maritbet girişmaritbet
Antalya'daki orman yangınında zarar görenler yeni evlerine kavuşuyor

Antalya'daki orman yangınında zarar görenler yeni evlerine kavuşuyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz'da başlayan ve 10 gün sonra kontrol altına alınan orman yangınlarında evleri yanan afetzedeler, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca yaptırılan evlerine kavuşuyor.

TOKİ, yangından en çok etkilenen ve yaklaşık 100 evin zarar gördüğü Demirciler Mahallesi'ndeki evlerin yapımını sürdürüyor. Evler, bir veya iki katlı olarak inşa ediliyor.

Evinin yapımı tamamlanan Zeynep Arslan, AA muhabirine, yangına gece yarısı yakalandıklarını, canlarını zor kurtardıklarını söyledi.

Büyük bir afetle karşılaştıklarını ve zor günler geçirdiklerini belirten Arslan, "Sadece üstümüzü alıp çıkabildik, geri döndüğümüzde ise evimizde ateş ve külden geriye bir şey kalmamıştı." dedi.

"Yardımlarla ayakta kalabildik"

Yangın nedeniyle devletin ve milletin kendilerine birçok yardım yaptığını anlatan Arslan, gelen yardımlarla ayakta kalabildiklerini ifade etti.

Yangın ve sonrasında devletin tüm kurumlarıyla yanlarında olduğunu vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 5 ay önce evimizin temeli atıldı, şu anda tamamlandı. Ruhsat işleri, elektrik ve su abonelikleri kaldı. Onların tamamlanmasının ardından yeni evimize taşınacağız. Evimiz gerçekten çok güzel oldu. Kendimiz yapsak böyle bir ev yapamazdık. Zaten maddi gücümüz de yoktu. Her şey birinci sınıf oldu, inşallah yakında yeni evimizde oturmanın mutluluğunu yaşayacağız. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Bakanımız Murat Kurum ve evimizin yapımını yakından takip eden milletvekillerimize, devlet yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum."

Evinin kaba inşaatı biten Erdem Aydın ise gece yarısı yakalandıkları yangında jandarmanın uyarısıyla mahalleyi boşalttıklarını, geriye döndüklerinde ise küle dönmüş bir evle karşılaştıklarını aktardı.

Tek tesellilerinin canlarını kurtarmak olduğunu anlatan Aydın, "Yangın döneminde ve sonrasında devletimizin tüm kurumları buradaydı. Bakanımız Murat Kurum'un talimatıyla hemen evlerimizin inşaatına başlandı. Gerçekten güzel bir ev yapılıyor. Yeni evimize Ramazan Bayramı'nda taşınacağımızı öğrendik, çok memnunuz." diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor
  • 29.01.2026 14:06

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ, İzmir Seferihisar Camiikebir Mahallesi'nde tamamladığı konutları teslimata ...

İzmir'in ilk millet bahçesi vatandaşların hizmetine açılıyor
  • 16.01.2026 10:42

İzmir'in ilk millet bahçesi vatandaşların hizmetine açılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Adana Kozan'da 487 sosyal konutun teslimatı devam ediyor
  • 15.01.2026 15:26

Adana Kozan'da 487 sosyal konutun teslimatı devam ediyor

TOKİ, Adana'nın Kozan İlçesi Şevkiye Mahallesi'nde inşa ettiği sosyal konutların ...

TOKİ 2025 yılında 1 milyona yakın talebe yanıt verdi
  • 08.01.2026 15:34

TOKİ 2025 yılında 1 milyona yakın talebe yanıt verdi

TOKİ, 2025 yılı içerisinde iletişim kanallarından gelen 976 bin 332 soruya çözüm ...

TOKİ 40 şehirde 531 gayrimenkulu satışa çıkarıyor
  • 19.12.2025 11:27

TOKİ 40 şehirde 531 gayrimenkulu satışa çıkarıyor

TOKİ 89 konut ve 442 iş yerini açık artırma ile satışa çıkarıyor. ...