maritbet girişmaritbet
Şahinler Holding, İspanyol Zara için yeni yatırım yapacak!

Şahinler Holding, İspanyol Zara için yeni yatırım yapacak!

Şahinler Holding, yıllık 3 milyon parça ürettiği dünyanın en başarılı tekstil grubu Zara için yeni yatırım yapacak

 

Şahinler Holding, yıllık 3 milyon parça ürettiği dünyanın en başarılı tekstil grubu Zara için yeni yatırım yapacak. Holdingin Edirne ve Çorlu Avrupa Serbest Bölgesi'ndeki (ASB) Modavizyon fabrikalarında istihdam edilen 2 bin 700 kişiden yüzde 70'i Zara için çalışıyor. Zara'nın isteği üzerine Şahinler'deki çalışan sayısını 5 bine, kapasiteyi de ikiye katlamak isteyen holding, orta vadede 50 milyon dolarlık yeni yatırım gerçekleştirecek.  
 
Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, DÜNYA'ya yaptığı açıklamada, yıllık 3 milyon parça Zara, 600-700 bin parça da Alman S. Oliver için üretim yaptıklarını, erkek takımında Zara'nın en büyük üreticisi olduklarını söyledi. Zara'nın kendilerinden daha çok üretim istediğini ifade eden Şahin, "Kapasitemizi katlamak istiyor. 'Size 100 milyon doları bulacak sipariş vereceğim' diyor. Türkiye'de tek başına yıllık 100 milyon doları bulan başka bir konfeksiyon firması yok" diye konuştu. 
 
50 milyon dolarlık yatırım
 
Edirne'deki fabrikada 2 bin 200, ASB'deki fabrikada da 500 çalışanları olduğunu bildiren Şahin, Zara'nın çalışan sayısını 2 bin 700'den 5 bine, kapasiteyi de ikiye katlamak istemesi nedeniyle yeni yatırım projeleri bulunduğunu anlattı. İlk etapta ASB'de kurulacak yeni fabrika ile 500 kişilik yeni yatırım olacağını, böylece buradaki çalışan sayısının bine çıkacağını, Edirne'de de büyük bir fabrika açarak çalışan sayısını 4 bine yükselteceklerini belirten Şahin, "Edirne'deki eski fabrikayı başka birşey yapacağız. Edirne'de, dünyada Zara'ya hizmet veren en önemli lojistik merkezi ve üretim üssü yapmak istiyoruz. Bu yatırıma büyük ihtimalle bu yılın sonunda başlayacağız" dedi. 
 
Söz konusu yatırımın orta vadede 50 milyon doları bulacağını bildiren Şahin, Zara'nın bütün tedarikçilerini daha verimli çalıştırmak ve maliyet düşürmek için çalışmalar başlattığını söyledi. "Bu yüzden bizim orayı pilot bölge seçti" diyen Şahin, turizmde büyüyeceklerini, Beylikdüzü'nde içinde otel, ofis ve cadde dükkanları bulunan büyük bir inşaat projesine başlayacaklarını duyurdu. Proje için bir grupla anlaşmaya vardıklarını da bildiren Şahin, yeni oteller yapacaklarını, İstanbul'da 2 otel arsaları daha bulunduğunu söyledi. 
 
Vestino'yu yurtdışın açacağız
 
Şahin, Almanya'da 71 mağazası bulunan Vestino'nun Aralık 2012'de Turquality'e girdiğini, Vestino'yu yurtdışında popüler bir marka yapacaklarını belirterek, "İlk etapta Almanya çapında bir marka olacağız, ikinci etapta ise dünyaya açılacağız" dedi. 
 
Avrupa Serbest Bölgesi'nde hedef 3 milyar dolar
 
Şahinler Holding'in en önemli yatırımlarından Avrupa Serbest Bölgesi, 2011'de 2 milyar dolar olan ticaret hacmini geçen yıl 2.4 milyar dolara çıkarttı. 2013 yılındaki hedefi ise 3 milyar dolar. Kemal Şahin, ASB'de üretilen toplam ürünlerin yüzde 60'ının ihraç edildiğini, yüzde 40'ının da Türkiye pazarına satıldığını ifade ederek, bölgedeki toplam yatırımın yüzde 70'inden fazlasın yabancı sermayeli firmaların oluşturduğunu söyledi. Şahin, "ASB, teknoloji ve lojistik üs olarak büyümesini, her geçen gün artan bir süratle sürdürüyor. Özellikle yabancı yatırımcıların muazzam ilgisiyle, yeni yatırımlar bir milyar dolara ulaşacak. Yeni yatırımların yanı sıra, mevcut müşterilerimizin de bölge içerisinde önemli ölçüde ek yatırımlar yaparak büyüdüklerine şahit oluyoruz. Holding olarak en büyük hedefimiz, ASB'yi büyük bir teknolojik üs ve katma değer yaratan ihracat ve istihdam havzası haline getirmek" diye konuştu. 
 
Yıldız TAŞDELEN ERLİ/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Edirne Valisi Canalp: "Hızlı tren projesi bittiğinde Edirne, İstanbul ile komşu olacak"
  • 20.04.2022 13:23

Edirne Valisi Canalp: "Hızlı tren projesi bittiğinde Edirne, İstanbul ile komşu olacak"

Edirne İl Koordinasyon Kurulu, Edirne Valisi Ekrem Canalp başkanlığında Deveci H ...

Gürkan: "Selimiye Meydanı, Türkiye'deki en büyük meydanlardan olacak"
  • 02.04.2022 16:21

Gürkan: "Selimiye Meydanı, Türkiye'deki en büyük meydanlardan olacak"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Selimiye Meydanı'nın çalışmalar tamamlandı ...

Selimiye Camisi meydan düzenlemesi Ramazan Bayramı'nda tamamlanacak
  • 18.02.2022 17:25

Selimiye Camisi meydan düzenlemesi Ramazan Bayramı'nda tamamlanacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce ...

Edirne'de Makedon Kulesi'nin restorasyonu başladı
  • 29.12.2021 16:10

Edirne'de Makedon Kulesi'nin restorasyonu başladı

Edirne'de, Roma döneminden kalan Makedon Kulesi'nin restorasyonu için yüklenici ...

Pazarkule'ye kesintisiz ulaşım sağlayacak köprüde çalışmalar sürüyor
  • 02.11.2021 13:20

Pazarkule'ye kesintisiz ulaşım sağlayacak köprüde çalışmalar sürüyor

Edirne ve Pazarkule Sınır Kapısı arasında yapılan yol çalışmasından son kar ...

Selimiye Camisi meydanının düzenlenmesi için çalışmalara başlandı
  • 23.09.2021 11:33

Selimiye Camisi meydanının düzenlenmesi için çalışmalara başlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, S ...