Kemal Tanca, Türkiye’de ayakkabı denildiğinde ilk akla gelen marka!

Kemal Tanca, Türkiye’de ayakkabı denildiğinde ilk akla gelen marka!

1950 yılında sektöre adım atan ve Türkiye’deki 110 mağazasının tamamı kendisine ait olan Kemal Tanca, ürünlerinin % 90’ını yurt içinde üretilirken % 10’luk kısmını ise İtalya, Fransa ve İspanya’dan ithal ediyor

Kemal Tanca yeni moda alışkanlıkları ile kurulan yeni dünyada tüketicilerine en şık modellerle eşlik etmek için cadde mağazacılığının yanı sıra Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde Alışveriş Merkezlerinin de lokomotif markalarındandır.

Marka bilinirlik araştırma raporu
Kemal Tanca Marka Bilinirlik Araştırması marka imaj, algı ve konumlandırılmasının ölçülmesi amacı ile A, B, C1 SES kategorilerinde; Genel bilinirlik ve akla gelme, Hatırlatmalı bilinirlik, Ayakkabı satın alma, İmaj ve Konumlandırma, Kemal Tanca hakkında düşünceleri ölçmek amacıyla yapılmıştır.

Araştırma Raporu, Method Researc Company tarafından; ISO 20252, GAB (Güvenilir Araştırma Belgesi), EFQM kalite standartları uygulanarak ESOMAR (European Society of Opinion and Marketing Research), TÜAD'ın (Türkiye Araştırmacılar Derneği) belirlemiş olduğu ve Kemal Tanca'nın bilimsel, etik değerlerine bağlı olarak gerçekleştirmiştir.

Araştırma A, B, C1 SES kategorisinde düşük, orta ve yüksek eğitim düzeyinde 25 yaş altı, 26-35, 35-45, 45-55 ve 56 yaş üzeri 1172 kişi ile İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Antalya, Kayseri, Konya, Samsun, Gaziantep, Trabzon, Diyarbakır, Malatya, Erzurum, Edirne, Batman, Antakya, Denizli, Urfa, Ordu, Elazığ, Kütahya illerinde iki aşamalı örnekleme metodu ile hazırlanmıştır.

“Genel Bilinirlik ve İlk Akla Gelen Marka”

Türkiye genelinde %21,  Erkek %22, Kadın %20, A SES %23, B ses ve C1 SES gruplarında %21'lik pay ile Kemal Tanca ilk sırada yer almaktadır.

“Akla Gelen Erkek Ayakkabı Markası”

Türkiye genelinde %23, Erkek %22, Kadın %23,  A SES %21, B ses %20 ve C1 SES grubunda %24'lük  pay ile Kemal Tanca ilk sırada yer almaktadır.

“Akla Gelen Bayan Ayakkabı Markası”

Türkiye genelinde %16, Erkek %14,  Kadın %19,   A SES %17, B ses ve C1 SES grubunda %18'lik pay ile Kemal Tanca ilk 3'te yer almaktadır.

“En Beğenilen Erkek Ayakkabı Markası”

Türkiye genelinde %37, Erkek %31, Kadın %45,  A SES %33, B ses %37 C1 SES grubunda %38'lik pay ile Kemal Tanca ilk sırada yer almaktadır.

Kadın katılımcıların %45'lik pay ile en beğenilen erkek ayakkabı markası olmak; kalite, model ve ürün çeşitliliğinin seçici bir fark yaratmasını sağlamaktadır.

“En Beğenilen Bayan Ayakkabı Markası”
Türkiye genelinde %22, Erkek %19, Kadın %23, A SES %21, B ses ve C1 SES grubunda %21'lik pay ile Kemal Tanca ilk 3'te yer almaktadır.

Kemal Tanca kadınların en beğendiği erkek ayakkabı markası sorusunda 1. Sırada yer alırken en beğenilen bayan ayakkabı markası sıralamasında ilk 3'te yer almaktadır.

“Kemal Tanca denildiğinde ilk akla gelenler”
“ Rahatlık”, “Ürün kalitesi”, “Sağlamlık”, “Fiyat”, “Güvenirlik”, “Tanınmış marka olması”, “Ürün yelpazesi”, “Kolay bulunabilir”, “Güzel model ve şık”,  “herkesin satın almak istediği marka olması” cevapları alınmıştır.

Kemal Tanca ayakkabılarını; Kullanıcılarının beğeni düzeyi  %81, kullanmayanların beğeni düzeyi %60'tır. 

Sadece ismimizle değil varlığıyla da müşterisinin yanınıda…
Kemal Tanca için var olduğu Alışveriş Merkezlerinin aranılan, yer almadığı Alışveriş Merkezlerinin sorulan markası olmak yeni ufuklara ulaşmaktaki en büyük hedeftir.

Kemal Tanca, kaliteliyi ve sürdürülebilirliği, modaya yön veren anlayışıyla, tüketicinin ayakkabı sektöründe, yenilikçi, geniş kitlelere erişen bir marka olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemektedir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

COP31'de iklimin sesi ‘İklim’ oldu
  • 02.11.2026 10:38

COP31'de iklimin sesi ‘İklim’ oldu

Antalya’da 9-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek COP31 etkinlikleri i ...

Polat Gayrimenkul’ün Seven Pearl projesinde satışlar devam ediyor
  • 23.10.2026 10:15

Polat Gayrimenkul’ün Seven Pearl projesinde satışlar devam ediyor

Türkiye ve Avrupa’da gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Polat Gayrimenkul’ ...

Rusya basınından asrın inşa seferberliğine övgü
  • 20.10.2026 11:43

Rusya basınından asrın inşa seferberliğine övgü

Türkiye’nin Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin hemen ardından baş ...

Eylül ayında 142 bin 390 konut şatışı gerçekleşti
  • 16.10.2026 10:15

Eylül ayında 142 bin 390 konut şatışı gerçekleşti

Türkiye genelinde Eylül ayında ilk el konut satışları 51 bin 519, ikinci el konu ...

2 milyon 378 bin yapının dönüşümü tamamlandı
  • 13.10.2026 11:23

2 milyon 378 bin yapının dönüşümü tamamlandı

Bakan Kurum, Türkiye geneli ve İstanbul’daki kentsel dönüşüm rakamları hakkında ...

Karadeniz Holding ve Siemens'den iş birliği için ilk imza
  • 12.10.2026 14:31

Karadeniz Holding ve Siemens'den iş birliği için ilk imza

Karadeniz Holding ve Siemens Türkiye, akıllı altyapılar, elektrifikasyon ve otom ...