maritbet girişmaritbet
RES ve STFA Marmara Bölgesi’nde rüzgâr santrali kuracak!

RES ve STFA Marmara Bölgesi’nde rüzgâr santrali kuracak!

Lider yenilenebilir enerji şirketi RES Anatolia ve Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden STFA Yatırım Holding, Marmara Bölgesi - Kırklareli’nde kurulacak 120 MW’lık Evrencik Rüzgâr Santrali’nin son aşama geliştirme ve inşaatı için ortaklık anlaşması imzaladıklarını duyurdu

Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya Pasifik'de 7.000 MW'ın üzerinde rüzgâr enerjisi projesinin geliştirme ve inşaatını gerçekleştirmiş olan RES Grubu'nun bir iştiraki olan RES Anatolia, projenin lisansını 2012'de aldı. 2014'de devreye girmesi ön görülen santralin inşaatı için STFA ile ortak çalışma kararı alındı.

RES Anatolia Ülke Müdürü Ayhan Gök, konuyla ilgili olarak, “Bu santral, kapasitesiyle geçtiğimiz sene tamamlanmış olan 148 rüzgâr enerjisi ihalesi arasında ilk 4 içerisinde yer almaktadır. Yüzde elli-elli kurduğumuz bu ortaklığı STFA ile gerçekleştiriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yenilenebilir enerji alanındaki deneyimimiz, STFA'nın inşaat deneyimi ve Türkiye enerji piyasasındaki varlığıyla birleştiğinde ortaya başarılı bir işbirliği çıkıyor” ifadesini kullandı.
 
STFA CEO'su Mehmet Ali Neyzi, “Enerji sektöründe büyüme, bizim 2013'deki ana stratejilerimizden biri. RES ile kurduğumuz bu ortaklığın hedefimize doğru ilerlememize ve aynı zamanda da Türkiye'nin enerji arzına katkıda bulunmamıza yardımcı olacağına inanıyoruz” açıklamasını yaptı. İnşaat, doğalgaz dağıtımı, inşaat ekipmanları ve kimyasalları sektörlerinde hizmetler sunan Türkiye'nin en köklü ve saygın holdinglerinden STFA, bu yıl 75. yıldönümünü kutluyor.
 
Proje, hükümetin 2023 yılına kadar Türkiye'de 20.000 MW Kurulu rüzgâr enerjisi kapasitesine ulaşılmasını ön gören uzun vadeli stratejik planının da bir parçasını oluşturuyor. 
 
Notlar: 
 
1. RES Anatolia, RES Mediterranean 'in yüzde yüz iştiraklerinden biridir ve Türkiye'de tek başına ya da köklü Türk şirketleriyle işbirliği içinde rüzgar ve güneş enerjisi projeleri geliştirmekte, finansmanını sağlamakta, inşa etmekte ve işletmektedir. RES Anatolia, İstanbul ofisinde gerektiğinde grubun kapsamlı kaynaklarıyla desteklenen deneyimli rüzgar enerjisi proje geliştiricileri, mühendisler ve inşaat müdürlerinden oluşan bir ekibe sahiptir. www.res-anatolia.com.
 
2. RES Akdeniz, RES Group bünyesindeki dört bölgesel şirketten biridir. Şirket, Akdeniz havzası ve Orta Doğu'da rüzgar ve güneş enerjisi santrallerinin tasarımı, geliştirilmesi, finansmanı, inşaatı ve işletilmesinde uzmanlaşmıştır: www.res-med.eu
 
3. RES Group, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya Pasifik çapında sürdürülebilir ve güvenli bir gelecek hedefimize katkıda bulunan projeleri geliştiren, inşa eden ve işleten lider bir bağımsız yenilenebilir enerji şirketidir. RES şu ana kadar dünya çapında 7.000 MW'ın üzerinde rüzgar enerjisi projesini hayata geçirmiş, ısıtma, güç ve soğutma amaçlı pek çok yenilenebilir enerji teknolojileri konusunda aktif faaliyetler yürütmektedir: www.res-group.com
 
4. İnşaat, doğalgaz dağıtımı, inşaat ekipmanları ve kimyasalları sektörlerinde hizmetler sunan STFA, Türkiye'nin en köklü ve saygın holdinglerinden biridir. STFA'nın temelleri 1938 yılında atılmıştır. İki genç mühendis, Sezai Türkeş ve Feyzi Akkaya, yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin büyüyen ekonomisinde köprü inşaatı ve kazık işlerine olan ihtiyacı gördü. İki ortak, Türkiye ve yurtdışındaki projelerinde dünya standartlarını kullanarak yenilikçi mühendislik çözümleri ve hizmetleri geliştirme vizyonuna sahipti. Bu vizyon doğrultusunda, STFA, üç farklı kıtada toplam değerleri 25 milyar Dolar olan 360'dan fazla projede yer almıştır. Grup, MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) bölgesinde projeler üstlenmeye başlayan ilk Türk yüklenicidir. STFA, küresel Mühendislik, Tedarik ve İnşaat şirketlerinin tercih ettiği bir ortaktır ve özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki çeşitli Devlet Kuruluşlarına olan desteği sayesinde tüm dünyada tanınan bir müteahhittir: www.stfa.com
 
5. RES, bu işlemde, Venturi Renewable Energy Ltd (Londra) şirketlerinden danışmanlık hizmeti almıştır.
 
 
Soldan sağa: STFA Yatırım Holding Kurumsal Finansman Direktörü Altan Dinç, RES Mediterranean Güney Avrupa Proje Geliştirme Müdürü Julian Horn, STFA Yatırım Holding Mali ve İdari İşler Koordinatörü Eren Güra, RES Anatolia Ülke Müdürü Ayhan Gök, RES Anatolia Proje Geliştirme Müdürü Şener Özgül.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"
  • 07.12.2023 15:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Dönüşüm çalışmalarında, pazartesi günü 5,1 ...