye'de şehircilik tarihi ve felsefesi açısından dönüm noktasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız eski statların yerinin tamamen yeşil alan olarak düzenlenmesini hatta özel bir hassasiyetle bu alanlarda herhangi bir betonarme yapımının olmamasını istedi. Bunlardan birisi de Eskişehir'deki stat. Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Vakfı ile bir protokol imzaladık. Valiliğimiz stadın yıkım ihalesini yapıyor ve yıkımına 10-15 gün içinde başlanacak."

Yıkımın ardından yetkinin Türk Dünyası Vakfı'na devredileceğini dile getiren Turan, "TOKİ ve Vakıf, buradaki yapım sürecini beraber yürütecek. TOKİ buraya teknik destek verecek ve Eskişehir halkına hizmet verecek 55 bin metrekarelik dümdüz bir yeşil alan olacak." dedi.

"Millet Bahçesi Projesi şehircilik açısından çok önemli"

Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk açıklamasında yaklaşık 8 eski stat yerinin "Millet Bahçesi" olacağını söylediğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Sakarya Stadı'nın yerini satmış olmamıza rağmen sattığımız vatandaşla görüşüp yeniden iade işlemini yapıyoruz. O stat da dahil olmak üzere 15 eski stadın yeri şu anda şehir merkezlerinde 'Millet Bahçesi' olarak kullanılması kararı verildi. Millet Bahçesi Projesi şehircilik açısından çok önemli bir karar. 15 şehrimizde 15 eski stat yerine 'Millet Bahçesi' yapılacak. Biz bu statların arazilerini Hazine'ye devredeceğiz ve 'Millet Bahçesi' yapılacak. Millet bahçelerinin teknik desteğini de biz vereceğiz."

İlk adımı Eskişehir'de attıklarını belirten Turan, bu kentin yanı sıra Adana, Batman, Bursa, Gaziantep, Giresun, Hatay, Malatya, Mersin, Samsun, Sivas, Trabzon-Akçaabat, Trabzon-Avni Aker, Sakarya ve Diyarbakır'da da "Millet Bahçesi" kurulacağını söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da
  • 10.11.2025 11:00

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Kon ...

Yüzyılın konut projesi’ne başvurular bugün başlıyor
  • 10.11.2025 10:03

Yüzyılın konut projesi’ne başvurular bugün başlıyor

TOKİ tarafından 81 ilde 500 bin sosyal konutun inşa edileceği “Yüzyılın Konut Pr ...

500 bin sosyal konut için başvurular başlıyor
  • 06.11.2025 11:45

500 bin sosyal konut için başvurular başlıyor

Ev Sahibi Türkiye sloganıyla TOKİ tarafından gerçekleştirilen 500 bin sosyal kon ...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı
  • 03.11.2025 10:35

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Yüzyılın projesinde konutlar işte böyle olacak!
  • 27.10.2025 14:15

Yüzyılın projesinde konutlar işte böyle olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep T ...

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!
  • 24.10.2025 15:54

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd ...