maritbet girişmaritbet
MOSDER ile Türk Mobilyacılar Afrika pazarını fethetti!

MOSDER ile Türk Mobilyacılar Afrika pazarını fethetti!

Türk Mobilya Sanayicileri, Kenya ve Tanzanya’dan sonra bu kez de Angola’yı fethederek, ihracat hacminin 5 milyon dolara çıkmasını öngörüyor

 

Türk mobilya sektörü uzak coğrafyalarda adını duyurmaya devam ediyor. Sektörü tanıtmak adına dünya genelindeki çalışmalarına dur durak vermeyen MOSDER, geçtiğimiz haftalarda Angola Sektörel Ticaret Heyeti'ni ziyaret etti. Daha önceki dönemlerde Kenya ve Tanzanya gibi Afrika ülkerinde de sıcak temaslar gerçekleştirilen Türk mobilyacıları, emin adımlarla Afrika'daki pazarlarda boy göstermeye devam ediyor. 
 
Türk mobilya stilinin ilgi gördüğü Afrika ülkeleri, Türk mobilya sanayisi için yeni ve gelişmeye açık bir pazar niteliğinde. Avrupa'nın yaşadığı krizler neticesinde canlı pazarlar yer değiştirdi. Türk mobilyacıları gelecek vaad eden pazarların Afrika'da olduğunu söylerken, Afrika ülkelerin Türkiye'nin 10-15 yıl önceki hali olarak tanımlıyor. Beş kıtada 173 ülkeye mobilya ihracatı gerçekleştiren Türkiye, özellikle Türk mobilyasının tanıtım çalışmalarını tüm dünya genelinde sürdürürken, global mobilya sektöründe de adını duyurmada büyük ivme kaydediyor. Türk mobilya markaları ile yurtdışında farklı noktalarda yer alarak,  “Türk Mobilyası” stilini dünya genelinde benimsetmek ve bu bağlamda ihracatın arttırılması en büyük hedef. Hız kesmeden sürdürülen ticari faaliyetlerin ardı arkası kesilmiyor. Dünyanın dört bir yanındaki mobilya sanayicileriyle bir araya gelerek Türk mobilyasını tanıtmayı misyon edinen MOSDER'in geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği Angola ziyareti, sektör adına büyük gelişmeler kaydetti.
 
Hiç durmadan yeni pazarlar keşfetmeyi ilke edinen Türk mobilya sanayisi Avrupa'dan sonra Afrika gibi yeni ve gelişmeye açık pazarlarda da kendini göstermeye ve ticari ilişkiler geliştirmeye devam ediyor. 
 
İhracat hacmi 5 milyon dolara çıkacak!
 
Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen ve MOSDER üyesi 18 firmanın katıldığı (Aldora, Alfemo, Cardin, Cascade, Dilay, Gala, İpek, İstikbal, Kilim, Mns, Ndesign, Nill's, Rendi,  Serhat, Teleset, Tepe Home, Vira ve Weltew) Angola Mobilya Sektörel Heyeti ile yapılan görüşmeler Türk mobilyasını yakından tanıma fırsatı yakalayan Angolalı mobilya sanayicisini heyecanlandırdı. Türk mobilya tarzını ve markalarını çok beğendiğini ifade eden heyet, bundan sonraki dönemde alımlarını yaparken Türk markalarını seçeceğini belirtti. Uzak coğrafyalarda da hükmünü sürdüren Türk mobilyası, 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlerken, gerçekleştirdiği ülkeler arası iş birlikleri ile de başarılarını taçlandırıyor.
 
MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, Angola'ya gerçekleştirilen gezi hakkında şu şekilde konuştu; “Afrika pazarına girmeye başladığımızdan bu yana, çeşitli ülkelerle ticari ilişkiler kurmaktayız. Son olarak, geçtiğimiz haftalarda, Angola'ya gerçeleştirilen heyet, Türk mobilya tarzını oluşturmada attığımız adımların başarılı sonuçlar verdiğini gösteriyor. Gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucu 1 milyon dolar olan ihracat hacmimizin 5 milyon dolara çıkmasını bekliyoruz. Yakın ve uzak coğrafyalardaki tanıtım ve iş birliği çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek. Bir mobilya üretim ülkesi olan Türkiye'nin, dünyada marka olmuş mobilya ülkeleri ile kalite, fiyat, teknoloji ve tasarım alanlarında rekabeti her geçen gün artıyor. Bu amaçla çalışmalarını sürdüren Türk Mobilya Sanayicileri, emeklerinin karşılığını da artan ihracat rakamları ile alıyor. 2012 yılının ilk 6 ayında Türk mobilya ihracatı 885.487.440 dolara ulaşarak 2011 yılının ilk 6 ayına göre yüzde 18'lik bir artış gerçekleşirken, ithalat rakamlarında %11 lik bir gerileme kaydedildi. Bu da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.”  
 
MOSDER:
 
Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) mobilya sektörünün öncü 41 markasını tek çatıda toplayarak, sektörün yüzde 50'sini aşkın kesimini temsil etmektedir. MOSDER, dünyanın en büyük 3. mobilya fuarı olan İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB) ile Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki mobilya profesyonellerini her yıl bir araya getiriyor. Sektörün global ölçekteki konumunu koruması için çalışmalarını sürdüren MOSDER, her yıl Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması ile sektörde sinerji oluşturuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstikbal, İstanbul Mobilya Fuarı’na katıldı!
  • 27.01.2023 09:29

İstikbal, İstanbul Mobilya Fuarı’na katıldı!

İstikbal, Avrupa’nın en büyük mobilya fuarı olan İstanbul Mobilya Fuarı’nda (İSM ...

İstikbal'de yıl sonu fırsatları başladı!
  • 22.12.2022 15:08

İstikbal'de yıl sonu fırsatları başladı!

İstikbal, yıl sonu kampanyaları ile evleri güzelleştirmeye devam ediyor. ...

İstikbal, İstanbul'da iki yeni mağaza açtı!
  • 08.11.2022 10:05

İstikbal, İstanbul'da iki yeni mağaza açtı!

İstikbal Mobilya Pazarlama Direktörü Bülent Alıcı, "İstikbal Mobilya olarak bu y ...

NDesign, Milano Mobilya Fuarı’nda tasarımlarıyla beğeni topladı
  • 23.06.2022 17:03

NDesign, Milano Mobilya Fuarı’nda tasarımlarıyla beğeni topladı

NDesign, Milano’da yapılan dünyanın en büyük ve prestijli mobilya fuarı Salone I ...

Kilim'den Adana'da Türkiye'nin ilk deneyim odaklı mağaza yatırımı
  • 21.05.2022 15:12

Kilim'den Adana'da Türkiye'nin ilk deneyim odaklı mağaza yatırımı

“Türkiye’nin tarz ve deneyim odaklı ilk mobilya mağazasını müşterilerine sunan K ...

NDesign, e-ticaret sitesinin açılışını indirimle kutluyor!
  • 25.04.2022 09:44

NDesign, e-ticaret sitesinin açılışını indirimle kutluyor!

NDesign, e-ticaret sitesi NDESIGN HOME’un açılışını dev indirim kampanyasıyla ku ...