maritbet girişmaritbet
Boğaz manzaralı 2B satış yetkisi TOKİ'ye verildi!

Boğaz manzaralı 2B satış yetkisi TOKİ'ye verildi!

2B arazilerinin en değerlilerinin bulunduğu Boğaz bölgesindeki bedeller yüksek çıkınca, şikayet arttı. Satış yetkisi TOKİ'ye verildi

 

Orman vasfını yitiren 2B arazilerinin halka satışıyla ilgili kanunun çıkmasının ardından, arsa satış bedelleri için rayiç bedeller tespit edildi. İstanbul'da 2B arazisinin en fazla olduğu Beykoz'da ilan edilen rakamlara vatandaşlardan itiraz geldi. Rakamı yüksek bulan vatandaşların şikayetleri nedeniyle Beykoz Belediyesi, Gümüşsuyu, Soğuksu, Yeni Mahalle, İncirköy ve Çavuşbaşı'ndaki arazilerin satış yetkisinin kendisine verilmesi istemiyle ilgili bakanlığa başvurdu. Talebi inceleyen bakanlık, Beykoz'da 4 mahallenin TOKİ'ye,Çavuşbaşı'nın satış yetkilerinin ilçe belediyesine devredilmesini kararlaştırdı. Buna göre beyan ettikleri arazi büyüklüğü üzerinden belirlenen rayiç bedel üzerinden değil, imar planlarındaki belediye kesintileri yapıldıktan sonra kalan net araziler üzerinden satış yapılması gündeme alındı. Bin metrekare arsa kullanan bir vatandaşın arsanın tamamının parasını ödemesi gerekirken, kamuya yol ve yeşil alan olarak terk etmesi gereken yüzde 40'a yakın bölümden geriye kalanın parasını ödemesi kararlaştırıldı. Öte yandan özel proje alanı ilan edilen bölgede TOKİ tarafından yapılacak imar planı sonrasında satış yapılacak. 
 
ÇANTACILARA DİKKAT!
 
2B arazilerinin satışında başvuru süresinin dolmasına 2 ay kala, arazilerde simsarlar kol gezmeye başladı. Özellikle Beykoz, Çatalca ve Antalya gibi arazisi değerli bölgelerde fiyat spekülasyonları başladı. Çatalca ve Beykoz'da köy köy dolaşan çantacılar da köylüleri arazilerini alamayacaklarına inandırarak bölgeden ucuz fiyata arazi toplamaya çalışıyor. Çantalarındaki nakit para ile köylülere giden simsarlar, yüksek arazi bedelleri telaffuz ederek, arazi sahiplerini vekalet vermeye ikna etmeye çalışıyor. 
 
Zeynel Yaman/Takvim

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor
  • 29.01.2026 14:06

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ, İzmir Seferihisar Camiikebir Mahallesi'nde tamamladığı konutları teslimata ...

İzmir'in ilk millet bahçesi vatandaşların hizmetine açılıyor
  • 16.01.2026 10:42

İzmir'in ilk millet bahçesi vatandaşların hizmetine açılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Adana Kozan'da 487 sosyal konutun teslimatı devam ediyor
  • 15.01.2026 15:26

Adana Kozan'da 487 sosyal konutun teslimatı devam ediyor

TOKİ, Adana'nın Kozan İlçesi Şevkiye Mahallesi'nde inşa ettiği sosyal konutların ...

TOKİ 2025 yılında 1 milyona yakın talebe yanıt verdi
  • 08.01.2026 15:34

TOKİ 2025 yılında 1 milyona yakın talebe yanıt verdi

TOKİ, 2025 yılı içerisinde iletişim kanallarından gelen 976 bin 332 soruya çözüm ...

TOKİ 40 şehirde 531 gayrimenkulu satışa çıkarıyor
  • 19.12.2025 11:27

TOKİ 40 şehirde 531 gayrimenkulu satışa çıkarıyor

TOKİ 89 konut ve 442 iş yerini açık artırma ile satışa çıkarıyor. ...