Millet bahçelerinin teknik desteğini TOKİ verecek

Millet bahçelerinin teknik desteğini TOKİ verecek

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Türkiye genelinde yapılacak 15 eski stadın yerine yapılacak millet bahçeleri için teknik destek verecek.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Adana, Batman, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Malatya, Mersin, Samsun, Sivas, Trabzon-Akçaabat, Trabzon-Avni Aker, Sakarya ve Diyarbakır'daki 15 eski stadın yerine yapılacak "millet bahçeleri" için teknik destek verecek.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ'nin son 15 yılda Türkiye'de yaklaşık 840 bin konut üretimi yaptığını belirterek, konutun yanı sıra 19 stadın da inşaatını gerçekleştirdiğini kaydetti.

Türkiye'de yeni inşa edilen 19 stadın yerine yapılan bir protokolle eski stadın yerlerinin değerlendirilmesinin öngörüldüğünü ifade eden Turan, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Millet Bahçesi Projesi'ni açıkladı. Bu proje, Türkiye'de şehircilik tarihi ve felsefesi açısından dönüm noktasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız eski statların yerinin tamamen yeşil alan olarak düzenlenmesini hatta özel bir hassasiyetle bu alanlarda herhangi bir betonarme yapımının olmamasını istedi. Bunlardan birisi de Eskişehir'deki stat. Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Vakfı ile bir protokol imzaladık. Valiliğimiz stadın yıkım ihalesini yapıyor ve yıkımına 10-15 gün içinde başlanacak."

Yıkımın ardından yetkinin Türk Dünyası Vakfı'na devredileceğini dile getiren Turan, "TOKİ ve Vakıf, buradaki yapım sürecini beraber yürütecek. TOKİ buraya teknik destek verecek ve Eskişehir halkına hizmet verecek 55 bin metrekarelik dümdüz bir yeşil alan olacak." dedi.

"Millet Bahçesi Projesi şehircilik açısından çok önemli"

Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk açıklamasında yaklaşık 8 eski stat yerinin "Millet Bahçesi" olacağını söylediğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Sakarya Stadı'nın yerini satmış olmamıza rağmen sattığımız vatandaşla görüşüp yeniden iade işlemini yapıyoruz. O stat da dahil olmak üzere 15 eski stadın yeri şu anda şehir merkezlerinde 'Millet Bahçesi' olarak kullanılması kararı verildi. Millet Bahçesi Projesi şehircilik açısından çok önemli bir karar. 15 şehrimizde 15 eski stat yerine 'Millet Bahçesi' yapılacak. Biz bu statların arazilerini Hazine'ye devredeceğiz ve 'Millet Bahçesi' yapılacak. Millet bahçelerinin teknik desteğini de biz vereceğiz."

İlk adımı Eskişehir'de attıklarını belirten Turan, bu kentin yanı sıra Adana, Batman, Bursa, Gaziantep, Giresun, Hatay, Malatya, Mersin, Samsun, Sivas, Trabzon-Akçaabat, Trabzon-Avni Aker, Sakarya ve Diyarbakır'da da "Millet Bahçesi" kurulacağını söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor
  • 18.09.2026 16:30

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ev ve iş yeri borcunu ...

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor
  • 15.09.2026 13:51

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor

TOKİ, 47 İlde 405 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

Trabzon Uzunkum Yaşam Alanı Projesi'nin temeli atıldı
  • 11.09.2026 15:01

Trabzon Uzunkum Yaşam Alanı Projesi'nin temeli atıldı

Trabzon’da Uzunkum Yaşam Alanı Millet Bahçesi Projesi için temel atma ve fidan d ...

Ataşehir'de kentsel dönüşüm konut teslimleri devam ediyor
  • 10.09.2026 11:55

Ataşehir'de kentsel dönüşüm konut teslimleri devam ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı
  • 26.08.2026 15:25

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı

  TOKİ tarafından Sinanpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüş ...

Malta Bakanı Bonnici TOKİ'yi ziyaret etti
  • 21.08.2026 14:07

Malta Bakanı Bonnici TOKİ'yi ziyaret etti

Malta heyeti ve Bakan Owen Bonnici TOKİ'yi İstanbul Hizmet Binası'nda ziyaret et ...