maritbet girişmaritbet
Home&Tex Fuarı’nda geri sayım başladı, ev tekstilinde 2 milyar dolarlık iş hacmi

Home&Tex Fuarı’nda geri sayım başladı, ev tekstilinde 2 milyar dolarlık iş hacmi

Ev tekstili ve dekorasyon sektöründe Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek Home&Tex Fuarı, 14-17 Kasım tarihleri arasında CNR EXPO İstanbul’da düzenlenecek

TETSİAD Başkanı Yaşar Küçükçalık, “Ev tekstili ve dokaratif ürünlerin iç piyasada 10 milyar dolarlık bir büyüklüğü var. Home&Tex Fuarı'nda 2 milyar dolarlık bir iş hacmi oluşmasını bekliyoruz” dedi.

CNR Holding CEO'su Cem Şenel, “Sektördeki gelişmeler ve hedef pazarlar dikkate alındığında fuarın sektör ihracatına toplamda 500 milyon dolar civarında potansiyel yaratacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

CNR Holding kuruluşlarından CNR Sektörel Fuarcılık A.Ş tarafından, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD işbirliğinde organize edilen Home&Tex Fuarı 14-17 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Türkiye'de  dekorasyon, ev tekstili ve tamamlayıcı ürünleri kapsayan ilk fuar olması açısından önem taşıyan Home&Tex Fuarı, CNR EXPO İstanbul'da  60 bin metre kare alanda gerçekleştirilecek. 300 firmanın katılımıyla düzenlenecek fuarın sektöre 2 milyar dolarlık iş hacmi oluşturması bekleniyor.

10 milyar dolarlık büyüklük

Ev tekstili ve dekoratif ürünler ile ilgili bilgi veren TETSİAD Başkanı Yaşar Küçükçalık, sektörün iç piyasada 10 milyar dolarlık büyüklüğe sahip olduğunu söyledi. Küçükçalık, Home&Tex Fuarı'nın yapılacak iş görüşmeleri kapsamında iç piyasada 2 milyar dolarlık iş hacmi oluşturmasını beklediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Bu kulvarda yer alan sektörlerin iç pazarının yüzde 20'sinin  Home&Tex Fuarı'nda şekillenmesini hedefliyoruz.  Fuar dış ticaret yapan firmalar açısından da pozitif bir güç oluşturacak.  Orta Doğu, Avrupa başta olmak üzere Bağımsız Devlet Topluluğu ve Kuzey Afrika'dan gelecek toptancıların, perakendecilerin ve dekoratörlerin katılımcı firmalarımızla çok verimli görüşmeler yapacağını düşünüyoruz. “

Contract tekstili de Home&Tex'de

Ofis, hastane ve konut projelerine fonksiyonel hizmet sunan contract tekstil alanında faaliyet gösteren firmaların da fuarda yer alacaklarını aktaran Yaşar Küçükçalık,  Home&Tex'de ev tekstilinin yanı sıra otel, restoran, cafe, tekne, yat endüstrisinde kullanılan tekstil ürünleri ve tamamlayıcı dekoratif ürünlerin de sergileneceğini söyledi. Küçükçalık, “ Fuarın yakın gelecekte kendi kulvarında dünyanın en büyük organizasyonu olmasını hedefliyoruz. Ayrıca Home&Tex'in sektör ticaretinde ve tasarımsal alanda yeni bir dönem başlatacağına inanıyoruz” diye konuştu.

500 milyon dolarlık ihracat potansiyeli

CNR Holding Fuarcılık Grubu CEO'su Cem Şenel de fuarla ilgili şu bilgileri verdi: “Dekorasyon, ev tekstili ve tamamlayıcı ürünleri muhteva eden başka bir fuar ülkemizde yapılmıyor. İş ortağımız TETSİAD'ın da içinde yer aldığı fuar komitemiz bu alanda Türkiye'nin en büyük fuarı için düğmeye bastı.” Sektördeki gelişmeler ve hedef pazarlar dikkate alındığında fuarın yalnızca iç piyasa açısından değil dış ticaret açısından da önemli olduğuna dikkat çeken Şenel, “Fuarın sektör ihracatına 500 milyon dolar civarında potansiyel yaratacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...