Başkente yakışır konutlarda satışlar başlıyor! Tarih...

Başkente yakışır konutlarda satışlar başlıyor! Tarih...

TOKİ’nin Ankara’da 10 bin lira peşinatla satışa sunduğu konutların satışı başlıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) piyasa koşullarında konut sahibi olamayan düşük gelirli vatandaşlar için Başkent Ankara'da 338 konutu satışa çıkardı. 10 bin lira peşin, 120 aya varan vade seçenekleriyle, 99 bin liradan fiyatlarla satışa sunulacak konutların başvuruları 22 Eylül 2014 (Pazartesi) tarihinde başlayacak. Konutlar kura yöntemiyle alıcıya sunulacak. 

Konut açığını ürettiği çağdaş ve nitelikli yapılarla karşılayan TOKİ, sosyal donatılarıyla birlikte inşa ettiği projelerle modern yaşam alanları sunuyor. TOKİ, Kentsel Dönüşüm projeleriyle Başkent'in yükselen değeri konumundaki Altındağ Başpınar'da 338 konutu satışa çıkardı. Konutların başvuruları 22 Eylül – 24 Ekim 2014 tarihleri arasında kabul edilecek. 

Kira öder gibi taksitlerle satılacak

Kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olma fırsatı sunulan projede konutlar, 10 bin lira peşin ve 619 liradan başlayan ödeme seçenekleriyle, 99 bin liradan başlayan fiyatlarla alıcıya sunulacak. 99 metrekare büyüklüğünde 158 adet 2+1 niteliğindeki konut 99 bin liradan, 124 metrekare büyüklüğündeki 180 adet 3+1 niteliğindeki konut ise 125 bin 937 liradan başlayan fiyatlarla satılacak. 

24 Ekim son gün

Konutlar için başvurular Halk Bankası'nın yetkili şubeleri tarafından 22 Eylül - 24 Ekim 2014 tarihleri arasında kabul edilecek.  Konutların kuraları da 31 Ekim 2014 tarihinde çekilecek. 

Söz konusu müracaatlar; Şehit aileleri, maluller ile bunların dul ve yetimlerinin (Emekli Sandığı'ndan hak sahibi belgesi olan ve daha önce şehit ailelerine, maluller ile dul ve yetimlerine açılan faizsiz konut kredisinden yararlanmamış olanlar) başvuruları, İstiklal Savaşı Gazisi, Kore Gazisi, Kıbrıs ve Vatani Hizmet Gazilerinin başvuruları,  en az yüzde 40 özürlü vatandaşların ve diğer konut alıcı adayların başvuruları olmak üzere 4 ayrı kategoride kabul edilecek. 

Şehit aileleri, maluller (terör, harp ve vazife malulleri) ile dul ve yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecek. İstiklal Savaşı Gazisi, Kore Gazisi, Kıbrıs ve Vatani Hizmet Gazilerine ve en az yüzde 40 engelli vatandaşlara konut sayısının yüzde 5'i olarak ve kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri, diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak. 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor
  • 18.09.2026 16:30

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ev ve iş yeri borcunu ...

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor
  • 15.09.2026 13:51

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor

TOKİ, 47 İlde 405 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

Ataşehir'de kentsel dönüşüm konut teslimleri devam ediyor
  • 10.09.2026 11:55

Ataşehir'de kentsel dönüşüm konut teslimleri devam ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı
  • 26.08.2026 15:25

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı

  TOKİ tarafından Sinanpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüş ...

Malta Bakanı Bonnici TOKİ'yi ziyaret etti
  • 21.08.2026 14:07

Malta Bakanı Bonnici TOKİ'yi ziyaret etti

Malta heyeti ve Bakan Owen Bonnici TOKİ'yi İstanbul Hizmet Binası'nda ziyaret et ...

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi
  • 04.08.2026 15:58

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi

TOKİ, 41 ilde 235 konutu ve 30 ilde 305 iş yerini açık artırma yöntemi ile satış ...