maritbet girişmaritbet
Kuzey Ankara’da kura heyecanı

Kuzey Ankara’da kura heyecanı

Başkent’i havaalanı yolu üzerindeki çarpık yapılaşmadan kurtaracak, TOKİ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kura aşamasına gelindi

Başkent'i havaalanı yolu üzerindeki çarpık yapılaşmadan kurtaracak, TOKİ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kura aşamasına gelindi. 20-24 Ocak tarihlerinde Ankara Spor Salonu (Arena) yapılacak kura çekilişiyle hak sahiplerinin konutları belirlenecek.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü, Başkent'i havaalanı yolu üzerindeki çarpık yapılaşmadan kurtaracak Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kura aşamasına gelindi. İki etaptan oluşan, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin birinci etabında yer alan 8 bini aşkın konut için Ankara Spor Salonu'nda (Arena) 20-24 Ocak tarihlerinde noter huzurunda yapılacak kura çekilişiyle hak sahiplerinin oturacakları bölge, blok ve daire numarası tespit edilecek. 20 Ocak saat 14:00'te başlayacak kura çekilişiyle sahipleri belirlenecek 8 bini aşkın konut üç tipe ayrılıyor. 80 metre kare net kullanım alanına sahip olan konutlar 3+1, 100 ve 120 metre kare net kullanım alanına sahip olan konutlar ise 4+1 oda planına sahip. Bu konutlarla birlikte okul, ticaret merkezi, sağlık ocağı, cami gibi sosyal donatılar da kullanıma sunulacak.

Proje, Başbakan'ın yakın takibinde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakından takip ettiği proje tamamlandığında çarpık yapılardan kurtarılacak havaalanı yolu civarı başlı başına bir cazibe merkezi olacak. Zaman zaman proje alanında incelemelerde bulunan Başbakan Erdoğan 12 Ocak günü bölgeyi ziyaret etmiş, proje kapsamında yapılan konutları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi almıştı.

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi

Zamanında gecekonduların ve çarpık yapıların hâkim olduğu havaalanı yolu üzerindeki proje alanında şimdi modern bir yaşam alanı yükseliyor. Bölgede tapulu veya tapusuz ikamet eden vatandaşlarla anlaşılarak çarpık ve plansız yapılaşmadan arınma süreci başlamış, ardından proje alanındaki yapıların yıkımı gerçekleştirilmişti. Proje hem kapladığı alan hem de birinci etabında 8 bini hak sahipleri için olmak üzere üretilecek 18 bin konut itibariyle Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi sayılıyor.Proje kapsamında üretilecek konutlarla birlikte çevre görüntüsü, yoğun yeşil alanlar, sosyal donatılar, kültürel yapılar,  yeni ulaşım güzergâhı, göl manzarası ve rekreasyon alanları ile yüksek standartlara sahip modern bir yaşam alanı kurulacak. Büyük ticaret merkezi, alışveriş merkezi ve otelleri ile Ankara'ya yeni bir prestij alanı kazandırılması hedeflenen projede sağlık ve eğitim kurumları ile dini yapılar (cami ve mescit) da inşa edilecek.

2009 yılının en iyi uygulamalarından biri

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Yerleşimleri Programı (HABİTAT) tarafından, 2009 yılının en iyi uygulamalarından biri seçilmişti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kuzey Ankara villaları satışa çıkıyor
  • 04.10.2018 14:05

Kuzey Ankara villaları satışa çıkıyor

Toplu Konut İdaresince (TOKİ) Ankara "KuzeyKent"te inşa edilen 50 villa, 18 Ekim ...

Pusula İnşaat’ta neler oluyor?
  • 31.01.2015 14:31

Pusula İnşaat’ta neler oluyor?

Müteahhit firma Pusula İnşaat, tapuları teslim etmediği için müşteriler tarafınd ...

Abdullah Gül, Kuzey Ankara'daki dönüşümü inceledi
  • 16.07.2014 16:34

Abdullah Gül, Kuzey Ankara'daki dönüşümü inceledi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TOKİ öncülüğünde başkentin en büyük dönüşüm projesi ...

Ankara ‘Kuzey Yıldızı’na kavuşuyor
  • 10.06.2014 15:30

Ankara ‘Kuzey Yıldızı’na kavuşuyor

Ankara’da yapımı tamamlanan “Kuzey Yıldızı”, 12 Haziran Perşembe günü Başbakan R ...

TOKİ, Kuzey Ankara Girişi'nde yeni bir projeye başlıyor
  • 09.02.2014 12:06

TOKİ, Kuzey Ankara Girişi'nde yeni bir projeye başlıyor

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yine vizyon bir çalışmaya imza a ...

Nefes Residence'ta tapunu hemen al Nisan'da taşın
  • 02.01.2014 13:08

Nefes Residence'ta tapunu hemen al Nisan'da taşın

İstanbul'un Avrupa yakasında Esenyurt –Beylikdüzü bölgesinde hayata geçirilen Ne ...